Header Overetengesproken.nl

Sandwiches

 |  Geen reacties

Sandwiches klinkt mooi maar eigenlijk hebben we het met een chic woord gewoon over boterhammen. Maar ja, op een menu of bijvoorbeeld een uitnodiging staan sandwiches net even wat feestelijker en luxueuzer dan boterhammen. Nou is natuurlijk het wel zo … Lees verder

Broodje kruidenroomkaas à la La Place

 |  Geen reacties

Tijdens het winkelen lekker lunchen bij La Place. Met het faillissement van V&D leek daar toch even een einde aan te komen. Maar gelukkig is de La Place-formule gered en blijven de zelfstandige vestigingen bestaan. Helaas zaten de vestigingen in … Lees verder

Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise

 |  Geen reacties

De lekkerste broodjes ontstaan volgens mij vaak per toeval. Zo ook met dit broodje. Op enig moment werd het tijd voor een lunch en besloot ik maar eens een blik in de koelkast te werpen. Ik had nog een stukje … Lees verder

Sandwich BLT

 |  Geen reacties

In de zomer van 1996 was ik met een vriendin een paar dagen in Londen. Ik was er nog niet eerder geweest, zij wel. Zo nam ze me mee naar een Take Away met uitsluitend sandwiches en adviseerde zij een … Lees verder

Turkse pizza of lachmacun

 |  Geen reacties

Afgelopen voorjaar heb ik samen met mijn moeder het huis van mijn oma opgeruimd. Nou ja opgeruimd, alles uitgezocht en leeg gehaald eigenlijk. Gelukkig leeft mijn oma nog maar omdat zij naar een verpleeghuis is verhuisd stond haar eigen huis … Lees verder

Plat brood

 |  25 reacties

Brood is een ideale basis voor de maaltijd. Het is lekker, vult goed en je kan er eindeloos mee variëren. Niet gek dus dat brood in eigenlijk alle culturen wel een plaatsje heeft. Plat brood is de oudste methode om … Lees verder

Kaiserbroodjes

 |  Geen reacties

Met een schaal verse, warme broodjes maak je elke broodmaaltijd tot een kleine feestje. Nou kan je natuurlijk voorverpakte broodjes afbakken maar wat dacht je ervan om ze echt helemaal zelf te maken? Heb je ’s ochtends geen zin in … Lees verder

Noten-rozijnenbrood

 |  Geen reacties

Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gebakken brood. Gelukkig is brood maken niet moeilijk dus twijfel niet en probeer het zelf ook. Dit noten-rozijnenbrood is heerlijk zacht en zoet van smaak. In plaats van noten en … Lees verder

Kaas-uien breekbrood

 |  Geen reacties

Zo nu en dan bak ik zuurdesembrood. Hiervoor heb ik altijd een potje zuurdesem in de koelkast staan. Zuurdesem is een natuurlijke gist die je goed moet onderhouden. Omdat ik de desem in de koelkast bewaar hoef ik ‘m niet … Lees verder

1 2 3 4 5