Header Overetengesproken.nl

Rode pepers gevuld met rundergehakt

 |  Geen reacties

Wij eten allebei graag Indonesisch maar echt zelf koken? Nee, helaas… Hoewel ik graag mijn versies van rendangstoof, babi ketjap en atjar tjampoer maak ben ik niet thuis in de Indonesische keuken. Maar nu heb ik De bijbel van de … Lees verder

Cordon bleu op Spaanse wijze

 |  Geen reacties

Cordon bleu eten we niet heel vaak maar als we het dan eten moet het ook echt helemaal top zijn vind ik. En het liefst zelfgemaakt natuurlijk. Vandaag deel ik een variatie op het traditionele recept met ham en kaas: … Lees verder

Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham

 |  Geen reacties

Soms kan ik ineens zin hebben in pizza maar zie ik op tegen het maken van het deeg. Geen idee waarom want laten we eerlijk zijn, pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. Het vraagt alleen even wat planning vanwege … Lees verder

Zeebaars in zoutkorst

 |  Geen reacties

Vis inpakken in een zoutkorst is een fijne en makkelijke manier om vis te bereiden. Tijdens het bakken sluit de zoutkorst de vis helemaal af en blijven alle smaken behouden. Het vormt een soort mini oven waarin de vis gaart … Lees verder

Homemade tortilla’s

 |  Geen reacties

De Costa Ricaanse picadillo de papa van laatst smaakte zo goed dat ik besloot nog wat verder rond te neuzen op de site van Visit Centro America. Mijn oog viel al snel op pupusas: maisbroodjes gevuld met een hartige vulling … Lees verder

Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn

 |  Geen reacties

De zomer kan mij niet lang genoeg duren. Veel buiten zijn, genieten van het zonnetje en als het even kan lekker buiten eten. Salades zijn daarbij mijn absolute favoriet al was het maar omdat je er volop mee kunt variëren. … Lees verder

Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta

 |  2 reacties

Salades zijn wat mij betreft altijd een goed idee. Wij eten ze graag als lunch of avondmaaltijd. Afhankelijk van de vulling serveer ik er wat vers brood of toast met een smeersel bij. Easy does it. Deze salade met gegrilde … Lees verder

Costa Ricaanse picadillo de papa

 |  Geen reacties

Costa Rica, wat zou ik daar graag eens samen met Michel naartoe gaan. De overvloedige natuur bewonderen, genieten van de mooie standen, de gastvrije cultuur verkennen en vooral ook de lokale keuken ontdekken. Voorlopig zit dat er door alle COVID-19 … Lees verder

Zomerse stamppot met rucola en worst

 |  Geen reacties

Dat we minder vlees zouden moeten eten en juist meer plantaardige eiwitten wordt steeds duidelijker. Het is niet alleen duurzamer het is ook veel beter voor je gezondheid. Wij eten daarom veel vegetarisch en af en toe wat vlees. Als je … Lees verder

1 2 3 4 16