Header Overetengesproken.nl

Labneh

 |  Geen reacties

Tegenwoordig zijn smeersels en dips uit het Midden-Oosten helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan hummus, baba ganoush en labneh. Ik begrijp dat wel. Ze zijn lekker, makkelijk te maken en heel breed te gebruiken. Smeer ze op een stukje brood of … Lees verder

Mediterraans borrelbrood

 |  Geen reacties

In de zomer genieten van het mooie weer met een borrel op het terras. Of in de winter gezellig met z’n allen op de bank bij de warme haard een drankje doen. Glaasje wijn, goed gesprek en een lekker hapje … Lees verder

Hartige griesmeelcake

 |  2 reacties

Vrijdag heb je mijn review van ‘Kardemom en andere exotische specerijen’ van Chetna Makan kunnen lezen. Vandaag maak ik één van de vele recept uit dit schitterende bakboek: hartige griesmeelcake. Omdat ik gek ben op het bakken van taarten en gebak … Lees verder

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Gougères of kaassoesjes

 |  Geen reacties

Gougères of kaassoesjes zijn typisch van die borrelhapjes waar ik meestal niet aan denk om te maken. Zonde want ze zijn, zowel warm als koud, o zo lekker. Misschien vind ik ze koud nog wel het lekkerst want dan proef … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Guacamole

 |  Geen reacties

Laatst heb ik weer eens chili con carne gegeten en als extraatje serveer ik daar graag een schaal nacho’s bij. Maar een hele zak gaat dan niet één keer op. Dus maakte ik het weekend erna guacamole om de laatste … Lees verder

Zucchini fritti

 |  Geen reacties

Met simpele ingrediënten super lekker eten maken, de Italianen zijn er meesters in. Neem bijvoorbeeld zucchini fritti ofwel courgette in een krokant jasje. De eenvoud zelve. Zowel qua ingrediënten als qua bereiding maar wat zijn ze lekker. En je maakt … Lees verder

Quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes

 |  Geen reacties

In een pak tortilla’s zitten doorgaans 6-8 stuks. Grote huishoudens zullen die waarschijnlijk wel in één keer opmaken. Ik meestal niet. Voor burrito’s en wraps gebruik ik niet meer dan 4 tortilla’s per keer. De overgebleven 2-4 stuks rol ik … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7