Header Overetengesproken.nl

Brood

 |  2 reacties

Brood, velen van ons eten het iedere dag. Het is zo’n gewoon en alledaags product dat we er bijna niet meer bij stil staan wat een mooi product het eigenlijk is. In essentie is brood niet veel meer dan meel, … Lees verder

Shoarma van oesterzwam

 |  Geen reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Lees verder

Triple cheese pizza met rode ui en spek

 |  4 reacties

Een tijdje terug schreef ik dat Domino’s tijdelijk Beemster kaas pizza’s in het assortiment had. Met name de triple cheese viel bij ons erg in de smaak. Laatst hadden we weer eens zin in pizza en eigenlijk wilden we die … Lees verder

Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel

 |  Geen reacties

Tosti’s, wie is er niet gek op. Lekker als lunch maar ook perfect voor een snelle avondmaaltijd. Inmiddels heb ik dan ook al twee lekkere recepten online staan: met ham, kaas, tomaat en uitjes en een pittige tosti. Toen ik … Lees verder

Flammkuchen of tarte flambée

 |  Geen reacties

Flammkuchen of tarte flambée lijkt erg op pizza maar is niet helemaal hetzelfde. Het verschil met pizza zit vooral in twee dingen. Ten eerste komt flammkuchen of tarte flambée uit de Elzas en niet uit Italië. Het tweede en misschien … Lees verder

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa

 |  2 reacties

Vorige week liep ik in de supermarkt en zag ik een zak hamburgerbroodjes liggen. Die heb ik maar eens in mijn mandje gelegd. Wetende dat ik thuis een pan chicken adobo in de koelkast had staan triggerde mij dat tot … Lees verder

Focaccia

 |  Geen reacties

Focaccia is Italiaans plat brood dat wordt gemaakt van deeg met een hoog vochtpercentage. Soms wel tot 80%. Naast water wordt er ook altijd olijfolie aan het deeg toegevoegd. Voor extra smaak worden er soms (verse) kruiden of stukjes gedroogde … Lees verder

Bruschetta met oranje paprika

 |  Geen reacties

Over een paar dagen is het Koningsdag. Hopelijk met mooi weer zodat we volop kunnen genieten van alle buitenfestiviteiten. En bij zo’n feestelijke dag horen natuurlijk ook feestelijke hapjes. Vorig jaar maakte ik oranje soesjes, dit jaar bruschettas met oranje … Lees verder

Bagels met roomkaas en blauwe bessen

 |  Geen reacties

Een bagel met roomkaas en gerookte zalm is natuurlijk een echte klassieker. Maar wat als je trek hebt in een broodje of bagel maar ook in iets zoets? Deze bagels met roomkaas en blauwe bessen zijn dan de oplossing! Een … Lees verder

1 2 3 4 5