Header Overetengesproken.nl

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

 |  Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Lees verder

Kaneel & Kardemom van Anne Shooter

 |  Geen reacties

Komende zondag begint Heel Holland Bakt weer. Dat wordt dus kijken hoe de kandidaten het er vanaf brengen en ons verlekkeren aan al het lekkers dat ze maken. En voor iedereen die ook zin heeft om aan de bak te … Lees verder

Big BLT burger

 |  Geen reacties

Vrijdag vertelde ik je over de nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: De beste burgers van Martin Kintrup. Vandaag maak ik één van de vele burgers die werden beschreven: de Big BLT burger. Zoals ik vrijdag al schreef staat het boek … Lees verder

De beste burgers van Martin Kintrup

 |  Geen reacties

Homemade burgergeluk. ‘Burgermeester’ Martin Kintrup neemt je met 40 fantastische recepten mee op een reis door de wereld van foodtrucks en -festivals. Aldus de beschrijving op de achterzijde van het boek. Nou, dan heb je mijn aandacht te pakken! Want … Lees verder

Hartige griesmeelcake

 |  2 reacties

Vrijdag heb je mijn review van ‘Kardemom en andere exotische specerijen’ van Chetna Makan kunnen lezen. Vandaag maak ik één van de vele recept uit dit schitterende bakboek: hartige griesmeelcake. Omdat ik gek ben op het bakken van taarten en gebak … Lees verder

Kardemom en andere exotische specerijen van Chetna Makan

 |  Geen reacties

Chetna Makan deed in 2014 mee aan The Great British Bake Off, de Engelse Heel Holland Bakt. Met haar bijzondere baksels haalde de geboren Indiase de halve finale. Door haar Indiase achtergrond bleek ze perfect in staat kruiden en specerijen … Lees verder

Limonade van watermeloen

 |  Geen reacties

In mijn boekreview van vorige week kwam de voedselzandloper aan de orde. Vandaag leg ik je uit wat de voedselzandloper is, hoe die eruitziet en wat de adviezen zijn. Tot slot geef ik je mijn recept voor limonade van watermeloen, een … Lees verder

Veroudering vertragen, het langer jong-plan van Kris Verburgh

 |  Geen reacties

Zoals jullie van mij gewend zijn schrijf ik om de twee maanden een review over een kookboek. Deze keer echter geen kookboek maar een boek dat de relatie legt tussen gezondheid en voeding. Natuurlijk, we kennen allemaal de schijf van … Lees verder

Tomaten gevuld met kaas en ei

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag schreef ik over Veggiestan van Sally Butcher. Vandaag deel ik een recept uit dit mooie kookboek: tomaten gevuld met kaas en ei of ‘baid bi tamaten’ in het Irakees. Veggiestan staat vol met mooie gerechten. In de review … Lees verder

1 2 3 4 5 6