Header Overetengesproken.nl

Gevuld plat brood

 |  Geen reacties

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat ik mijn recept voor plat brood met je deelde. Hoogste tijd dus voor een variant van dit lekkere brood. Neem wat gehakt, breng op smaak, vul er het deeg mee en voilà … Lees verder

Big BLT burger

 |  Geen reacties

Vrijdag vertelde ik je over de nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: De beste burgers van Martin Kintrup. Vandaag maak ik één van de vele burgers die werden beschreven: de Big BLT burger. Zoals ik vrijdag al schreef staat het boek … Lees verder

Mediterraans borrelbrood

 |  2 reacties

In de zomer genieten van het mooie weer met een borrel op het terras. Of in de winter gezellig met z’n allen op de bank bij de warme haard een drankje doen. Glaasje wijn, goed gesprek en een lekker hapje … Lees verder

Broodje pesto, hummus en tomaat

 |  Geen reacties

Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens … Lees verder

Rustiek sodabrood

 |  2 reacties

Iedereen die weleens in Ierland is geweest kent het: sodabrood. Ofwel brood zonder gist of desem. Om het brood toch te laten rijzen gebruiken de Ieren baksoda en karnemelk of yoghurt bij het maken van brooddeeg. Resultaat: een heerlijk compact … Lees verder

Matzes

 |  6 reacties

Nu het bijna pasen is staan de winkels weer vol met die 6-hoekige oranje doosjes: Hollandia Matzes. Hoewel matzes het hele jaar door te koop zijn is het een echt traditionele Paaslekkernij. Tijdens Pasen -Pesach- herdenken de joden de bevrijding … Lees verder

Caesar toast

 |  Geen reacties

Variatie in wat je eet vind ik belangrijk. Wat mij betreft zou het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’ best veranderd mogen worden in ‘variatie doet eten’. En dus geef ik regelmatig recepten een andere draai. Bijvoorbeeld de caesar salad. … Lees verder

Partybroodjes of mini broodjes

 |  Geen reacties

In restaurants krijg je nog weleens van die schattige kleine broodjes of ze zetten een bordje neer met mini breekbroodjes. En dan lekker dippen in olijfolie of besmeren met fleur de sel-roomboter. Wat mij betreft altijd een heerlijk begin van … Lees verder

Tonijnsalade voor op een broodje

 |  2 reacties

Een favoriete lunch van mij is een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Staat er op de lunchkaart niet dat de tonijnsalade huisgemaakt is, dan sla ik ‘m meestal over. Huisgemaakte salade vind ik doorgaans smaakvoller en minder vet en zompig dan … Lees verder

1 2 3 4 5 6