Header Overetengesproken.nl

Scholrolletjes met beurre blanc en zeekraal

 |  Geen reacties

Deze week is het weer de Bewuste Visweek. Van 23 t/m 29 september is er volop aandacht voor een gezond visbestand en de bescherming van oceanen, rivieren en kwetsbare kustgebieden. Niet alleen de kwekers en de vissers dragen hun steentje … Lees verder

Cheesy nacho’s met tomatensalsa en guacamole

 |  Geen reacties

Nacho’s, daar kan ik soms ineens zo’n zin in hebben. En dan niet even snel een handje uit de zak nemen maar lekker met gesmolten kaas op een borrelplank. Schaaltjes met tomatensalsa, guacamole en zure room erbij en smullen maar. … Lees verder

Pastinaak met feta, peterselie en noten

 |  Geen reacties

Eigenlijk had ik vandaag het recept voor banketbakkersroom willen delen. Na de plaatcake van afgelopen dinsdag vond ik dat een beetje teveel zoete recepten worden en koos ik toch maar voor een groentegerecht. En niet zomaar eentje, echt een waanzinnig … Lees verder

Shoarma van oesterzwam

 |  Geen reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Lees verder

Poké bowl

 |  Geen reacties

Poké bowls en buddha bowls, ik vind ze er zo mooi uitzien. En toch heb ik er nog nooit eentje zelf gemaakt. Die dressing, daar hikte ik altijd zo tegenaan. Sojasaus vind ik vaak best heftig smaken en een goede … Lees verder

Zelf sushi maken

 |  2 reacties

Sushi maken vind ik ontzettend leuk om te doen. Helaas was het er al lange tijd niet meer van gekomen. Tot ik onlangs van Saitaku een complete box ontving. In die box zit, met uitzondering van de verse ingrediënten zoals … Lees verder

Slowroasted lamsrack

 |  2 reacties

Lamsvlees, als je het goed bereidt is het heerlijk sappig, zacht en mals. Echt zó lekker. Helaas ben ik geen ster in het bakken van grootvlees en dus waagde ik me er nooit aan. Zonde als het delicate vlees niet … Lees verder

Zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo van Ekomenu

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk recept voor jullie: zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo. Ik heb dit recept niet van mezelf maar kreeg het recept via de maaltijdbox van Ekomenu. Hoewel er inmiddels veel verschillende maaltijdboxen op de markt … Lees verder

Pastinaak gnocchi

 |  Geen reacties

In de kerstvakantie kocht ik de BBC Goodfood’s vega winterspecial. Al snel viel mijn oog op de gnocchi van geroosterde pastinaak en aardappel. Afgetopt met walnoten en verse tijm leek me dit een superleuk gerecht om te maken. Het smaakte … Lees verder

1 2 3 4 14