Header Overetengesproken.nl

Flammkuchen of tarte flambée

met Geen reacties

Flammkuchen of tarte flambée lijkt erg op pizza maar is niet helemaal hetzelfde. Het verschil met pizza zit vooral in twee dingen. Ten eerste komt flammkuchen of tarte flambée uit de Elzas en niet uit Italië. Het tweede en misschien … Lees meer

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa

met 2 reacties

Vorige week liep ik in de supermarkt en zag ik een zak hamburgerbroodjes liggen. Die heb ik maar eens in mijn mandje gelegd. Wetende dat ik thuis een pan chicken adobo in de koelkast had staan triggerde mij dat tot … Lees meer

Focaccia

met 2 reacties

Focaccia is Italiaans plat brood dat wordt gemaakt van deeg met een hoog vochtpercentage. Soms wel tot 80%. Naast water wordt er ook altijd olijfolie aan het deeg toegevoegd. Voor extra smaak worden er soms (verse) kruiden of stukjes gedroogde … Lees meer

Bruschetta met oranje paprika

met Geen reacties

Over een paar dagen is het Koningsdag. Hopelijk met mooi weer zodat we volop kunnen genieten van alle buitenfestiviteiten. En bij zo’n feestelijke dag horen natuurlijk ook feestelijke hapjes. Vorig jaar maakte ik oranje soesjes, dit jaar bruschettas met oranje … Lees meer

Bagels met roomkaas en blauwe bessen

met Geen reacties

Een bagel met roomkaas en gerookte zalm is natuurlijk een echte klassieker. Maar wat als je trek hebt in een broodje of bagel maar ook in iets zoets? Deze bagels met roomkaas en blauwe bessen zijn dan de oplossing! Een … Lees meer

Tosti pikant

met Geen reacties

Vol van smaak door de pesto en het spek, lekker pittig door groene jalapeño peper. Deze licht gepeperde tosti wil je proeven!

Bagels met avocado, tomaat, spek en ei

met Geen reacties

Soms moet je niet moeilijk doen en jezelf een rijke lunch gunnen. En daar hoef je echt de deur niet voor uit. Koop of maak zelf bagels, beleg met flink wat avocado, tomaat, spek en ei en kruip met broodplank … Lees meer

Bagels

met Geen reacties

Bij bagels denken velen aan New York. En dat is heel logisch maar de oorsprong van de bagel ligt eigenlijk in Oost-Europa. Het zijn namelijk Poolse broodjes die door Joodse immigranten zijn meegenomen naar New York. Eind vorige eeuw nam … Lees meer

Tosti ham, kaas, tomaat en ui

met Geen reacties

Tosti’s zijn altijd lekker. Thuis als snelle hap, na het sporten in de kantine van de sportclub of als lunch in een grand café. De inspiratie voor de tosti ham, kaas, tomaat en ui van vandaag deed ik echter op … Lees meer

1 2 3 4 5 6 7