Header Overetengesproken.nl

Hartige griesmeelcake

 |  2 reacties

Vrijdag heb je mijn review van ‘Kardemom en andere exotische specerijen’ van Chetna Makan kunnen lezen. Vandaag maak ik één van de vele recept uit dit schitterende bakboek: hartige griesmeelcake. Omdat ik gek ben op het bakken van taarten en gebak … Lees verder

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Gougères of kaassoesjes

 |  Geen reacties

Gougères of kaassoesjes zijn typisch van die borrelhapjes waar ik meestal niet aan denk om te maken. Zonde want ze zijn, zowel warm als koud, o zo lekker. Misschien vind ik ze koud nog wel het lekkerst want dan proef … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Guacamole

 |  Geen reacties

Laatst heb ik weer eens chili con carne gegeten en als extraatje serveer ik daar graag een schaal nacho’s bij. Maar een hele zak gaat dan niet één keer op. Dus maakte ik het weekend erna guacamole om de laatste … Lees verder

Zucchini fritti

 |  Geen reacties

Met simpele ingrediënten super lekker eten maken, de Italianen zijn er meesters in. Neem bijvoorbeeld zucchini fritti ofwel courgette in een krokant jasje. De eenvoud zelve. Zowel qua ingrediënten als qua bereiding maar wat zijn ze lekker. En je maakt … Lees verder

Quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes

 |  Geen reacties

In een pak tortilla’s zitten doorgaans 6-8 stuks. Grote huishoudens zullen die waarschijnlijk wel in één keer opmaken. Ik meestal niet. Voor burrito’s en wraps gebruik ik niet meer dan 4 tortilla’s per keer. De overgebleven 2-4 stuks rol ik … Lees verder

Tonijnsalade voor op een broodje

 |  2 reacties

Een favoriete lunch van mij is een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Staat er op de lunchkaart niet dat de tonijnsalade huisgemaakt is, dan sla ik ‘m meestal over. Huisgemaakte salade vind ik doorgaans smaakvoller en minder vet en zompig dan … Lees verder

Carpaccio wraps

 |  4 reacties

Terwijl ik dit schrijf hebben we in Nederland (lokaal) een hittegolf te pakken. Reden genoeg dus om een Mediterraan tempo aan te houden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7