Header Overetengesproken.nl

Kipsaté

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke … Lees verder

Avocado spread

 |  Geen reacties

In het weekend of als we een paar dagen vrij hebben genieten we ’s avonds graag van een uitgebreide broodmaaltijd. Ik bak dan vers plat brood, maak verschillende smeersels, een lekkere salade en snij wat rauwkost. En als ik echt … Lees verder

Mini quiche Lorraine

 |  Geen reacties

Quiche Lorraine is een hartige taart van bladerdeeg die gevuld is met spek, ham en kaas. En inmiddels een echte klassieker die iedereen weleens heeft gegeten. Wist je dat deze quiche is vernoemd naar de Noord-Franse streek Lotharingen (Lorraine), het … Lees verder

Kaas-uien breekbrood

 |  Geen reacties

Zo nu en dan bak ik zuurdesembrood. Hiervoor heb ik altijd een potje zuurdesem in de koelkast staan. Zuurdesem is een natuurlijke gist die je goed moet onderhouden. Omdat ik de desem in de koelkast bewaar hoef ik ‘m niet … Lees verder

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus

 |  Geen reacties

Aanstaande zaterdag is het Valentijnsdag. Ik heb daar dus helemaal niets mee. Vind het eigenlijk maar commercieel gedoe. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat toen ik een paar jaar geleden een heel schattig pluche beertje zag staan ik dat … Lees verder

Warme gevulde dadels

 |  Geen reacties

Met oud en nieuw hebben we bij de koffie natuurlijk een oliebol of appelflap. Maar na alle snoeperijen tijdens de kerstdagen heb ik toch vooral trek in hartige hapjes en extra’s. En zeker op oudejaarsavond gaat een hartige hapje er … Lees verder

1 4 5 6 7