Header Overetengesproken.nl

Amuse met avocadocrème en krabsalade

 |  2 reacties

Langzaam worden overal weer de lichtjes in de bomen gehangen. De feestdagen zijn onmiskenbaar in aantocht. En zachtjes aan begin ik ook na te denken over feestelijke recepten voor tijdens de kerstdagen. Het eerste recept dat in me opkwam was … Lees verder

Bladerdeeg kaashapjes met pesto

 |  Geen reacties

Kaas: een blokje uit het vuistje, op een boterham of cracker, gesmolten in of over een gerecht, je mag mij er voor wakker maken. En nu de dagen weer korter worden zet ik graag een kaasfondue of Vacherin Mont d’Or … Lees verder

Cheesy nacho’s met tomatensalsa en guacamole

 |  Geen reacties

Nacho’s, daar kan ik soms ineens zo’n zin in hebben. En dan niet even snel een handje uit de zak nemen maar lekker met gesmolten kaas op een borrelplank. Schaaltjes met tomatensalsa, guacamole en zure room erbij en smullen maar. … Lees verder

Homemade labneh met harissa

 |  Geen reacties

Wat is er zomers lekkerder dan buiten eten met salades, gerechtjes van de barbecue en heerlijke dips en smeersels erbij. Eén van mijn favoriete dips is homemade labneh met harissa en olijfolie. Makkelijk te maken en zó lekker dat je … Lees verder

Spaanse borrelplank

 |  Geen reacties

Onlangs ontving ik een pakket met 2 flessen witte wijn uit de Spaanse wijnstreek Rueda. Er zat ook een mooie houten plank in de vorm van een vis bij. Volgens de begeleidende brief combineren witte Rueda wijnen namelijk perfect met … Lees verder

Ontbijtmuffins met groente en feta

 |  Geen reacties

Vorige week schreef ik over het Pioppi dieet. Hartstikke leuk natuurlijk om te weten wat het precies inhoud maar hoe pas je het in je dagelijkse leven toe. In het boek staan al een paar recepten maar Pioppi hèt kookboek … Lees verder

Hete kipspiesjes

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik toch een heerlijk borrelhapje voor jullie: hete kipspiesjes. Makkelijk te maken, zowel warm als koud erg lekker en weer eens wat anders dan een kaasje of nootjes bij de borrel. Ook heel fijn: je hebt er geen … Lees verder

Groentechips uit de oven

 |  2 reacties

In het weekend zetten wij graag een borrelplank op tafel. Nootjes, kaasjes, zoutjes, plakjes komkommer, trostomaatjes, wat druiven en/of gedroogd fruit. En soms pak ik uit en maak ik er mini quiche Lorraine bij. Om niet altijd hetzelfde op tafel … Lees verder

Muhammara met zwarte knoflook

 |  24 reacties

Na de parelgort met feta en zwarte knoflook van vorige week heb ik vandaag een heerlijk recept voor muhammara. Muhammara is een Arabisch smeersel van geroosterde paprika, walnoten, olijfolie en kruiden. Net als voor hummus en baba ganoush zijn er ontzettend … Lees verder

1 2 3 4 7