Header Overetengesproken.nl

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

 |  Geen reacties

Laatst zaten we tijdens de borrel naar Rudolph’s Bakery op 24kitchen te kijken. En daarin bakte Rudolph van Veen een hartige Italiaanse bladerdeegtaart. Zag er heerlijk uit. Een paar dagen later bij het boodschappen doen zag ik mooie courgettes liggen … Lees verder

Gevulde omelet

 |  2 reacties

Koken, bakken, in de keuken rommelen: ik hou er van. En toch heb ik ook van die dagen waarop ik geen zin heb in moeilijk gedoe maar gewoon snel iets op mijn bord wil hebben. De uitdaging is dan om … Lees verder

Chili con carne

 |  Geen reacties

Het was alweer een flinke tijd geleden dat we chili con carne hebben gegeten. En eigenlijk begrijp ik niet zo goed waarom ik het al zolang niet meer op tafel heb gezet. Het is simpel om te maken, het is … Lees verder

Rendang stoofschotel

 |  Geen reacties

Pittige, oosterse gerechten doen het altijd goed bij ons. Met pittige pepertjes en rijk geurende specerijen zijn zoveel lekkere gerechten te maken. Of het nou de Thaise, Indonesische of Indiase keuken is: we zijn er gek op. Het ene gerecht … Lees verder

Geitenkaastaartjes

 |  Geen reacties

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing … Lees verder

Kabeljauw in mosterd-kaassaus

 |  2 reacties

Tijdens een etentje serveer ik graag vis. Het is lekker, licht en een mooi alternatief voor vlees. Niet dat ik geen vlees eet maar vlees valt mij nog weleens wat zwaar op de maag. Een goed gegrilde zalm is lekker … Lees verder

Gevulde paprika

 |  Geen reacties

Sinds ik begin november chachouka heb gemaakt, heb ik de paprika weer helemaal ontdekt. En dan vooral de rode en gele. Als kind hield ik niet van de smaak. Later vond ik ze vooral rauw erg lekker. In dunne reepjes … Lees verder

Champignonragout

 |  Geen reacties

De perfecte basis voor een champignonragout blijft toch altijd een roux van bloem, roomboter en vocht. Een klassieke roux heeft als verhouding 1:1:10. Voor het vocht kan je naar wens melk of bouillon gebruiken. Ik wil nog weleens experimenteren met … Lees verder

Chachouka

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van Veg! Van Hugh Fearnley-Whittingstall kunnen lezen. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Hoewel ik niet veel Noord-Afrikaanse recepten heb, ben ik dol op de kruiden en specerijen die zij … Lees verder

1 10 11 12 13 14 15