Header Overetengesproken.nl

Uienkruier of kaas-uienstok

 |  2 reacties

Toen ik nog op school zat brachten we steevast de hele zomervakantie door op Texel. Mijn vader nam een paar weken vrij en de overige weken was hij doordeweeks aan het werk en in de weekends bij ons op Texel. Ook … Lees verder

Knoflook bieslooksaus

 |  Geen reacties

Terwijl ik dit schrijf is het buiten heerlijk warm en schijnt de zon volop. Gister al uitgebreid op het terras genoten van de zon, straks weer. Op dit soort dagen waan ik me even op vakantie of in elk geval … Lees verder

Frisse aardappelsalade

 |  Geen reacties

Bij een barbecue hoort wat mij betreft een flinke schaal aardappelsalade. Maar ook op dagen dat een barbecue er even niet inzit zet ik graag deze frisse aardappelsalade op tafel. Bijvoorbeeld met een stukje gegrilde zalm of zoals een paar … Lees verder

Knakworstjes met kaas en spek

 |  2 reacties

Als we vroeger thuis barbecueden hadden we doorgaans een heerlijk voorafje: knakworstjes met kaas en spek. Ik kan me herinneren dat er voor de volwassenen ook weleens kippenlevertjes in spek werden gemaakt maar de kids werden getrakteerd op knakworstjes. Geen … Lees verder

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

 |  Geen reacties

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan … Lees verder

Kikkererwtensalade

 |  Geen reacties

Het zomerse weer tijdens de Hemelvaart inspireerde mij om weer eens Kikkererwtensalade te maken. Het recept is super makkelijk en de salade staat zo op tafel. Ideaal dus als je volop wilt genieten van het mooie weer en niet te … Lees verder

Hollandaise saus

 |  Geen reacties

Het seizoen van de Hollandse witte asperges is inmiddels in volle gang. Tijd dus om op Overetengesproken.nl dit witte goud een week lang in het zonnetje te zetten. Op de website, op Facebook èn op Pinterest daarom deze week uitsluitend … Lees verder

Aardappel-bietensalade

 |  Geen reacties

Toen ik als kind eens uit logeren was in de omgeving van Rotterdam werd me gevraagd of ik krootjes lustte. Ik weet niet wat dat is, antwoordde ik. En toen lieten ze me krootjes zien. Stom verbaasd reageerde ik: oh, … Lees verder

Indiase gele rijst

 |  Geen reacties

Vorige week maakte ik kip tandoori en wilde er graag een leuk rijstgerecht bij serveren. Niet te fancy want de tandoori heeft immers de hoofdrol. In India kleuren ze rijst vaak geel met saffraan of kurkuma. Maar uitsluitend geel gekleurde rijst … Lees verder

1 3 4 5 6 7 8 9