Header Overetengesproken.nl

Bagels

 |  Geen reacties

Bij bagels denken velen aan New York. En dat is heel logisch maar de oorsprong van de bagel ligt eigenlijk in Oost-Europa. Het zijn namelijk Poolse broodjes die door Joodse immigranten zijn meegenomen naar New York. Eind vorige eeuw nam … Lees verder

Tosti ham, kaas, tomaat en ui

 |  Geen reacties

Tosti’s zijn altijd lekker. Thuis als snelle hap, na het sporten in de kantine van de sportclub of als lunch in een grand café. De inspiratie voor de tosti ham, kaas, tomaat en ui van vandaag deed ik echter op … Lees verder

Suikerbrood

 |  Geen reacties

Suikerbrood is echt iets uit mijn jeugd. Op speciale zondagen of verjaardagen hadden we Fries suikerbrood bij het ontbijt. Je weet wel, van dat zoete, plakkerige wit brood met hier en daar nog suikerklonten erin. En dan natuurlijk besmeerd met … Lees verder

Gevuld plat brood

 |  Geen reacties

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat ik mijn recept voor plat brood met je deelde. Hoogste tijd dus voor een variant van dit lekkere brood. Neem wat gehakt, breng op smaak, vul er het deeg mee en voilà … Lees verder

Big BLT burger

 |  Geen reacties

Vrijdag vertelde ik je over de nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: De beste burgers van Martin Kintrup. Vandaag maak ik één van de vele burgers die werden beschreven: de Big BLT burger. Zoals ik vrijdag al schreef staat het boek … Lees verder

Mediterraans borrelbrood

 |  Geen reacties

In de zomer genieten van het mooie weer met een borrel op het terras. Of in de winter gezellig met z’n allen op de bank bij de warme haard een drankje doen. Glaasje wijn, goed gesprek en een lekker hapje … Lees verder

Broodje pesto, hummus en tomaat

 |  Geen reacties

Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens … Lees verder

Rustiek sodabrood

 |  Geen reacties

Iedereen die weleens in Ierland is geweest kent het: sodabrood. Ofwel brood zonder gist of desem. Om het brood toch te laten rijzen gebruiken de Ieren baksoda en karnemelk of yoghurt bij het maken van brooddeeg. Resultaat: een heerlijk compact … Lees verder

Matzes

 |  2 reacties

Nu het bijna pasen is staan de winkels weer vol met die 6-hoekige oranje doosjes: Hollandia Matzes. Hoewel matzes het hele jaar door te koop zijn is het een echt traditionele Paaslekkernij. Tijdens Pasen -Pesach- herdenken de joden de bevrijding … Lees verder

1 2 3 4 5