Header Overetengesproken.nl

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

 |  Geen reacties

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had … Lees verder

Pittige makreelsalade

 |  Geen reacties

Dat lekker zo simpel kan zijn. Een geroosterde boterham met pittige makreelsalade gemaakt van slechts 3 ingrediënten. Meer is er niet nodig om ongegeneerd te kunnen genieten. En heb je tijd en zin om de makreelsalade op te leuken, leef … Lees verder

Hartige oliebollen

 |  Geen reacties

In november tipte ik jullie op het boekje Bier en Oliebollen van Arvid Bergström. Ik gaf een inkijkje in het boek en vertelde dat er maar liefst 27 recepten in staan. Zowel zoete als hartige oliebollen, allemaal gemaakt met bier … Lees verder

Hartige cake met zwarte olijven

 |  4 reacties

Toen ik hoorde dat er een vervolg op het bakboek Kleine taartjes zou uitkomen was ik gelijk alert. Dat boek wilde ik graag hebben. Want zeg nou zelf, hoe schattig en leuk zijn mini taartjes. Je hoeft ze niet aan te snijden, … Lees verder

Amuse met avocadocrème en krabsalade

 |  2 reacties

Langzaam worden overal weer de lichtjes in de bomen gehangen. De feestdagen zijn onmiskenbaar in aantocht. En zachtjes aan begin ik ook na te denken over feestelijke recepten voor tijdens de kerstdagen. Het eerste recept dat in me opkwam was … Lees verder

Bladerdeeg kaashapjes met pesto

 |  Geen reacties

Kaas: een blokje uit het vuistje, op een boterham of cracker, gesmolten in of over een gerecht, je mag mij er voor wakker maken. En nu de dagen weer korter worden zet ik graag een kaasfondue of Vacherin Mont d’Or … Lees verder

Cheesy nacho’s met tomatensalsa en guacamole

 |  Geen reacties

Nacho’s, daar kan ik soms ineens zo’n zin in hebben. En dan niet even snel een handje uit de zak nemen maar lekker met gesmolten kaas op een borrelplank. Schaaltjes met tomatensalsa, guacamole en zure room erbij en smullen maar. … Lees verder

Homemade labneh met harissa

 |  Geen reacties

Wat is er zomers lekkerder dan buiten eten met salades, gerechtjes van de barbecue en heerlijke dips en smeersels erbij. Eén van mijn favoriete dips is homemade labneh met harissa en olijfolie. Makkelijk te maken en zó lekker dat je … Lees verder

Spaanse borrelplank

 |  Geen reacties

Onlangs ontving ik een pakket met 2 flessen witte wijn uit de Spaanse wijnstreek Rueda. Er zat ook een mooie houten plank in de vorm van een vis bij. Volgens de begeleidende brief combineren witte Rueda wijnen namelijk perfect met … Lees verder

1 2 3 4 7