Header Overetengesproken.nl

Couscous met feta

 |  6 reacties

Dit voorjaar hebben we nog maar enkele mooie dagen gehad en het zomerse weer lijkt voorlopig ook nog niet door te breken. Jammer, maar we zullen het ermee moeten doen. Weer of geen weer, we kunnen de zomer natuurlijk wel naar de eettafel halen. Een … Lees verder

Kipsaté

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke … Lees verder

Zalm met pesto

 |  Geen reacties

Omdat vis rijk is aan goede vetten eten wij regelmatig een stukje vis. Een lekkere zalmfilet is dan toch wel onze favoriet. En ineens realiseerde ik mij dat ik, buiten de tonijnsalade van vorige week, nog helemaal geen visrecepten op de … Lees verder

Tonijnsalade

 |  2 reacties

Door de week lukt het ons lang niet altijd om een volledige maaltijd te koken. Michel komt laat thuis, het was overdag druk of we hebben niet voldoende boodschappen in huis. Om maar eens een paar redenen te noemen. En … Lees verder

Empanadas

 |  Geen reacties

In Nederland zijn we gek op saucijzenbroodjes. In Latijns-Amerika hebben ze empanadas. Een heerlijke vulling verpakt in brood- of bladerdeeg. De vulling kan bestaan uit vlees maar ook groente en kaas worden veel gebruikt. Inmiddels kennen we ze in Nederland … Lees verder

Kebab burgers

 |  Geen reacties

Tijdens onze vakanties in Egypte genieten we altijd volop van de Midden-Oosterse gerechten. Het rijke gebruik van kruiden en specerijen maakt het eten onweerstaanbaar. Helaas zijn we er door alle onrust in de Arabische regio al even niet meer geweest. … Lees verder

Pizza

 |  Geen reacties

Pizza, wie houdt er niet van. Een krokante bodem bedekt met kaas en allerlei ander lekkers. Oké, wij zijn geen Italianen en hebben doorgaans niet de beschikking over een echte pizzaoven. Om een pizzaoven te benaderen kan je een pizzasteen … Lees verder

Linzensalade van Yotam Ottolenghi

 |  Geen reacties

Afgelopen dinsdag schreef ik een review over Plenty van Yotam Ottolenghi. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Het was nog best moeilijk een keuze te maken. Zoete-aardappelkoekjes, overvolle groentetaart, paddestoelenlasagne, knoflooksoep met verse harissa, perencrostini. Ohhh, … Lees verder

Kip in wijnsaus

 |  Geen reacties

Na een drukke week wil ik op vrijdagavond gezellig en lekker eten. En dan bedoel ik niet buiten de deur maar gewoon thuis. Kip in wijnsaus is daarvoor heel geschikt. Niet moeilijk, redelijk snel op tafel en het ziet er … Lees verder

1 11 12 13 14 15