Header Overetengesproken.nl

Frisse aardappelsalade

met Geen reacties

Bij een barbecue hoort wat mij betreft een flinke schaal aardappelsalade. Maar ook op dagen dat een barbecue er even niet inzit zet ik graag deze frisse aardappelsalade op tafel. Bijvoorbeeld met een stukje gegrilde zalm of zoals een paar … Lees meer

Knakworstjes met kaas en spek

met 6 reacties

Als we vroeger thuis barbecueden hadden we doorgaans een heerlijk voorafje: knakworstjes met kaas en spek. Ik kan me herinneren dat er voor de volwassenen ook weleens kippenlevertjes in spek werden gemaakt maar de kids werden getrakteerd op knakworstjes. Geen … Lees meer

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

met 2 reacties

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan … Lees meer

Kikkererwtensalade

met Geen reacties

Het zomerse weer tijdens de Hemelvaart inspireerde mij om weer eens Kikkererwtensalade te maken. Het recept is super makkelijk en de salade staat zo op tafel. Ideaal dus als je volop wilt genieten van het mooie weer en niet te … Lees meer

Hollandaise saus

met Geen reacties

Het seizoen van de Hollandse witte asperges is inmiddels in volle gang. Tijd dus om op Overetengesproken.nl dit witte goud een week lang in het zonnetje te zetten. Vandaag mijn recept voor Hollandaise saus, een klassieker in combinatie met witte … Lees meer

Aardappel-bietensalade

met 14 reacties

Frisse salade die niet alleen lekker is op een zomerse dag. Ook ideaal voor drukke doordeweekse dagen.

Indiase gele rijst

met Geen reacties

Vorige week maakte ik kip tandoori en wilde er graag een leuk rijstgerecht bij serveren. Niet te fancy want de tandoori heeft immers de hoofdrol. In India kleuren ze rijst vaak geel met saffraan of kurkuma. Maar uitsluitend geel gekleurde rijst … Lees meer

Pesto twisters

met Geen reacties

Met het mooie weer van afgelopen dagen heb ik de winter nu definitief achter me gelaten. En volgens mij ben ik niet de enige. Heerlijk in het zonnetje op een terrasje een wijntje drinken met wat lekkers erbij. Voor een … Lees meer

Falafel

met Geen reacties

Meer peulvruchten eten is goed voor ons èn ook nog eens duurzaam. Van oudsher zijn we in Nederland bekend met bruine bonen, kapucijners en spliterwten. Vegetarische en internationale invloeden hebben peulvruchten breder op de kaart gezet. Zo zijn kikkererwten, linzen … Lees meer

1 6 7 8 9 10 11 12