Header Overetengesproken.nl

Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn

 |  Geen reacties

De zomer kan mij niet lang genoeg duren. Veel buiten zijn, genieten van het zonnetje en als het even kan lekker buiten eten. Salades zijn daarbij mijn absolute favoriet al was het maar omdat je er volop mee kunt variëren. … Lees verder

Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta

 |  2 reacties

Salades zijn wat mij betreft altijd een goed idee. Wij eten ze graag als lunch of avondmaaltijd. Afhankelijk van de vulling serveer ik er wat vers brood of toast met een smeersel bij. Easy does it. Deze salade met gegrilde … Lees verder

Costa Ricaanse picadillo de papa

 |  Geen reacties

Costa Rica, wat zou ik daar graag eens samen met Michel naartoe gaan. De overvloedige natuur bewonderen, genieten van de mooie standen, de gastvrije cultuur verkennen en vooral ook de lokale keuken ontdekken. Voorlopig zit dat er door alle COVID-19 … Lees verder

Zomerse stamppot met rucola en worst

 |  Geen reacties

Dat we minder vlees zouden moeten eten en juist meer plantaardige eiwitten wordt steeds duidelijker. Het is niet alleen duurzamer het is ook veel beter voor je gezondheid. Wij eten daarom veel vegetarisch en af en toe wat vlees. Als je … Lees verder

Pasta met asperges, gerookte zalm en ricotta

 |  Geen reacties

Superlekker om 1½ kilo Hollandse asperges te krijgen maar met z’n tweetjes eet je die niet in 1 in à 2 dagen op. Althans wij niet. Om het witte goud toch goed vers te houden heb ik een theedoek natgemaakt … Lees verder

Aspergesalade met gebakken eidooier

 |  Geen reacties

Het aspergeseizoen is altijd maar kort dus we moeten er volop van genieten. Eet ze traditioneel met ham, ei en hollandaise saus, in de soep of maak er fijne pasteitjes mee. Dat je nog veel meer gerechten kunt maken met asperges … Lees verder

Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi

 |  Geen reacties

Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te … Lees verder

Boeuf bourguignon

 |  Geen reacties

Tegen michel had ik weleens gezegd dat hij een hooikist voor me moest maken maar ja, hoe doe je dat. Welke materialen gebruik je, hoe groot maak ‘m. Een tijdje terug zag ik een vrij grote voetenstoof bij de kringloop … Lees verder

Vegetarische kapsalon

 |  Geen reacties

Omdat Michel en ik weinig vlees eten ben ik op zoek gegaan naar vegetarische varianten van shoarma. Eerder maakte ik al eens een broodje shoarma van oesterzwammen. Vandaag ga ik aan de vegetarische kapsalon. Voor het bereiden van de shoarma … Lees verder

1 2 3 4 15