Header Overetengesproken.nl

Rustiek sodabrood

 |  Geen reacties

Iedereen die weleens in Ierland is geweest kent het: sodabrood. Ofwel brood zonder gist of desem. Om het brood toch te laten rijzen gebruiken de Ieren baksoda en karnemelk of yoghurt bij het maken van brooddeeg. Resultaat: een heerlijk compact … Lees verder

Matzes

 |  2 reacties

Nu het bijna pasen is staan de winkels weer vol met die 6-hoekige oranje doosjes: Hollandia Matzes. Hoewel matzes het hele jaar door te koop zijn is het een echt traditionele Paaslekkernij. Tijdens Pasen -Pesach- herdenken de joden de bevrijding … Lees verder

Caesar toast

 |  Geen reacties

Variatie in wat je eet vind ik belangrijk. Wat mij betreft zou het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’ best veranderd mogen worden in ‘variatie doet eten’. En dus geef ik regelmatig recepten een andere draai. Bijvoorbeeld de caesar salad. … Lees verder

Partybroodjes of mini broodjes

 |  Geen reacties

In restaurants krijg je nog weleens van die schattige kleine broodjes of ze zetten een bordje neer met mini breekbroodjes. En dan lekker dippen in olijfolie of besmeren met fleur de sel-roomboter. Wat mij betreft altijd een heerlijk begin van … Lees verder

Tonijnsalade voor op een broodje

 |  2 reacties

Een favoriete lunch van mij is een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Staat er op de lunchkaart niet dat de tonijnsalade huisgemaakt is, dan sla ik ‘m meestal over. Huisgemaakte salade vind ik doorgaans smaakvoller en minder vet en zompig dan … Lees verder

Croutons

 |  Geen reacties

Croutons kom je overal tegen. Over de salade, bij een kop soep, ter garnering van een gerecht of als snack bij borrel of buffet. En dat begrijp ik heel goed. Ze zijn niet alleen lekker maar ze kunnen je gerecht … Lees verder

Uienkruier of kaas-uienstok

 |  2 reacties

Toen ik nog op school zat brachten we steevast de hele zomervakantie door op Texel. Mijn vader nam een paar weken vrij en de overige weken was hij doordeweeks aan het werk en in de weekends bij ons op Texel. Ook … Lees verder

Bruschetta met mozzarella en tomaat

 |  Geen reacties

In de Italiaanse keuken weten ze met weinig ingrediënten super smaakvolle gerechten te maken. Neem bijvoorbeeld mozzarella en tomaat voeg wat verse basilicum en een pizzabodem toe en je hebt een overheerlijke pizza Margherita. Of snij de tomaat en mozzarella … Lees verder

Pitabroodje gevuld met gehakt

 |  Geen reacties

Gourmetten is niet zo aan mij besteed. Ik vind het heerlijk maar al dat vlees valt me vaak zwaar op de maag. Daarbij heb ik, net als met een traditionele fondue, een hekel aan de baklucht die je daarna in … Lees verder

1 2 3 4 5