Header Overetengesproken.nl

Iers sodabrood

met 2 reacties

Het simpelste brood dat er is maar zó waanzinnig lekker. Ingrediënten mengen en hup de oven in. Dit brood wil je maken!!

Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham

met Geen reacties

Makkelijk, lekker en volop groente. Zo wil je iedere dag wel pizza eten!

Naan met labneh, harissa en halloumi

met Geen reacties

Kleurrijk gerecht met pittige harissa. Afgetopt met gegrilde groente is het een echte smaakbom.

Homemade tortilla’s

met Geen reacties

De Costa Ricaanse picadillo de papa van laatst smaakte zo goed dat ik besloot nog wat verder rond te neuzen op de site van Visit Centro America. Mijn oog viel al snel op pupusas: maisbroodjes gevuld met een hartige vulling … Lees meer

Bruin desembrood

met 4 reacties

Brood bakken is leuk, desembrood bakken zo mogelijk nog leuker. Waarom? Omdat desem leeft en altijd anders reageert. Gist is redelijk vergevingsgezind, desem heeft meer zorg nodig. Is het daardoor moeilijker om desembrood te bakken? In het begin misschien wel … Lees meer

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

met Geen reacties

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had … Lees meer

Pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola

met Geen reacties

Wie mij al langer volgt weet waarschijnlijk dat ik afgelopen jaar regelmatig zelf oesterzwammen heb gekweekt in een growkit van Rotterzwam. Na een heerlijke shoarma van oesterzwammen, een omelet en een waanzinnig lekkere vegetarsiche kapsalon vond ik het tijd voor … Lees meer

Bloem, meel en alles wat je daarover wilt weten

met 2 reacties

Brood wordt gemaakt van meel en/of bloem. Voor koekjes gebruik je ook bloem maar dan wel van een ander soort dan je voor brood gebruikt. Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten bloem en meel zijn is het soms lastig … Lees meer

Broodjes met tapenade, serranoham en kaas

met Geen reacties

In Brood bakken, bakboeken die je wilt hebben schreef ik over twee boeken van Levine van Doorne. Inmiddels is haar derde boek verschenen: Broodjes uit eigen oven, zoet & hartig. Vandaag vertel ik je meer over dit boek en maak ik … Lees meer

1 2 3 4 5 7