Header Overetengesproken.nl

Croutons

 |  Geen reacties

Croutons kom je overal tegen. Over de salade, bij een kop soep, ter garnering van een gerecht of als snack bij borrel of buffet. En dat begrijp ik heel goed. Ze zijn niet alleen lekker maar ze kunnen je gerecht … Lees verder

Uienkruier of kaas-uienstok

 |  2 reacties

Toen ik nog op school zat brachten we steevast de hele zomervakantie door op Texel. Mijn vader nam een paar weken vrij en de overige weken was hij doordeweeks aan het werk en in de weekends bij ons op Texel. Ook … Lees verder

Springrolls

 |  Geen reacties

Yes, dit is een recept dat ik al heel lang met jullie wilde delen maar wat er steeds bij inschoot: springrolls. Waarom ik dol ben op springrolls? Heel simpel: ze zien er mooi uit en smaken super. Ook heel fijn … Lees verder

Knakworstjes met kaas en spek

 |  2 reacties

Als we vroeger thuis barbecueden hadden we doorgaans een heerlijk voorafje: knakworstjes met kaas en spek. Ik kan me herinneren dat er voor de volwassenen ook weleens kippenlevertjes in spek werden gemaakt maar de kids werden getrakteerd op knakworstjes. Geen … Lees verder

Knoflookgarnalen

 |  1 reactie

In eenvoud schuilt de verfijning wordt gezegd. Het recept dat ik vandaag voor je heb doet dat gezegde volledig eer aan: knoflookgarnalen of gambas al ajillo zoals ze in Spanje zeggen. Grote garnalen gebakken in olijfolie en knoflook en bestrooid … Lees verder

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

 |  Geen reacties

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan … Lees verder

Pesto twisters

 |  Geen reacties

Met het mooie weer van afgelopen dagen heb ik de winter nu definitief achter me gelaten. En volgens mij ben ik niet de enige. Heerlijk in het zonnetje op een terrasje een wijntje drinken met wat lekkers erbij. Voor een … Lees verder

Falafel

 |  Geen reacties

Meer peulvruchten eten is goed voor ons èn ook nog eens duurzaam. Van oudsher zijn we in Nederland bekend met bruine bonen, kapucijners en spliterwten. Vegetarische en internationale invloeden hebben peulvruchten breder op de kaart gezet. Zo zijn kikkererwten, linzen … Lees verder

Tapenade

 |  Geen reacties

Tapenade is er in vele soorten en maten. Bijvoorbeeld tapenade van olijven, van zongedroogde tomaat of juist van een mengsel van verschillende mediterrane ingrediënten. De ene keer is de tapenade wat grover de andere keer juist weer fijner. Het is … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7