Header Overetengesproken.nl

Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi

 |  Geen reacties

Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te … Lees verder

Boeuf bourguignon

 |  Geen reacties

Tegen michel had ik weleens gezegd dat hij een hooikist voor me moest maken maar ja, hoe doe je dat. Welke materialen gebruik je, hoe groot maak ‘m. Een tijdje terug zag ik een vrij grote voetenstoof bij de kringloop … Lees verder

Vegetarische kapsalon

 |  Geen reacties

Omdat Michel en ik weinig vlees eten ben ik op zoek gegaan naar vegetarische varianten van shoarma. Eerder maakte ik al eens een broodje shoarma van oesterzwammen. Vandaag ga ik aan de vegetarische kapsalon. Voor het bereiden van de shoarma … Lees verder

Wijting met peterseliestamp

 |  Geen reacties

Begin december vertelde ik dat ik gevraagd was mijn mening te geven over Zero waste van Jeroen De Pauw en Pepeat Studio. Ik vertelde toen al summier over mijn eerste indruk van het boek. Vandaag vertel ik iets meer over dit … Lees verder

Gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten

 |  Geen reacties

Begin vorige maand beloofde ik je meer te vertellen over het nieuwste kookboek van Rukmini Iyer: De snelle bakplaat. Vandaag mijn review inclusief een verrassend recept: gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten. Lees snel verder en zet deze mooi … Lees verder

5 feestelijke vegetarische gerechten

 |  Geen reacties

Vegetarisch eten is lekker en gezond. Maar wat serveer je nou tijdens een etentje? In dit overzicht heb ik 5 feestelijke vegetarische gerechten verzameld waarmee je de show steelt. Mooi, lekker en prima te maken. Soms wat bewerkelijker, soms wat … Lees verder

5 feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis

 |  Geen reacties

Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde 5 feestelijke hoofdgerechten met … Lees verder

Wortelsoep met verse gember

 |  Geen reacties

Onlangs lunchte ik met Anne-Marie bij Pluk! Den Haag. Zij kwam er vaak toen haar zoon nog klein was en dat begrijp ik helemaal. Met een kinderboerderij, moes-, fruit- en heemtuin, een winkel èn een lunchroom is het een fantastische … Lees verder

Kabeljauw met knapperig laagje en rode pesto

 |  Geen reacties

En toen had ik ineens een sous-vide apparaat op het aanrecht staan. Superleuk maar ook een uitdaging. Welke gerechten maak je ermee en hoe doe je dat precies? Allemaal vragen waar ik tegen aanliep en die ik eerst wilde uitzoeken. … Lees verder

1 2 3 4 15