Header Overetengesproken.nl

Rucolapesto

 |  Geen reacties

De klassieke pesto is gemaakt van basilicum, pijnboompitjes, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Maar daar kan je natuurlijk vele variaties op bedenken. Bijvoorbeeld met koriander, peterselie, zongedroogde tomaatjes of geroosterde paprika. Maar je kan ook andere nootjes, kaas of olie … Lees verder

Pompoenrisotto

 |  Geen reacties

Jaren terug verbleven we een week in het Hilton Old Town hotel in Praag. Het toeval wilde dat Gordon Ramsay net daarvoor een vestiging van zijn restaurant Maze had geopend in Praag. En jawel, dat was gevestigd in ons hotel. … Lees verder

Dahl van rode linzen en pompoen

 |  Geen reacties

Ze lagen al een tijdje in de garage op me te wachten: twee van die mooie, oranje pompoenen. Steeds als ik er mee wilde gaan koken kwam er iets tussen. Afgelopen week heb ik dan eindelijk een van de pompoenen … Lees verder

Remouladesaus

 |  Geen reacties

Na een stevige wandeling langs het strand een portie warme kibbeling eten. Het is inmiddels alweer even geleden dat ik daarvan heb kunnen genieten maar komende tijd maak ik er zeker weer tijd voor. En in de tussentijd geniet ik … Lees verder

Bolognesesaus of ragù bolognese

 |  Geen reacties

Zin in een snelle hap of juist wat comfort food? Met een lekkere pasta zit je altijd goed. Ik heb daarom altijd een portie bolognesesaus, of ragù bolognese zoals de Italianen zeggen, in de diepvries liggen. Ontdooien, pasta koken en … Lees verder

Homemade kruidenolie

 |  Geen reacties

Heb je nog een restje (tuin)kruiden in de koelkast, op het aanrecht of in de kast zonder er een bestemming voor te hebben? Vooral niet weggooien maar gebruiken om kruidenolie van te trekken. Rozemarijn, tijm, basilicum, bieslook, peterselie, verse of … Lees verder

Kipsalade

 |  Geen reacties

Om afgelopen weken volop te kunnen genieten van het zomerse weer heb ik een Mediterraans tempo aangehouden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en ’s avonds lekker buiten eten. En … Lees verder

Croutons

 |  Geen reacties

Croutons kom je overal tegen. Over de salade, bij een kop soep, ter garnering van een gerecht of als snack bij borrel of buffet. En dat begrijp ik heel goed. Ze zijn niet alleen lekker maar ze kunnen je gerecht … Lees verder

Aïoli

 |  Geen reacties

Doordeweeks steek ik de barbecue niet aan maar nu ons voor komende week mooi zomers weer is beloofd begint het toch wel te kriebelen. Als gulden midden kies ik dit keer voor een heerlijke fingerfood maaltijd. Niet heel uitgebreid maar … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8 9