Header Overetengesproken.nl

Iers sodabrood

 |  2 reacties

De eerste keer dat ik Iers sodabrood heb gegeten zal ik nooit vergeten. We waren op vakantie in Kenmare en haalden bij de bakker wat brood. In de cottage braken we het brood in stukken, smeerden er gezouten roomboter op … Lees verder

Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham

 |  Geen reacties

Soms kan ik ineens zin hebben in pizza maar zie ik op tegen het maken van het deeg. Geen idee waarom want laten we eerlijk zijn, pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. Het vraagt alleen even wat planning vanwege … Lees verder

Naan met labneh, harissa en halloumi

 |  Geen reacties

Zeker in het weekend nemen we graag de tijd om lekker te lunchen. Soms buiten de deur maar ook geregeld thuis. Een favoriet van ons is naan met labneh, harissa en halloumi. Kleurrijk en vol smaak. Ik top de naan … Lees verder

Homemade tortilla’s

 |  Geen reacties

De Costa Ricaanse picadillo de papa van laatst smaakte zo goed dat ik besloot nog wat verder rond te neuzen op de site van Visit Centro America. Mijn oog viel al snel op pupusas: maisbroodjes gevuld met een hartige vulling … Lees verder

Bruin desembrood

 |  2 reacties

Brood bakken is leuk, desembrood bakken zo mogelijk nog leuker. Waarom? Omdat desem leeft en altijd anders reageert. Gist is redelijk vergevingsgezind, desem heeft meer zorg nodig. Is het daardoor moeilijker om desembrood te bakken? In het begin misschien wel … Lees verder

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

 |  Geen reacties

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had … Lees verder

Pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola

 |  Geen reacties

Wie mij al langer volgt weet waarschijnlijk dat ik afgelopen jaar regelmatig zelf oesterzwammen heb gekweekt in een growkit van Rotterzwam. Na een heerlijke shoarma van oesterzwammen, een omelet en een waanzinnig lekkere vegetarsiche kapsalon vond ik het tijd voor … Lees verder

Bloem, meel en alles wat je daarover wilt weten

 |  2 reacties

Brood wordt gemaakt van meel en/of bloem. Voor koekjes gebruik je ook bloem maar dan wel van een ander soort dan je voor brood gebruikt. Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten bloem en meel zijn is het soms lastig … Lees verder

Broodjes met tapenade, serranoham en kaas

 |  Geen reacties

In Brood bakken, bakboeken die je wilt hebben schreef ik over twee boeken van Levine van Doorne. Inmiddels is haar derde boek verschenen: Broodjes uit eigen oven, zoet & hartig. Vandaag vertel ik je meer over dit boek en maak ik … Lees verder

1 2 3 4 6