Header Overetengesproken.nl

Bloem, meel en alles wat je daarover wilt weten

 |  2 reacties

Brood wordt gemaakt van meel en/of bloem. Voor koekjes gebruik je ook bloem maar dan wel van een ander soort dan je voor brood gebruikt. Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten bloem en meel zijn is het soms lastig … Lees verder

Broodjes met tapenade, serranoham en kaas

 |  Geen reacties

In Brood bakken, bakboeken die je wilt hebben schreef ik over twee boeken van Levine van Doorne. Inmiddels is haar derde boek verschenen: Broodjes uit eigen oven, zoet & hartig. Vandaag vertel ik je meer over dit boek en maak ik … Lees verder

Pizzabodem met desem

 |  Geen reacties

Sinds ik zelf desembrood bak zoek ik regelmatig naar andere mogelijkheden om mijn desemstarter te gebruiken. Sinds kort heb ik de pizzabodem met desem ontdekt. Wat is dat lekker zeg. Heerlijk knapperig, vol van smaak en ook nog eens easy … Lees verder

Brood bakken, bakboeken die je wilt hebben

 |  2 reacties

Brood bakken is superleuk om te doen en er valt zoveel over te leren. Gistbrood, desembrood, brioche, gevuld brood, zoveel smaken zoveel soorten. Om de fijne kneepjes van het brood bakken onder de knie te krijgen heb ik een aantal … Lees verder

Zelf een desemstarter maken en onderhouden

 |  Geen reacties

In deel III van de broodserie legde ik uit wat een desemstarter is en gaf ik alvast de nodige tips en trucs. Vandaag geef ik je een handleiding waarmee je direct aan de slag kunt. Na een week heb je … Lees verder

Wat is een desemstarter

 |  2 reacties

Vers brood is zo ontzettend lekker. Knapperige korst van buiten, zacht kruim van binnen, likje roomboter erop en smullen maar. Brood koop je bij de bakker maar je maakt het ook heel makkelijk zelf. Je moet alleen even weten hoe. … Lees verder

Brooddeeg laten rijzen: desem, gist en baksoda

 |  Geen reacties

Voordat je van brooddeeg een zacht en luchtig brood kunt bakken moet je het laten rijzen. Hoelang dat rijzen duurt is in belangrijke mate afhankelijk van het gebruikte rijsmiddel. Het kan variëren van direct klaar om te bakken tot een … Lees verder

Brood

 |  2 reacties

Brood, velen van ons eten het iedere dag. Het is zo’n gewoon en alledaags product dat we er bijna niet meer bij stil staan wat een mooi product het eigenlijk is. In essentie is brood niet veel meer dan meel, … Lees verder

Shoarma van oesterzwam

 |  Geen reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Lees verder

1 2 3 4 6