Header Overetengesproken.nl

Macarons gevuld met citroenganache

 |  Geen reacties

Macarons, ze stonden al heel lang bovenaan mijn to do-list en nu heb ik ze dan eindelijk een keer gebakken. Het was echt superleuk om ze te maken en oh boy, wat waren ze waanzinnig lekker. Dat ik niet eerder … Lees verder

Geroosterde bospeen met tahini-dressing en bospeensalsa

 |  Geen reacties

De zomer is aan in Nederland en hoe! Er is officieel sprake van een hittegolf en met de gemeten 39,3ºC in Eindhoven is het hitterecord uit 1944 gesneuveld. Na morgen schijnt er verkoeling aan te komen maar het blijft komende … Lees verder

Salade met groene asperges

 |  Geen reacties

En dan ineens is het ook echt zomer. Niet even rustig opwarmen maar direct temperaturen boven de 30ºC. Nou ja, we waren inmiddels ook wel aan de zomer toe natuurlijk. En wat is er dan lekkerder dan de BBQ aansteken … Lees verder

Walnootkoekjes

 |  Geen reacties

Als winnaar van Heel Holland Bakt mag je je eigen bakboek uitbrengen. Supertof natuurlijk. Onlangs was het zover en lanceerde Anna Yilmaz, winnaar van Heel Holland Bakt 2019, het 6e winnaarsboek uit. Onlangs vertelde ik je al over de lancering … Lees verder

Ontbijtmuffins met groente en feta

 |  Geen reacties

Vorige week schreef ik over het Pioppi dieet. Hartstikke leuk natuurlijk om te weten wat het precies inhoud maar hoe pas je het in je dagelijkse leven toe. In het boek staan al een paar recepten maar Pioppi hèt kookboek … Lees verder

Het Pioppi dieet

 |  Geen reacties

Val af, voel je goed en verminder het risico op diabetes type-2 en hartaandoeningen. Pfff, dat zijn stevige teksten op de kaft van een boek. En al snel volgde na het lifestyle-boek een kookboek. Ik was geïntrigeerd en dook in … Lees verder

Geroosterde aubergine met feta, tahina en citroenrasp

 |  Geen reacties

Vorige week schreef ik over SOUQ en Onder de Mediterrane zon. Ik beloofde je om deze week aan de slag te gaan met een recept. Hoewel mijn oog al snel viel op de aubergine met feta, tahina en citroenrasp in … Lees verder

SOUQ en Onder de Mediterrane zon van Nadia en Merijn

 |  Geen reacties

Buitenlandse keukens, hier thuis zijn we er gek op. Frans, Italiaans, Thais, Indiaas maar ook de Arabische keuken eten we heel graag. Het fijne van de Arabische keuken vind ik dat die bij uitstek geschikt is om een uitgebreide tapas … Lees verder

Burgers met pistachenoten en yoghurtsaus met sumak

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van SIMPEL het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met een recept uit dit mooie boek. Eigenlijk wilde ik alles wel maken maar dat gaat niet lukken natuurlijk. … Lees verder

1 2 3 4 5