Header Overetengesproken.nl

Gekarameliseerde uien

met 2 reacties

Gekarameliseerde uien, je moet er even wat tijd voor uittrekken maar dan heb je ook wat. Heerlijk zacht en zoet met een mooie goudbruine kleur. Lekker op hamburgers, in rijstschotels en in salades. En ach, als je de uien karameliseert … Meer lezen

Tortilla van rijst

met Geen reacties

Wil jij ook weleens wat anders dan een aardappeltje bij je eten maar weet je niet zo goed wat? Of zoek je nog een leuk bijgerecht? Deze tortilla van rijst is makkelijk, snel te maken en erg lekker. Naar keuze … Meer lezen

Tutti frutti

met 4 reacties

Tutti frutti is altijd een ware traktatie. Gedroogd is het lekker om af en toe een vrucht van te snoepen en daarmee de snelle trek te stillen. Geweld worden de vruchten heerlijk zacht en zoet en krijg je er ook … Meer lezen

Soepstengels of grissini

met Geen reacties

Als kind vond ik het heerlijk om soepstengels in mijn soep te dippen. Ze zogen zich dan zo lekker vol bouillon. Sinds ik het huis uit ben heb ik ze eigenlijk nooit meer gegeten. Hoogste tijd dus om weer eens … Meer lezen

Paneer pakoras met mango chutney

met Geen reacties

Om de paar maanden krijg ik de Foodybox met een tiental producten erin toegestuurd. Het is altijd weer leuk en verrassend om het pakket uit te pakken. Soms zijn het nieuwe producten, soms al langer bestaande producten, sommige ken ik … Meer lezen

Kruidenboter

met Geen reacties

Kruidenboter eet ik het hele jaar door maar zeker in de zomer mag het niet ontbreken in mijn koelkast. Gelukkig is het super simpel om kruidenboter zelf te maken en heb ik de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis. Dus … Meer lezen

Jerk marinade

met Geen reacties

Jerk marinade is een hete Jamaicaanse marinade vol kruiden en specerijen. Heerlijk om vlees en vis in te marineren. Door het vlees of de vis vervolgens op de barbecue te roosteren voeg je een licht rokerig accent toe. Je waant … Meer lezen

Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano

met Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van 7 ingrediënten vegan kunnen lezen. Zoals gebruikelijk heb ik een recept uit dit boek geprobeerd en vandaag deel ik mijn ervaringen met je. Mijn oog viel al snel op portobellosaté met pindasaus. Het leek … Meer lezen

Tabouleh

met 4 reacties

Jaren terug tijdens een vakantie in Frankrijk kocht ik een bakje tabouleh. Ik vond het wel lekker, Michel niet. Te zuur, te papperig, hij hoefde het echt niet. Sinds die tijd roept hij gelijk, nee joh, geen tabouleh als ik … Meer lezen

1 2 3 4 5 6 7 11