Header Overetengesproken.nl

Tommy of Golden Eyes

 |  4 reacties

Afgelopen weken heb ik tot mijn spijt een enkele keer een blog of een nieuwsbrief moeten overslaan en afgelopen twee weken zijn er zelfs helemaal geen nieuwe recepten verschenen. Ik had al mijn tijd en aandacht nodig voor de verzorging … Lees verder

Perfect gebakken spek

 |  4 reacties

Scrambled eggs met krokante bacon, plakjes gebakken spek op een broodje BLT of uitgebakken spekjes over de salade. Perfect gebakken spek is onweerstaanbaar en daarom een belangrijke smaakmaker in veel gerechten. Gelukkig is het niet moeilijk om te maken. In … Lees verder

Ras el hanout

 |  Geen reacties

Ras el hanout is een rijk Marokkaans/Arabisch kruidenmengsel dat je kant en klaar kunt kopen maar ook heel makkelijk zelf kunt samenstellen. En het leuke is dat er eigenlijk geen vaststaand recept voor is. Vaak zit er wel komijn, koriander, … Lees verder

6 makkelijke vakantie recepten

 |  2 reacties

Vanaf deze week hebben alle scholen in Nederland zomervakantie. Waar de een dan het liefst gelijk op vakantie gaat, wacht de ander nog even om pas wat later van een welverdiende vakantie te genieten. Maar ongeacht of en wanneer je … Lees verder

Kruidenzout

 |  2 reacties

Het gebeurt me regelmatig dat ik verse kruiden over heb. Zonde om in de groentela te laten liggen dus dan droog ik ze regelmatig voor later gebruik. Op een keukenpapiertje kort op vol vermogen in de magnetron. Gaat perfect! Maar … Lees verder

Dulce de leche

 |  Geen reacties

Dulce de leche is een heerlijk zoete karamelpasta gemaakt van melk. Traditioneel wordt het gemaakt van melk, suiker en wat bakpoeder. Dat laat je zachtjes en heel lang koken en uiteindelijk ontstaat er een mooie karamelpasta. Maar je kan het … Lees verder

6 recepten voor een complete barbecue

 |  Geen reacties

Eind mei en het eerste weekend met tropische temperaturen is aangekondigd. Dan weet je één ding zeker: komend weekend gaan er weer veel barbecues aan. En zeker bij zo’n eerste barbecue wil je natuurlijk lekker uitpakken. Om je een eind … Lees verder

Paasbonbons

 |  Geen reacties

Bonbons maken is leuk om te doen. Het is hier en daar misschien even wat kliederen maar moeilijk is het niet. Toen ik vorige week bij Xenos een chocoladevorm voor Paaseieren zag liggen kon ik het dan ook niet laten … Lees verder

Paaslekkernijen

 |  Geen reacties

Of je de oorsprong van het Paasfeest viert of niet: tijdens de paasdagen maken we het graag gezellig. En daar hoort natuurlijk lekker eten bij! Niet alleen tijdens de maaltijd maar ook lekkers voor bij de koffie of thee en … Lees verder

1 2 3 4