Header Overetengesproken.nl

Gevulde paprika

 |  Geen reacties

Sinds ik begin november chachouka heb gemaakt, heb ik de paprika weer helemaal ontdekt. En dan vooral de rode en gele. Als kind hield ik niet van de smaak. Later vond ik ze vooral rauw erg lekker. In dunne reepjes … Lees verder

Champignonragout

 |  Geen reacties

De perfecte basis voor een champignonragout blijft toch altijd een roux van bloem, roomboter en vocht. Een klassieke roux heeft als verhouding 1:1:10. Voor het vocht kan je naar wens melk of bouillon gebruiken. Ik wil nog weleens experimenteren met … Lees verder

Chachouka

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van Veg! Van Hugh Fearnley-Whittingstall kunnen lezen. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Hoewel ik niet veel Noord-Afrikaanse recepten heb, ben ik dol op de kruiden en specerijen die zij … Lees verder

Snijbonenstamppot

 |  2 reacties

Stamppotten, ik ben er gek op en maak ze dan ook regelmatig. Zuurkool of boerenkool, beiden uiteraard met rookworst, eet ik graag in de koude wintermaanden. In de herfst en het voorjaar kies ik eerder voor hutspot met een heerlijk … Lees verder

Turkse pizza of lachmacun

 |  Geen reacties

Afgelopen voorjaar heb ik samen met mijn moeder het huis van mijn oma opgeruimd. Nou ja opgeruimd, alles uitgezocht en leeg gehaald eigenlijk. Gelukkig leeft mijn oma nog maar omdat zij naar een verpleeghuis is verhuisd stond haar eigen huis … Lees verder

Pasta alla carbonara

 |  2 reacties

Vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken: pasta alla carbonara. Niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens makkelijk te maken. Een ideaal gerecht voor na een lange en vermoeiende dag. Jaren terug, tijdens een trip naar Rome waren we … Lees verder

Couscous met feta

 |  6 reacties

Dit voorjaar hebben we nog maar enkele mooie dagen gehad en het zomerse weer lijkt voorlopig ook nog niet door te breken. Jammer, maar we zullen het ermee moeten doen. Weer of geen weer, we kunnen de zomer natuurlijk wel naar de eettafel halen. Een … Lees verder

Kipsaté

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke … Lees verder

Zalm met pesto

 |  Geen reacties

Omdat vis rijk is aan goede vetten eten wij regelmatig een stukje vis. Een lekkere zalmfilet is dan toch wel onze favoriet. En ineens realiseerde ik mij dat ik, buiten de tonijnsalade van vorige week, nog helemaal geen visrecepten op de … Lees verder

1 10 11 12 13 14 15