Header Overetengesproken.nl

Rundvlees mini-pies

 |  Geen reacties

Vorige week maakte ik voor het eerst dit seizoen weer stoofvlees. En dan ook gelijk maar een flinke pan vol. Eén keer stoven om vervolgens te genieten van verschillende gerechten. I love it! De eerste avond een lekker lapje draadjesvlees … Lees verder

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

 |  Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Lees verder

Knoflookolijven

 |  Geen reacties

Wist je dat je knoflookolijven super makkelijk zelf maakt? Zoek lekkere olijven uit, meng wat olijfolie, azijn, knoflook en kruiden in een schaaltje en voeg alles bij elkaar. Meer werk is het echt niet. Het voordeel van zelf maken vind … Lees verder

Labneh

 |  Geen reacties

Tegenwoordig zijn smeersels en dips uit het Midden-Oosten helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan hummus, baba ganoush en labneh. Ik begrijp dat wel. Ze zijn lekker, makkelijk te maken en heel breed te gebruiken. Smeer ze op een stukje brood of … Lees verder

Mediterraans borrelbrood

 |  Geen reacties

In de zomer genieten van het mooie weer met een borrel op het terras. Of in de winter gezellig met z’n allen op de bank bij de warme haard een drankje doen. Glaasje wijn, goed gesprek en een lekker hapje … Lees verder

Hartige griesmeelcake

 |  2 reacties

Vrijdag heb je mijn review van ‘Kardemom en andere exotische specerijen’ van Chetna Makan kunnen lezen. Vandaag maak ik één van de vele recept uit dit schitterende bakboek: hartige griesmeelcake. Omdat ik gek ben op het bakken van taarten en gebak … Lees verder

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Gougères of kaassoesjes

 |  Geen reacties

Gougères of kaassoesjes zijn typisch van die borrelhapjes waar ik meestal niet aan denk om te maken. Zonde want ze zijn, zowel warm als koud, o zo lekker. Misschien vind ik ze koud nog wel het lekkerst want dan proef … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7