Header Overetengesproken.nl

Pizzabodem met desem

met Geen reacties

Sinds ik zelf desembrood bak zoek ik regelmatig naar andere mogelijkheden om mijn desemstarter te gebruiken. Sinds kort heb ik de pizzabodem met desem ontdekt. Wat is dat lekker zeg. Heerlijk knapperig, vol van smaak en ook nog eens easy … Lees meer

Brood bakken, bakboeken die je wilt hebben

met 2 reacties

Brood bakken is superleuk om te doen en er valt zoveel over te leren. Gistbrood, desembrood, brioche, gevuld brood, zoveel smaken zoveel soorten. Om de fijne kneepjes van het brood bakken onder de knie te krijgen heb ik een aantal … Lees meer

Zelf een desemstarter maken en onderhouden

met 20 reacties

In deel III van de broodserie legde ik uit wat een desemstarter is en gaf ik alvast de nodige tips en trucs. Vandaag geef ik je een handleiding waarmee je direct aan de slag kunt. Na een week heb je … Lees meer

Wat is een desemstarter

met 2 reacties

Vers brood is zo ontzettend lekker. Knapperige korst van buiten, zacht kruim van binnen, likje roomboter erop en smullen maar. Brood koop je bij de bakker maar je maakt het ook heel makkelijk zelf. Je moet alleen even weten hoe. … Lees meer

Brooddeeg laten rijzen: desem, gist en baksoda

met Geen reacties

Voordat je van brooddeeg een zacht en luchtig brood kunt bakken moet je het laten rijzen. Hoelang dat rijzen duurt is in belangrijke mate afhankelijk van het gebruikte rijsmiddel. Het kan variëren van direct klaar om te bakken tot een … Lees meer

Brood

met 2 reacties

Brood, velen van ons eten het iedere dag. Het is zo’n gewoon en alledaags product dat we er bijna niet meer bij stil staan wat een mooi product het eigenlijk is. In essentie is brood niet veel meer dan meel, … Lees meer

Shoarma van oesterzwam

met 4 reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Lees meer

Triple cheese pizza met rode ui en spek

met 4 reacties

Een tijdje terug schreef ik dat Domino’s tijdelijk Beemster kaas pizza’s in het assortiment had. Met name de triple cheese viel bij ons erg in de smaak. Laatst hadden we weer eens zin in pizza en eigenlijk wilden we die … Lees meer

Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel

met Geen reacties

Tosti’s, wie is er niet gek op. Lekker als lunch maar ook perfect voor een snelle avondmaaltijd. Inmiddels heb ik dan ook al twee lekkere recepten online staan: met ham, kaas, tomaat en uitjes en een pittige tosti. Toen ik … Lees meer

1 2 3 4 5 6 7