Header Overetengesproken.nl

Mini pecan-cheesecake

 |  Geen reacties

Na Kleine taartjes en Hartige kleine taartjes keek ik erg uit naar nummer drie in de reeks: Nog meer kleine taartjes. En wat heeft Meike Schaling het weer waargemaakt. Nog meer kleine taartjes gaat een stapje verder en leert je … Lees verder

6 fijne kookboeken om cadeau te doen of te krijgen

 |  Geen reacties

Sinterklaas is weer in het land en de feestdagen staan voor de deur: hoogste tijd dus om na te denken over cadeautjes. Cadeautjes om te geven maar ook om te krijgen. Hoe vaak wordt je niet overvallen met de vraag: … Lees verder

Gamba pakketjes van bladerdeeg

 |  Geen reacties

Tijdens de CuliPersLunch 2020 ontmoette ik Najat en Nadia, bladerde door hun nog te verschijnen boek en proefde een door hun gemaakt tiramisu taartje. Het was duidelijk, ik wilde aan de slag met Het grote kookmutsjes kook- en bakboek. Het … Lees verder

Pumpkin spice oats ofwel havermout met pompoen

 |  Geen reacties

Pumpkin spice oats ofwel havermout met pompoen was het eerste recept dat ik maakte uit het kookboek van Charlotte de Jong. Ik ken Charlotte (Charlie) via Instagram en heb haar anderhalf jaar geleden op het door ons beiden geliefde Texel … Lees verder

Bakken met kinderen: chocoladetaart

 |  2 reacties

Kreeg ik eind juli ineens een appje van mijn nichtje (10 jr) uit Noorwegen: ‘Hallo tante. Ik heb een wens… Ik wil heel graag met jou bakken.’ Nou meid, dat gaan we regelen dacht ik. En dus maakten we een … Lees verder

Superzachte courgettes met harissa en citroen

 |  Geen reacties

De oneindige mogelijkheden vieren die groente ons te bieden hebben en een revolutionaire aanpak die groenten naar een hoger plan brengt. Dat is wat Flavour volgens de backcover belooft te te zijn. Ik kon niet wachten om deze nieuwe ‘Ottolenghi’ … Lees verder

Rode pepers gevuld met rundergehakt

 |  Geen reacties

Wij eten allebei graag Indonesisch maar echt zelf koken? Nee, helaas… Hoewel ik graag mijn versies van rendangstoof, babi ketjap en atjar tjampoer maak ben ik niet thuis in de Indonesische keuken. Maar nu heb ik De bijbel van de … Lees verder

Citroen tartelettes

 |  Geen reacties

Citroenen, ik heb ze standaard in huis en gebruik ze veel. Een paar druppels sap over een stukje gebakken vis of in een dressing. Om lemon curd te maken, gesneden banaan, appel en avocado mee in te wrijven zodat ze … Lees verder

Aspergesalade met gebakken eidooier

 |  Geen reacties

Het aspergeseizoen is altijd maar kort dus we moeten er volop van genieten. Eet ze traditioneel met ham, ei en hollandaise saus, in de soep of maak er fijne pasteitjes mee. Dat je nog veel meer gerechten kunt maken met asperges … Lees verder

1 2 3 4 7