Header Overetengesproken.nl

Kip alla palermitana

 |  Geen reacties

Na de melanzane alla Parmigiana van afgelopen dinsdag blijven we nog even in Italiaanse sferen. Dit keer een heerlijk stukje vlees: kip alla palermitana ofwel kipfilet in een krokant en kruidig jasje van pangrattato. Super makkelijk te maken en door … Lees verder

Melanzane alla Parmigiana

 |  2 reacties

Melanzane is Italiaans voor aubergine. Je begrijpt het nu natuurlijk al: vandaag heb ik een heerlijke aubergineschotel voor je. En niet zomaar eentje maar een heerlijke melanzane alla Parmigiana. Ik heb twee versies van dit schitterende Italiaanse gerecht. Eentje met … Lees verder

Tomaten gevuld met kaas en ei

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag schreef ik over Veggiestan van Sally Butcher. Vandaag deel ik een recept uit dit mooie kookboek: tomaten gevuld met kaas en ei of ‘baid bi tamaten’ in het Irakees. Veggiestan staat vol met mooie gerechten. In de review … Lees verder

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

 |  Geen reacties

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan … Lees verder

Kikkererwtensalade

 |  Geen reacties

Het zomerse weer tijdens de Hemelvaart inspireerde mij om weer eens Kikkererwtensalade te maken. Het recept is super makkelijk en de salade staat zo op tafel. Ideaal dus als je volop wilt genieten van het mooie weer en niet te … Lees verder

Aardappel-bietensalade

 |  Geen reacties

Toen ik als kind eens uit logeren was in de omgeving van Rotterdam werd me gevraagd of ik krootjes lustte. Ik weet niet wat dat is, antwoordde ik. En toen lieten ze me krootjes zien. Stom verbaasd reageerde ik: oh, … Lees verder

Kip tandoori

 |  Geen reacties

Kip tandoori: kruidige kip gebakken in een tandoor. Een tandoor is een Indiase kleioven in de grond met onderin gloeiend hete steenkolen die de oven verwarmen. Broden worden tegen de zijkant geplakt en gebakken, vlees hangt aan grote spiesen. Ook … Lees verder

Falafel

 |  Geen reacties

Meer peulvruchten eten is goed voor ons èn ook nog eens duurzaam. Van oudsher zijn we in Nederland bekend met bruine bonen, kapucijners en spliterwten. Vegetarische en internationale invloeden hebben peulvruchten breder op de kaart gezet. Zo zijn kikkererwten, linzen … Lees verder

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

 |  Geen reacties

Laatst zaten we tijdens de borrel naar Rudolph’s Bakery op 24kitchen te kijken. En daarin bakte Rudolph van Veen een hartige Italiaanse bladerdeegtaart. Zag er heerlijk uit. Een paar dagen later bij het boodschappen doen zag ik mooie courgettes liggen … Lees verder

1 7 8 9 10 11 12 13