Header Overetengesproken.nl

Jachtschotel

 |  Geen reacties

Sucadelappen, schouderlappen, riblappen, magere runderlappen: je maakt er het lekkerste stoofvlees mee. Vlees bestrooien met zout en peper, boter verhitten, vlees dichtschroeien, vocht en smaakmakers toevoegen en stoven maar. Heel zachtjes en urenlang. En ondertussen vult je huis zich met … Lees verder

Lasagne van courgette

 |  Geen reacties

Met lasagne kan je alle kanten op. De klassieker is gevuld met bolognese- en bechamelsaus maar met spinazie en cottage cheese of bijvoorbeeld vis en een roomsaus zet je ook een heerlijke lasagne op tafel. De variatie hoef je natuurlijk niet alleen in … Lees verder

Spaghetti aglio e olio

 |  Geen reacties

Vandaag, maandag 12 september, geniet ik volop van de zomer. De lucht is mooi blauw met hier en daar een schapenwolkje en buiten is het inmiddels ruim 30°. Op vakantie in Italië? Zou ik wel willen maar nee, gewoon lekker … Lees verder

Parmigiana di melanzane

 |  Geen reacties

Eind juni gaf ik je het recept voor melanzane alle Parmigiana. Zoals ik toen al schreef heb ik twee verschillende recepten voor deze Italiaanse aubergineschotel. Vandaag deel ik recept nummer twee met je. Om de recepten uit elkaar te houden … Lees verder

Carpaccio wraps

 |  4 reacties

Terwijl ik dit schrijf hebben we in Nederland (lokaal) een hittegolf te pakken. Reden genoeg dus om een Mediterraan tempo aan te houden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en … Lees verder

Glass noodles met ei en groente

 |  Geen reacties

Laatst heb ik springrolls gemaakt maar was ik helemaal vergeten dat ik voor de vulling glass noodles had gekocht. Dus afgelopen week maar een lekkere maaltijd met noodles gemaakt. Het fijne van noodles is dat je er alle kanten mee … Lees verder

Springrolls

 |  Geen reacties

Yes, dit is een recept dat ik al heel lang met jullie wilde delen maar wat er steeds bij inschoot: springrolls. Waarom ik dol ben op springrolls? Heel simpel: ze zien er mooi uit en smaken super. Ook heel fijn … Lees verder

Bruschetta met mozzarella en tomaat

 |  Geen reacties

In de Italiaanse keuken weten ze met weinig ingrediënten super smaakvolle gerechten te maken. Neem bijvoorbeeld mozzarella en tomaat voeg wat verse basilicum en een pizzabodem toe en je hebt een overheerlijke pizza Margherita. Of snij de tomaat en mozzarella … Lees verder

Pitabroodje gevuld met gehakt

 |  Geen reacties

Gourmetten is niet zo aan mij besteed. Ik vind het heerlijk maar al dat vlees valt me vaak zwaar op de maag. Daarbij heb ik, net als met een traditionele fondue, een hekel aan de baklucht die je daarna in … Lees verder

1 8 9 10 11 12 13 14 15