Header Overetengesproken.nl

Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden

 |  Geen reacties

Een willekeurige doordeweekse dag en je loopt te denken: wat zal ik vanavond nu weer eens eten. Herkenbaar? Mij gebeurt het in elk geval regelmatig. Doperwten is dan niet het eerste waar ik aan denk. Sterker nog, eigenlijk vind ik … Lees verder

Pompoenrisotto

 |  4 reacties

Jaren terug verbleven we een week in het Hilton Old Town hotel in Praag. Het toeval wilde dat Gordon Ramsay net daarvoor een vestiging van zijn restaurant Maze had geopend in Praag. En jawel, dat was gevestigd in ons hotel. … Lees verder

Dahl van rode linzen en pompoen

 |  2 reacties

Ze lagen al een tijdje in de garage op me te wachten: twee van die mooie, oranje pompoenen. Steeds als ik er mee wilde gaan koken kwam er iets tussen. Afgelopen week heb ik dan eindelijk een van de pompoenen … Lees verder

Kip dim sum

 |  Geen reacties

Kip dim sum of siu mai, je weet wel, die kleine, gestoomde Chinese hapjes in bamboe mandjes. lk ben er gek op maar dacht altijd dat ze moeilijk te maken zouden zijn. Niet dus. En toen ik onlangs bij de … Lees verder

Vegetarische cottage pie

 |  2 reacties

Nadat ik onlangs het recept voor jachtschotel op de site plaatste kreeg ik de vraag of er ook vegetarische varianten van dit soort ovenschotels zijn. Nou, die zijn er zeker. Bijvoorbeeld de vegetarische cottage pie van vandaag. Een heerlijk gerecht … Lees verder

Kibbeling

 |  8 reacties

Laatst zag ik zulke mooie kabeljauwhaasjes liggen bij AH dat ik ter plekke besloot weer eens kibbeling te maken. Natuurlijk kan je ook goedkopere witvis zoals koolvis, wijting of heek gebruiken maar kabeljauw vind ik toch wel het allerlekkerst. En … Lees verder

Jachtschotel

 |  Geen reacties

Sucadelappen, schouderlappen, riblappen, magere runderlappen: je maakt er het lekkerste stoofvlees mee. Vlees bestrooien met zout en peper, boter verhitten, vlees dichtschroeien, vocht en smaakmakers toevoegen en stoven maar. Heel zachtjes en urenlang. En ondertussen vult je huis zich met … Lees verder

Lasagne van courgette

 |  Geen reacties

Met lasagne kan je alle kanten op. De klassieker is gevuld met bolognese- en bechamelsaus maar met spinazie en cottage cheese of bijvoorbeeld vis en een roomsaus zet je ook een heerlijke lasagne op tafel. De variatie hoef je natuurlijk niet alleen in … Lees verder

Spaghetti aglio e olio

 |  Geen reacties

Vandaag, maandag 12 september, geniet ik volop van de zomer. De lucht is mooi blauw met hier en daar een schapenwolkje en buiten is het inmiddels ruim 30°. Op vakantie in Italië? Zou ik wel willen maar nee, gewoon lekker … Lees verder

1 7 8 9 10 11 12 13 15