Header Overetengesproken.nl

Patisserietour door Nederland

 |  Geen reacties

Vlak na de Kerstdagen zei tegen Michel: zullen we het dit jaar met Oud & Nieuw anders doen? Geen oliebollen maar patisserie van Huis ter Duin. Het leek mij een passende afsluiting van een gek 2020 waarin Covid-19 ons dagelijkse leven … Lees verder

Thuis makkelijk chocolade tempereren

 |  4 reacties

Op de bank genieten van een stukje goede chocolade of ermee aan de slag gaan in de keuken. Daar kan ik dus echt van ontspannen en mijn zinnen mee verzetten. Zo maak ik graag chocolademousse als feestelijk toetje. Decoraties voor … Lees verder

Culinaire cadeautjes die je graag geeft én krijgt

 |  Geen reacties

Het is begin december, je bent aan het nadenken over de cadeautjes die je dit jaar gaat geven of op je eigen verlanglijstje zet. Zeker nu we door Corona beperkt zijn in onze sociale contacten is het fijn om iets … Lees verder

6 fijne kookboeken om cadeau te doen of te krijgen

 |  Geen reacties

Sinterklaas is weer in het land en de feestdagen staan voor de deur: hoogste tijd dus om na te denken over cadeautjes. Cadeautjes om te geven maar ook om te krijgen. Hoe vaak wordt je niet overvallen met de vraag: … Lees verder

Sterrenchef Box

 |  Geen reacties

Culinair genieten zonder zelf de sterren van de hemel te koken. Via Sterrenchef Box bestel je met een paar muisklikken menu’s van sterrenchefs. Mooie gerechten, bijpassende wijnen en alles tot in de puntjes verzorgd. Na ontvangst leg je alles in … Lees verder

Voedzaam ontbijt met havermout en granola

 |  Geen reacties

Goede voeding vind ik heel belangrijk. Doordat er veel verschillende richtlijnen zijn die met de tijd regelmatig veranderen vind ik het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Mijn belangrijkste handvat is daarom kijken hoe mijn lichaam … Lees verder

Latte art

 |  Geen reacties

Latte art, je weet wel, dat mooie kunstwerkje in het schuim van je cappuccino. Ik dacht altijd dat dat aan barista’s is voorgehouden. Blijkt dus dat er volop workshops in worden gegeven. Toen ik de kans kreeg om een Workshop … Lees verder

Hartige oliebollen

 |  Geen reacties

In november tipte ik jullie op het boekje Bier en Oliebollen van Arvid Bergström. Ik gaf een inkijkje in het boek en vertelde dat er maar liefst 27 recepten in staan. Zowel zoete als hartige oliebollen, allemaal gemaakt met bier … Lees verder

Cook like a chef dinerbox

 |  Geen reacties

Begin november zag ik een persbericht voorbij komen over de Cook like a chef dinerbox. Thuis genieten van signatuur-gerechten van De Librije***, Parkheuvel** en De Lindehof**. Om de 10 weken verzorgt een andere sterrenchef de inhoud van de dinerbox. De … Lees verder

1 2 3 4 5