Header Overetengesproken.nl

Pommes duchesse

 |  Geen reacties

Hertoginneaardappeltjes of pommes duchesse zijn feestelijk uitziende aardappelhapjes. Perfect als bijgerecht en weer eens wat anders dan een aardappelgratin. Je kan ze kant en klaar in de diepvries kopen maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. De basis … Lees verder

Appel-rozijnencompote

 |  Geen reacties

Appelmoes is echt zo’n product waarvan ik niet begrijp waarom je er een pot van zou willen kopen. Smaak: mwah, makkelijk: misschien maar zelf appelmoes maken is ook appeltje eitje. Sterker, appelmoes is denk ik misschien wel een van de … Lees verder

Rucolapesto

 |  Geen reacties

De klassieke pesto is gemaakt van basilicum, pijnboompitjes, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Maar daar kan je natuurlijk vele variaties op bedenken. Bijvoorbeeld met koriander, peterselie, zongedroogde tomaatjes of geroosterde paprika. Maar je kan ook andere nootjes, kaas of olie … Lees verder

Pompoenrisotto

 |  4 reacties

Jaren terug verbleven we een week in het Hilton Old Town hotel in Praag. Het toeval wilde dat Gordon Ramsay net daarvoor een vestiging van zijn restaurant Maze had geopend in Praag. En jawel, dat was gevestigd in ons hotel. … Lees verder

Dahl van rode linzen en pompoen

 |  2 reacties

Ze lagen al een tijdje in de garage op me te wachten: twee van die mooie, oranje pompoenen. Steeds als ik er mee wilde gaan koken kwam er iets tussen. Afgelopen week heb ik dan eindelijk een van de pompoenen … Lees verder

Remouladesaus

 |  2 reacties

Na een stevige wandeling langs het strand een portie warme kibbeling eten. Het is inmiddels alweer even geleden dat ik daarvan heb kunnen genieten maar komende tijd maak ik er zeker weer tijd voor. En in de tussentijd geniet ik … Lees verder

Bolognesesaus of ragù bolognese

 |  Geen reacties

Zin in een snelle hap of juist wat comfort food? Met een lekkere pasta zit je altijd goed. Ik heb daarom altijd een portie bolognesesaus, of ragù bolognese zoals de Italianen zeggen, in de diepvries liggen. Ontdooien, pasta koken en … Lees verder

Homemade kruidenolie

 |  2 reacties

Heb je nog een restje (tuin)kruiden in de koelkast, op het aanrecht of in de kast zonder er een bestemming voor te hebben? Vooral niet weggooien maar gebruiken om kruidenolie van te trekken. Rozemarijn, tijm, basilicum, bieslook, peterselie, verse of … Lees verder

Kipsalade

 |  Geen reacties

Om afgelopen weken volop te kunnen genieten van het zomerse weer heb ik een Mediterraans tempo aangehouden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en ’s avonds lekker buiten eten. En … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8 9