Header Overetengesproken.nl

Glass noodles met ei en groente

 |  Geen reacties

Laatst heb ik springrolls gemaakt maar was ik helemaal vergeten dat ik voor de vulling glass noodles had gekocht. Dus afgelopen week maar een lekkere maaltijd met noodles gemaakt. Het fijne van noodles is dat je er alle kanten mee … Lees verder

Springrolls

 |  Geen reacties

Yes, dit is een recept dat ik al heel lang met jullie wilde delen maar wat er steeds bij inschoot: springrolls. Waarom ik dol ben op springrolls? Heel simpel: ze zien er mooi uit en smaken super. Ook heel fijn … Lees verder

Bruschetta met mozzarella en tomaat

 |  Geen reacties

In de Italiaanse keuken weten ze met weinig ingrediënten super smaakvolle gerechten te maken. Neem bijvoorbeeld mozzarella en tomaat voeg wat verse basilicum en een pizzabodem toe en je hebt een overheerlijke pizza Margherita. Of snij de tomaat en mozzarella … Lees verder

Pitabroodje gevuld met gehakt

 |  Geen reacties

Gourmetten is niet zo aan mij besteed. Ik vind het heerlijk maar al dat vlees valt me vaak zwaar op de maag. Daarbij heb ik, net als met een traditionele fondue, een hekel aan de baklucht die je daarna in … Lees verder

Courgetteburgers

 |  Geen reacties

Onlangs had ik nog een courgette, een lente-uitje en een aangebroken stukje feta in de koelkast liggen zonder dat ik er plannen mee had. Gevulde courgette had ik deze keer even geen zin in dus ben ik courgetteburgers gaan maken. … Lees verder

Kip alla palermitana

 |  Geen reacties

Na de melanzane alla Parmigiana van afgelopen dinsdag blijven we nog even in Italiaanse sferen. Dit keer een heerlijk stukje vlees: kip alla palermitana ofwel kipfilet in een krokant en kruidig jasje van pangrattato. Super makkelijk te maken en door … Lees verder

Melanzane alla Parmigiana

 |  2 reacties

Melanzane is Italiaans voor aubergine. Je begrijpt het nu natuurlijk al: vandaag heb ik een heerlijke aubergineschotel voor je. En niet zomaar eentje maar een heerlijke melanzane alla Parmigiana. Ik heb twee versies van dit schitterende Italiaanse gerecht. Eentje met … Lees verder

Tomaten gevuld met kaas en ei

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag schreef ik over Veggiestan van Sally Butcher. Vandaag deel ik een recept uit dit mooie kookboek: tomaten gevuld met kaas en ei of ‘baid bi tamaten’ in het Irakees. Veggiestan staat vol met mooie gerechten. In de review … Lees verder

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

 |  Geen reacties

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan … Lees verder

1 7 8 9 10 11 12 13 14