Header Overetengesproken.nl

Toastjes met Hollandse garnalen

 |  Geen reacties

September was de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. De Hollandse garnaal kennen we al sinds jaar en dag en de garnalencocktail blijft ongekend populair. En toch is er iets nieuws te melden: sinds eind 2017 is de Hollandse garnaal MSC-gecertificeerd. Dit … Lees verder

Paneer pakoras met mango chutney

 |  Geen reacties

Om de paar maanden krijg ik de Foodybox met een tiental producten erin toegestuurd. Het is altijd weer leuk en verrassend om het pakket uit te pakken. Soms zijn het nieuwe producten, soms al langer bestaande producten, sommige ken ik … Lees verder

Burgers met pistachenoten en yoghurtsaus met sumak

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van SIMPEL het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met een recept uit dit mooie boek. Eigenlijk wilde ik alles wel maken maar dat gaat niet lukken natuurlijk. … Lees verder

Wrap met geroosterde paprika

 |  Geen reacties

Wraps zijn altijd lekker maar zeker in de zomer maak ik ze regelmatig. Ze zijn snel gemaakt, prima te bewaren in de koelkast en makkelijk mee te nemen naar het stand of een picnic. Ideaal dus voor onderweg maar ook … Lees verder

Wrap met gerookte kipfilet

 |  Geen reacties

Wraps of tortilla’s zijn ideaal. Je belegt ze met wat je lekker vindt, rolt ze op en klaar is je lunch, snack of avondmaaltijd. Zin in een warme hap? Rol ze dan niet op maar vouw dubbel of leg er … Lees verder

Quiche met paddenstoelen, gorgonzola en hazelnoot

 |  6 reacties

Soms kom je in aanraking met een product en denk je oké?!? En dan zoek je uit wat het is en wat je ermee kunt en raak je helemaal enthousiast. Dat gebeurde mij met eikhaas ook wel bekent als maitake. … Lees verder

Bruschetta met oranje paprika

 |  Geen reacties

Over een paar dagen is het Koningsdag. Hopelijk met mooi weer zodat we volop kunnen genieten van alle buitenfestiviteiten. En bij zo’n feestelijke dag horen natuurlijk ook feestelijke hapjes. Vorig jaar maakte ik oranje soesjes, dit jaar bruschettas met oranje … Lees verder

Tex Mex gehaktspiezen

 |  Geen reacties

Afgelopen weekend was het zulk lekker weer dat ik spontaan zin kreeg om de barbecue aan te steken. Uiteindelijk niet gedaan want in het zonnetje is het lekker maar zodra de zon weg is merk je goed dat het nog … Lees verder

Vacherin Mont d’Or

 |  Geen reacties

Vacherin Mont d’Or is een kaasje dat zowel in Frankrijk als in Zwitserland wordt gemaakt. Doordat de kaasjes individueel rijpen in dennenhouten bakjes krijgen ze een heel eigen, beetje harsige, geur en smaak. Echt super lekker! En het leuke is … Lees verder

1 2 3 4 5 7