Header Overetengesproken.nl

Homemade tortilla’s

 |  Geen reacties

De Costa Ricaanse picadillo de papa van laatst smaakte zo goed dat ik besloot nog wat verder rond te neuzen op de site van Visit Centro America. Mijn oog viel al snel op pupusas: maisbroodjes gevuld met een hartige vulling … Lees verder

Bruin desembrood

 |  2 reacties

Brood bakken is leuk, desembrood bakken zo mogelijk nog leuker. Waarom? Omdat desem leeft en altijd anders reageert. Gist is redelijk vergevingsgezind, desem heeft meer zorg nodig. Is het daardoor moeilijker om desembrood te bakken? In het begin misschien wel … Lees verder

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

 |  Geen reacties

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had … Lees verder

Pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola

 |  Geen reacties

Wie mij al langer volgt weet waarschijnlijk dat ik afgelopen jaar regelmatig zelf oesterzwammen heb gekweekt in een growkit van Rotterzwam. Na een heerlijke shoarma van oesterzwammen, een omelet en een waanzinnig lekkere vegetarsiche kapsalon vond ik het tijd voor … Lees verder

Bloem, meel en alles wat je daarover wilt weten

 |  2 reacties

Brood wordt gemaakt van meel en/of bloem. Voor koekjes gebruik je ook bloem maar dan wel van een ander soort dan je voor brood gebruikt. Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten bloem en meel zijn is het soms lastig … Lees verder

Broodjes met tapenade, serranoham en kaas

 |  Geen reacties

In Brood bakken, bakboeken die je wilt hebben schreef ik over twee boeken van Levine van Doorne. Inmiddels is haar derde boek verschenen: Broodjes uit eigen oven, zoet & hartig. Vandaag vertel ik je meer over dit boek en maak ik … Lees verder

Pizzabodem met desem

 |  Geen reacties

Sinds ik zelf desembrood bak zoek ik regelmatig naar andere mogelijkheden om mijn desemstarter te gebruiken. Sinds kort heb ik de pizzabodem met desem ontdekt. Wat is dat lekker zeg. Heerlijk knapperig, vol van smaak en ook nog eens easy … Lees verder

Brood bakken, bakboeken die je wilt hebben

 |  2 reacties

Brood bakken is superleuk om te doen en er valt zoveel over te leren. Gistbrood, desembrood, brioche, gevuld brood, zoveel smaken zoveel soorten. Om de fijne kneepjes van het brood bakken onder de knie te krijgen heb ik een aantal … Lees verder

Zelf een desemstarter maken en onderhouden

 |  2 reacties

In deel III van de broodserie legde ik uit wat een desemstarter is en gaf ik alvast de nodige tips en trucs. Vandaag geef ik je een handleiding waarmee je direct aan de slag kunt. Na een week heb je … Lees verder

1 2 3 4 6