Header Overetengesproken.nl

Bladerdeegstengels

 |  Geen reacties

Zet een paar kaasjes, wat zoutjes en eventueel wat rauwkost op tafel en je hebt een gezellig aangeklede borrel. Maar soms wil je net even iets meer. Mini quiches of gevulde dadels zijn bijvoorbeeld erg lekker maar vragen wat voorbereiding … Lees verder

Geitenkaastaartjes

 |  Geen reacties

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing … Lees verder

Plat brood

 |  25 reacties

Brood is een ideale basis voor de maaltijd. Het is lekker, vult goed en je kan er eindeloos mee variëren. Niet gek dus dat brood in eigenlijk alle culturen wel een plaatsje heeft. Plat brood is de oudste methode om … Lees verder

Baba ganoush

 |  Geen reacties

Baba ganoush: geroosterde auberginepuree met kruiden en tahin (sesampasta). In Egypte maakte ik er voor het eerst kennis mee. Het is heerlijk als dip met wat rauwkost en brood bij de borrel maar ook lekker als begeleider bij een barbecue … Lees verder

Kipsaté

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke … Lees verder

Avocado spread

 |  Geen reacties

In het weekend of als we een paar dagen vrij hebben genieten we ’s avonds graag van een uitgebreide broodmaaltijd. Ik bak dan vers plat brood, maak verschillende smeersels, een lekkere salade en snij wat rauwkost. En als ik echt … Lees verder

Mini quiche Lorraine

 |  Geen reacties

Quiche Lorraine is een hartige taart van bladerdeeg die gevuld is met spek, ham en kaas. En inmiddels een echte klassieker die iedereen weleens heeft gegeten. Wist je dat deze quiche is vernoemd naar de Noord-Franse streek Lotharingen (Lorraine), het … Lees verder

Kaas-uien breekbrood

 |  Geen reacties

Zo nu en dan bak ik zuurdesembrood. Hiervoor heb ik altijd een potje zuurdesem in de koelkast staan. Zuurdesem is een natuurlijke gist die je goed moet onderhouden. Omdat ik de desem in de koelkast bewaar hoef ik ‘m niet … Lees verder

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus

 |  Geen reacties

Aanstaande zaterdag is het Valentijnsdag. Ik heb daar dus helemaal niets mee. Vind het eigenlijk maar commercieel gedoe. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat toen ik een paar jaar geleden een heel schattig pluche beertje zag staan ik dat … Lees verder

1 3 4 5 6 7