Header Overetengesproken.nl

Gougères of kaassoesjes

met Geen reacties

Gougères of kaassoesjes zijn typisch van die borrelhapjes waar ik meestal niet aan denk om te maken. Zonde want ze zijn, zowel warm als koud, o zo lekker. Misschien vind ik ze koud nog wel het lekkerst want dan proef … Lees meer

Viskoekjes

met Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees meer

Rode currypasta

met Geen reacties

Onlangs stond er op NU.nl een artikel met als titel: ‘Pittig eten is de sleutel tot een langer leven’. Gelukkig hou ik wel van een beetje pit in mijn eten dus dat komt goed uit. En sinds kort ben ik … Lees meer

Guacamole

met Geen reacties

Laatst heb ik weer eens chili con carne gegeten en als extraatje serveer ik daar graag een schaal nacho’s bij. Maar een hele zak gaat dan niet één keer op. Dus maakte ik het weekend erna guacamole om de laatste … Lees meer

Zucchini fritti

met Geen reacties

Met simpele ingrediënten super lekker eten maken, de Italianen zijn er meesters in. Neem bijvoorbeeld zucchini fritti ofwel courgette in een krokant jasje. De eenvoud zelve. Zowel qua ingrediënten als qua bereiding maar wat zijn ze lekker. En je maakt … Lees meer

Pommes duchesse

met Geen reacties

Hertoginneaardappeltjes of pommes duchesse zijn feestelijk uitziende aardappelhapjes. Perfect als bijgerecht en weer eens wat anders dan een aardappelgratin. Je kan ze kant en klaar in de diepvries kopen maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. De basis … Lees meer

Appel-rozijnencompote

met Geen reacties

Appelmoes is echt zo’n product waarvan ik niet begrijp waarom je er een pot van zou willen kopen. Smaak: mwah, makkelijk: misschien maar zelf appelmoes maken is ook appeltje eitje. Sterker, appelmoes is denk ik misschien wel een van de … Lees meer

Rucolapesto

met Geen reacties

De klassieke pesto is gemaakt van basilicum, pijnboompitjes, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Maar daar kan je natuurlijk vele variaties op bedenken. Bijvoorbeeld met koriander, peterselie, zongedroogde tomaatjes of geroosterde paprika. Maar je kan ook andere nootjes, kaas of olie … Lees meer

Pompoenrisotto

met 4 reacties

Jaren terug verbleven we een week in het Hilton Old Town hotel in Praag. Het toeval wilde dat Gordon Ramsay net daarvoor een vestiging van zijn restaurant Maze had geopend in Praag. En jawel, dat was gevestigd in ons hotel. … Lees meer

1 4 5 6 7 8 9 10 12