Header Overetengesproken.nl

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa

 |  2 reacties

Vorige week liep ik in de supermarkt en zag ik een zak hamburgerbroodjes liggen. Die heb ik maar eens in mijn mandje gelegd. Wetende dat ik thuis een pan chicken adobo in de koelkast had staan triggerde mij dat tot … Lees verder

Focaccia

 |  Geen reacties

Focaccia is Italiaans plat brood dat wordt gemaakt van deeg met een hoog vochtpercentage. Soms wel tot 80%. Naast water wordt er ook altijd olijfolie aan het deeg toegevoegd. Voor extra smaak worden er soms (verse) kruiden of stukjes gedroogde … Lees verder

Bruschetta met oranje paprika

 |  Geen reacties

Over een paar dagen is het Koningsdag. Hopelijk met mooi weer zodat we volop kunnen genieten van alle buitenfestiviteiten. En bij zo’n feestelijke dag horen natuurlijk ook feestelijke hapjes. Vorig jaar maakte ik oranje soesjes, dit jaar bruschettas met oranje … Lees verder

Bagels met roomkaas en blauwe bessen

 |  Geen reacties

Een bagel met roomkaas en gerookte zalm is natuurlijk een echte klassieker. Maar wat als je trek hebt in een broodje of bagel maar ook in iets zoets? Deze bagels met roomkaas en blauwe bessen zijn dan de oplossing! Een … Lees verder

Tosti pikant

 |  Geen reacties

Een aantal weken terug waren Michel en ik een dagje weg en streken we ergens neer voor de lunch. Omdat het best koud was hadden we wel trek in iets warms en bestelden we panini’s. En verwarmend waren die panini’s! … Lees verder

Bagels met avocado, tomaat, spek en ei

 |  Geen reacties

Soms moet je niet moeilijk doen en jezelf een rijke lunch gunnen. En daar hoef je echt de deur niet voor uit. Koop of maak zelf bagels, beleg met flink wat avocado, tomaat, spek en ei en kruip met broodplank … Lees verder

Bagels

 |  Geen reacties

Bij bagels denken velen aan New York. En dat is heel logisch maar de oorsprong van de bagel ligt eigenlijk in Oost-Europa. Het zijn namelijk Poolse broodjes die door Joodse immigranten zijn meegenomen naar New York. Eind vorige eeuw nam … Lees verder

Tosti ham, kaas, tomaat en ui

 |  Geen reacties

Tosti’s zijn altijd lekker. Thuis als snelle hap, na het sporten in de kantine van de sportclub of als lunch in een grand café. De inspiratie voor de tosti ham, kaas, tomaat en ui van vandaag deed ik echter op … Lees verder

Suikerbrood

 |  Geen reacties

Suikerbrood is echt iets uit mijn jeugd. Op speciale zondagen of verjaardagen hadden we Fries suikerbrood bij het ontbijt. Je weet wel, van dat zoete, plakkerige wit brood met hier en daar nog suikerklonten erin. En dan natuurlijk besmeerd met … Lees verder

1 2 3 4 5 6