Header Overetengesproken.nl

Kruidenzout

 |  2 reacties

Het gebeurt me regelmatig dat ik verse kruiden over heb. Zonde om in de groentela te laten liggen dus dan droog ik ze regelmatig voor later gebruik. Op een keukenpapiertje kort op vol vermogen in de magnetron. Gaat perfect! Maar … Lees verder

Dulce de leche

 |  Geen reacties

Dulce de leche is een heerlijk zoete karamelpasta gemaakt van melk. Traditioneel wordt het gemaakt van melk, suiker en wat bakpoeder. Dat laat je zachtjes en heel lang koken en uiteindelijk ontstaat er een mooie karamelpasta. Maar je kan het … Lees verder

6 recepten voor een complete barbecue

 |  Geen reacties

Eind mei en het eerste weekend met tropische temperaturen is aangekondigd. Dan weet je één ding zeker: komend weekend gaan er weer veel barbecues aan. En zeker bij zo’n eerste barbecue wil je natuurlijk lekker uitpakken. Om je een eind … Lees verder

Paasbonbons

 |  Geen reacties

Bonbons maken is leuk om te doen. Het is hier en daar misschien even wat kliederen maar moeilijk is het niet. Toen ik vorige week bij Xenos een chocoladevorm voor Paaseieren zag liggen kon ik het dan ook niet laten … Lees verder

Paaslekkernijen

 |  Geen reacties

Of je de oorsprong van het Paasfeest viert of niet: tijdens de paasdagen maken we het graag gezellig. En daar hoort natuurlijk lekker eten bij! Niet alleen tijdens de maaltijd maar ook lekkers voor bij de koffie of thee en … Lees verder

Keukengadgets

 |  Geen reacties

Met Sinterklaas en Kerst voor de deur wordt er weer volop om verlanglijstjes gevraagd. Of je nou in huislijke kring pakjesavond viert, op je werk surprises uitwisselt of met Kerst allemaal cadeautjes onder de kerstboom legt. Komende weken komt het … Lees verder

Kruidnoten

 |  Geen reacties

Morgen komt Sinterklaas weer in het land. Hoogste tijd dus om pepernoten, kruidnoten, schuimpjes, tumtummetjes en ander strooigoed in huis te halen. Keuze genoeg want de schappen in de supermarkten liggen er vol mee. Maar wist je dat kruidnoten ook … Lees verder

Mueslirepen

 |  1 reactie

’s Middags, zo rond een uurtje of vier begint mijn maag zich vaak flink te roeren. Een appel is lekker maar na een half uur laat mijn maag dan gewoon opnieuw van zich horen. Liever iets stevigers dus. Omdat snel … Lees verder

Homemade kruidenolie

 |  Geen reacties

Heb je nog een restje (tuin)kruiden in de koelkast, op het aanrecht of in de kast zonder er een bestemming voor te hebben? Vooral niet weggooien maar gebruiken om kruidenolie van te trekken. Rozemarijn, tijm, basilicum, bieslook, peterselie, verse of … Lees verder

1 2 3 4