Header Overetengesproken.nl

Miso kip met bimi

 |  Geen reacties

Deze miso kip wil je proeven. Sappige en heerlijk malse stukjes kipvlees met een marinade om je vingers bij af te likken. Naar keuze bereid je de kipdijfilet sous vide, bakt de kipstukjes in een pannetje of grillt ze een … Lees verder

Roerbakgroente met noedels

 |  Geen reacties

Dat makkelijk en lekker eten prima samengaan met voldoende groente op je bord bewijst dit recept voor roerbakgroente met noedels. Maak het jezelf makkelijk en koop kant en klaar gesneden roerbakgroente of stel zelf een groentemix naar keuze samen. Snijden, … Lees verder

Linzen met geitenkaas

 |  Geen reacties

Linzen en geitenkaas, ik vind het een gouden combi. Helemaal als je verse geitenkaas met honing gebruikt. Dat licht zoete geeft zoveel extra diepte aan het gerecht. Breng de linzen op smaak met een uitje, knoflook, een pepertje en wat … Lees verder

Mihoen Singapore

 |  Geen reacties

Ooit, jaren geleden at ik bij mijn oom en tante in Delft mihoen Singapore. Die smaak ben ik nooit vergeten, wat was dat lekker. Af en toe bestelde ik het ergens maar nee, het haalde het nooit bij de smaak … Lees verder

Zalm met dille roomsaus

 |  2 reacties

Een glas wijn, lekker eten en goed gezelschap. Het lijkt soms zo vanzelfsprekend maar soms heb je een wake up call nodig om te beseffen hoe blij je eigenlijk met iemand bent. Een aantal weken terug heb ik zo’n wake … Lees verder

Hartige wafels met paddestoelen en geitenkaas

 |  Geen reacties

Peulvruchten zitten vol belangrijke voedingsstoffen en eiwitten en horen thuis in een gezond voedingspatroon. Bonen, linzen en erwten, ik vind ze heerlijk en eet ze ook graag. Helaas hebben ze niet zo’n fancy imago. Dat je er ook leuke, aantrekkelijke … Lees verder

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

 |  2 reacties

Vis is gezond en het voedingscentrum adviseert om vis tenminste één keer per week te eten. Helaas blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde Nederlander vis als duur ervaart en (mede daardoor) weinig eet. Jammer en onnodig. Om ons bewust te … Lees verder

Roti met kip en ei

 |  Geen reacties

Roti, Michel heeft regelmatig gevraagd wanneer ik het nou eindelijk eens zelf ga maken. Eerlijk gezegd zag ik er altijd tegenop. Leek me ingewikkeld en wist eigenlijk ook niet welke kruiden ik het beste kon gebruiken. En dus schoof ik … Lees verder

Rode pepers gevuld met rundergehakt

 |  Geen reacties

Wij eten allebei graag Indonesisch maar echt zelf koken? Nee, helaas… Hoewel ik graag mijn versies van rendangstoof, babi ketjap en atjar tjampoer maak ben ik niet thuis in de Indonesische keuken. Maar nu heb ik De bijbel van de … Lees verder

1 2 3 4 17