Header Overetengesproken.nl

5 lekkere snacks voor oudjaarsavonds

 |  Geen reacties

Over twee dagen is het oudjaar. Gezellig met z’n allen oliebollen eten en later op de avond aan de champagne. En bij zo’n gezellige avond horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Om het je makkelijk te maken heb ik onderstaand mijn … Lees verder

Dadelbrood met walnoten

 |  4 reacties

Sinds jaar en dag koop ik regelmatig een heerlijk dadelbrood met walnoten van Paiarrop. Lekker bij de borrel, een kaasplankje of gewoon als verantwoorde snack tussendoor. Toen ik me onlangs verdiepte in het samenstellen van een kaasplankje bedacht ik dat ik … Lees verder

Samenstellen van een perfect kaasplankje

 |  Geen reacties

Bij de borrel of als afsluiter van een gezellige maaltijd is een goed samengesteld kaasplankje wat mij betreft pure luxe. Bijpassend drankje erbij en het genieten kan beginnen. Hoewel ik er echt van hou heb ik zelf nog nooit een … Lees verder

Samosa’s

 |  Geen reacties

Onlangs heb je mijn review van Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Zoals ik al in mijn review schreef is Mini mania multi-functioneel. De … Lees verder

Rundvlees mini-pies

 |  Geen reacties

Vorige week maakte ik voor het eerst dit seizoen weer stoofvlees. En dan ook gelijk maar een flinke pan vol. Eén keer stoven om vervolgens te genieten van verschillende gerechten. I love it! De eerste avond een lekker lapje draadjesvlees … Lees verder

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

 |  Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Lees verder

Knoflookolijven

 |  Geen reacties

Wist je dat je knoflookolijven super makkelijk zelf maakt? Zoek lekkere olijven uit, meng wat olijfolie, azijn, knoflook en kruiden in een schaaltje en voeg alles bij elkaar. Meer werk is het echt niet. Het voordeel van zelf maken vind … Lees verder

Labneh

 |  Geen reacties

Tegenwoordig zijn smeersels en dips uit het Midden-Oosten helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan hummus, baba ganoush en labneh. Ik begrijp dat wel. Ze zijn lekker, makkelijk te maken en heel breed te gebruiken. Smeer ze op een stukje brood of … Lees verder

Mediterraans borrelbrood

 |  Geen reacties

In de zomer genieten van het mooie weer met een borrel op het terras. Of in de winter gezellig met z’n allen op de bank bij de warme haard een drankje doen. Glaasje wijn, goed gesprek en een lekker hapje … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7