Header Overetengesproken.nl

Baba ganoush

 |  Geen reacties

Baba ganoush: geroosterde auberginepuree met kruiden en tahin (sesampasta). In Egypte maakte ik er voor het eerst kennis mee. Het is heerlijk als dip met wat rauwkost en brood bij de borrel maar ook lekker als begeleider bij een barbecue … Lees verder

Frisse komkommer-tomatensalade

 |  Geen reacties

Twee ons groente en 2 stuks fruit per dag. We weten het allemaal en toch blijkt het vaak moeilijk om te halen. En als je dan helemaal gezond wilt zijn is het ook nog eens aan te bevelen om binnen … Lees verder

Pindasaus

 |  Geen reacties

Eerder deze week maakte ik Thaise kipsaté. Daarbij kon ik natuurlijk niet aankomen met een Hollandse saté- of pindasaus. Om het mezelf makkelijk te maken had ik bij de Toko speciale pindasaus-blokken kunnen kopen. Maar je weet, als ik verse … Lees verder

Kipsaté

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke … Lees verder

Asperges met ricotta en prosciutto van Donna Hay

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review over simple dinners van Donna Hay kunnen lezen. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Meer dan 140 gerechten en het een oogt nog lekkerder dan het ander. En alles is ook … Lees verder

Eiersalade

 |  Geen reacties

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Wie is er niet groot geworden met dit oude paasliedje. En dan op 1e paasdag ’s ochtends al vroeg wakker zijn omdat je paaseieren … Lees verder

Verse pesto

 |  Geen reacties

Doorgaans eten we toch zeker wel 1x per week pasta. En dan is zelfgemaakte spaghetti met zelfgemaakte pesto een absolute favoriet. En als ik dan toch bezig ben maak ik gelijk wat extra pesto zodat ik later die week bijvoorbeeld … Lees verder

Stoofpeertjes

 |  Geen reacties

Zodra de Gieser Wildeman in het najaar weer verkrijgbaar zijn moet ik ze maken: stoofpeertjes. De warme, zoete geur die tijdens het stoven in huis hangt is gewoon genieten. En dan heb je nog niet eens een hapje geproefd. Door … Lees verder

Aardappelsoufflé

 |  Geen reacties

Tijdens een etentje wil ik niet dat er te weinig eten op tafel staat. Een aardappelschotel vind ik dan altijd een uitkomst. Staat gezellig op tafel en iedereen kan naar wens opscheppen. En voor de grote eters onder ons is … Lees verder

1 5 6 7 8 9