Header Overetengesproken.nl

Limonade van watermeloen

 |  Geen reacties

In mijn boekreview van vorige week kwam de voedselzandloper aan de orde. Vandaag leg ik je uit wat de voedselzandloper is, hoe die eruitziet en wat de adviezen zijn. Tot slot geef ik je mijn recept voor limonade van watermeloen, een … Lees verder

Veroudering vertragen, het langer jong-plan van Kris Verburgh

 |  Geen reacties

Zoals jullie van mij gewend zijn schrijf ik om de twee maanden een review over een kookboek. Deze keer echter geen kookboek maar een boek dat de relatie legt tussen gezondheid en voeding. Natuurlijk, we kennen allemaal de schijf van … Lees verder

Tomaten gevuld met kaas en ei

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag schreef ik over Veggiestan van Sally Butcher. Vandaag deel ik een recept uit dit mooie kookboek: tomaten gevuld met kaas en ei of ‘baid bi tamaten’ in het Irakees. Veggiestan staat vol met mooie gerechten. In de review … Lees verder

Veggiestan van Sally Butcher

 |  Geen reacties

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten hou ik van kookboeken die net even een beetje anders zijn dan mainstream. Veggiestan van Sally Butcher is er zo eentje. De opvallende kaft met zwarte fluwelen vlakjes nodigt uit om het boek op te … Lees verder

Zwarterijstepap van Jamie Oliver

 |  4 reacties

Na de review van Jamie’s super food voor elke dag ben ik erg benieuwd hoe de recepten in de praktijk uitpakken. Vrijdag noemde ik al een paar heerlijke gerechten die ik zo zou willen maken. Maar omdat een goed begin … Lees verder

Jamie’s super food voor elke dag

 |  Geen reacties

Superfoods zijn hot. In tegenstelling tot onze dagelijkse voedingsmiddelen zouden superfoods hoge concentraties vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten waardoor ze je gezondheid bevorderen. Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, kokosolie, kokoswater, hennepzaad, tarwegras, rauwe cacao en chiazaad. Of superfoods daadwerkelijk zoveel … Lees verder

Chimichurri-rijstsalade

 |  Geen reacties

Na de review van Eerlijk eten is het vandaag tijd om een recept uit het boek te maken. Hoewel er ontzettend veel lekkere recepten en aansprekende foto’s in het boek staan was de keuze dit keer niet moeilijk. Gelijk bij … Lees verder

Eerlijk eten

 |  Geen reacties

Eerlijk eten is geen doorsnee kookboek. De ondertitel verklapt het al een beetje: tachtig makkelijke recepten met fairtrade ingrediënten. Het is een kookboek met een missie en neemt je mee ‘…in de wereld van Eerlijk eten en het verhaal achter … Lees verder

Chachouka

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van Veg! Van Hugh Fearnley-Whittingstall kunnen lezen. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Hoewel ik niet veel Noord-Afrikaanse recepten heb, ben ik dol op de kruiden en specerijen die zij … Lees verder

1 2 3 4 5