Header Overetengesproken.nl

Aardappel-bietensalade

 |  Geen reacties

Toen ik als kind eens uit logeren was in de omgeving van Rotterdam werd me gevraagd of ik krootjes lustte. Ik weet niet wat dat is, antwoordde ik. En toen lieten ze me krootjes zien. Stom verbaasd reageerde ik: oh, … Lees verder

Kip tandoori

 |  Geen reacties

Kip tandoori: kruidige kip gebakken in een tandoor. Een tandoor is een Indiase kleioven in de grond met onderin gloeiend hete steenkolen die de oven verwarmen. Broden worden tegen de zijkant geplakt en gebakken, vlees hangt aan grote spiesen. Ook … Lees verder

Falafel

 |  Geen reacties

Meer peulvruchten eten is goed voor ons èn ook nog eens duurzaam. Van oudsher zijn we in Nederland bekend met bruine bonen, kapucijners en spliterwten. Vegetarische en internationale invloeden hebben peulvruchten breder op de kaart gezet. Zo zijn kikkererwten, linzen … Lees verder

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

 |  Geen reacties

Laatst zaten we tijdens de borrel naar Rudolph’s Bakery op 24kitchen te kijken. En daarin bakte Rudolph van Veen een hartige Italiaanse bladerdeegtaart. Zag er heerlijk uit. Een paar dagen later bij het boodschappen doen zag ik mooie courgettes liggen … Lees verder

Gevulde omelet

 |  Geen reacties

Koken, bakken, in de keuken rommelen: ik hou er van. En toch heb ik ook van die dagen waarop ik geen zin heb in moeilijk gedoe maar gewoon snel iets op mijn bord wil hebben. De uitdaging is dan om … Lees verder

Chili con carne

 |  Geen reacties

Het was alweer een flinke tijd geleden dat we chili con carne hebben gegeten. En eigenlijk begrijp ik niet zo goed waarom ik het al zolang niet meer op tafel heb gezet. Het is simpel om te maken, het is … Lees verder

Rendang stoofschotel

 |  Geen reacties

Pittige, oosterse gerechten doen het altijd goed bij ons. Met pittige pepertjes en rijk geurende specerijen zijn zoveel lekkere gerechten te maken. Of het nou de Thaise, Indonesische of Indiase keuken is: we zijn er gek op. Het ene gerecht … Lees verder

Geitenkaastaartjes

 |  Geen reacties

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing … Lees verder

Kabeljauw in mosterd-kaassaus

 |  2 reacties

Tijdens een etentje serveer ik graag vis. Het is lekker, licht en een mooi alternatief voor vlees. Niet dat ik geen vlees eet maar vlees valt mij nog weleens wat zwaar op de maag. Een goed gegrilde zalm is lekker … Lees verder

1 8 9 10 11 12 13 14