Header Overetengesproken.nl

Ouderwets lekkere wentelteefjes

 |  Geen reacties

Restjes oud brood gooi je natuurlijk niet weg maar daar bak je wentelteefjes mee. Wentel de sneetjes brood in een mengsel van ei en melk, bestrooi met wat kaneel en bak goudbruin. In een handomdraai geniet je van een heerlijk … Lees verder

Toast met avocado, ei en noten

 |  Geen reacties

Deze boterhammen -of toasts- zijn niet alleen heel erg lekker. Ze zijn ook nog eens gezond én heel snel te maken. Ideaal dus voor een ontbijtje of lunch met net even dat beetje extra. Zeker nu Michel en ik door … Lees verder

Iers sodabrood

 |  2 reacties

De eerste keer dat ik Iers sodabrood heb gegeten zal ik nooit vergeten. We waren op vakantie in Kenmare en haalden bij de bakker wat brood. In de cottage braken we het brood in stukken, smeerden er gezouten roomboter op … Lees verder

Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham

 |  Geen reacties

Soms kan ik ineens zin hebben in pizza maar zie ik op tegen het maken van het deeg. Geen idee waarom want laten we eerlijk zijn, pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. Het vraagt alleen even wat planning vanwege … Lees verder

Naan met labneh, harissa en halloumi

 |  Geen reacties

Zeker in het weekend nemen we graag de tijd om lekker te lunchen. Soms buiten de deur maar ook geregeld thuis. Een favoriet van ons is naan met labneh, harissa en halloumi. Kleurrijk en vol smaak. Ik top de naan … Lees verder

Homemade tortilla’s

 |  Geen reacties

De Costa Ricaanse picadillo de papa van laatst smaakte zo goed dat ik besloot nog wat verder rond te neuzen op de site van Visit Centro America. Mijn oog viel al snel op pupusas: maisbroodjes gevuld met een hartige vulling … Lees verder

Bruin desembrood

 |  2 reacties

Brood bakken is leuk, desembrood bakken zo mogelijk nog leuker. Waarom? Omdat desem leeft en altijd anders reageert. Gist is redelijk vergevingsgezind, desem heeft meer zorg nodig. Is het daardoor moeilijker om desembrood te bakken? In het begin misschien wel … Lees verder

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

 |  Geen reacties

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had … Lees verder

Pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola

 |  Geen reacties

Wie mij al langer volgt weet waarschijnlijk dat ik afgelopen jaar regelmatig zelf oesterzwammen heb gekweekt in een growkit van Rotterzwam. Na een heerlijke shoarma van oesterzwammen, een omelet en een waanzinnig lekkere vegetarsiche kapsalon vond ik het tijd voor … Lees verder

1 2 3 4 7