Header Overetengesproken.nl

Wijting met peterseliestamp

 |  Geen reacties

Begin december vertelde ik dat ik gevraagd was mijn mening te geven over Zero waste van Jeroen De Pauw en Pepeat Studio. Ik vertelde toen al summier over mijn eerste indruk van het boek. Vandaag vertel ik iets meer over dit … Lees verder

Gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten

 |  Geen reacties

Begin vorige maand beloofde ik je meer te vertellen over het nieuwste kookboek van Rukmini Iyer: De snelle bakplaat. Vandaag mijn review inclusief een verrassend recept: gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten. Lees snel verder en zet deze mooi … Lees verder

Hartige oliebollen

 |  Geen reacties

In november tipte ik jullie op het boekje Bier en Oliebollen van Arvid Bergström. Ik gaf een inkijkje in het boek en vertelde dat er maar liefst 27 recepten in staan. Zowel zoete als hartige oliebollen, allemaal gemaakt met bier … Lees verder

Hartige cake met zwarte olijven

 |  4 reacties

Toen ik hoorde dat er een vervolg op het bakboek Kleine taartjes zou uitkomen was ik gelijk alert. Dat boek wilde ik graag hebben. Want zeg nou zelf, hoe schattig en leuk zijn mini taartjes. Je hoeft ze niet aan te snijden, … Lees verder

Broodje omelet met oesterzwammen

 |  Geen reacties

Vorig jaar rond deze tijd komt Michel thuis en vraagt of ik gehoord heb over Luilekkerland. Haha, ja tuurlijk ken ik het sprookje. Nee, het boek van Onno & Charlotte Kleyn bedoel ik, kaatste hij terug. Ehhh, nee dus, vertel… … Lees verder

Pastinaak met feta, peterselie en noten

 |  5 reacties

Vegetarisch, makkelijk te maken en het smaakt fantastisch. Slechts 4 ingrediënten, echt eens maken!

Plaatcake met blauwe bessen

 |  25 reacties

Tijdens de Culiperslunch 2019 kreeg ik van uitgeverij Carrera Culinair het nieuwste boek uit hun masterclass-reeks: Cakes van Rutger van den Broek. Ik heb zijn eerste boek Rutger Bakt, dat hij uitbracht nadat hij de allereerste winnaar van Heel Holland … Lees verder

Macarons gevuld met citroenganache

 |  8 reacties

Macarons, ze stonden al heel lang bovenaan mijn to do-list en nu heb ik ze dan eindelijk een keer gebakken. Het was echt superleuk om ze te maken en oh boy, wat waren ze waanzinnig lekker. Dat ik niet eerder … Lees verder

Geroosterde bospeen met tahini-dressing en bospeensalsa

 |  Geen reacties

De zomer is aan in Nederland en hoe! Er is officieel sprake van een hittegolf en met de gemeten 39,3ºC in Eindhoven is het hitterecord uit 1944 gesneuveld. Na morgen schijnt er verkoeling aan te komen maar het blijft komende … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 9