Header Overetengesproken.nl

Balsamicostroop

 |  6 reacties

Balsamicostroop, -siroop of crème di balsamico is niets anders dan een reductie van balsamicoazijn. Veelal is de stroop tijdens de bereiding op smaak gemaakt met wat suiker, kruiden, specerijen en/of fruit. Super lekker op bijvoorbeeld kaas, salades, vlees en paté. … Lees verder

Waldorfsalade

 |  Geen reacties

Van oudsher is een waldorfsalade niets anders dan fijngesneden knolselderij, stukjes appel, fijngehakte walnoot en wat rozijnen aangemaakt met mayonaise. Super eenvoudig maar zó waanzinnig lekker. Zoals de naam al doet vermoeden is de waldorfsalade ontstaan in de keuken van … Lees verder

Hartige muffins

 |  Geen reacties

Soms ontstaan recepten heel spontaan. Zo had ik laatst nog wat gorgonzola over nadat ik weer eens de linzensalade van Yotam Ottolenghi had gemaakt. De volgende avond zou ik een maaltijdsoep maken maar wilde ik er ook wat anders bij … Lees verder

Kaassaus

 |  4 reacties

Er gaan tijden voorbij dat ik geen kaassaus maak maar dan ineens heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Als sausje over de bloemkool, over prei of witlof gerold in ham, in de lasagne of moussaka. Je kan er … Lees verder

Gevulde courgette

 |  Geen reacties

Als tegenhanger voor al die feestelijke maaltijden in december eet ik de eerste dagen van januari graag lichte en gezonde gerechten. Gevulde courgette is voor mij zo’n gerecht. Helaas is manlief niet zo gek op courgette. Nu hij deze week … Lees verder

Huzarensalade

 |  Geen reacties

Vandaag weer eens een klassieker: huzarensalade. Onmisbaar bij een (koud) buffet maar natuurlijk ook erg lekker als lunch of hapje tussendoor. Door de aardappels en het stoofvlees vult het lekker, de fijngesneden appel en augurk zorgen voor een frisse noot. … Lees verder

Samosa’s

 |  Geen reacties

Onlangs heb je mijn review van Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Zoals ik al in mijn review schreef is Mini mania multi-functioneel. De … Lees verder

Gepofte aardappel

 |  Geen reacties

Aardappels eten wij niet zoveel en als we ze dan eten is het voornamelijk in de winter in een stamppot of aardappelgratin. Omdat ik een aardappel op z’n tijd best lekker vind wilde ik me voor de verandering nu eens … Lees verder

Rundvlees mini-pies

 |  Geen reacties

Vorige week maakte ik voor het eerst dit seizoen weer stoofvlees. En dan ook gelijk maar een flinke pan vol. Eén keer stoven om vervolgens te genieten van verschillende gerechten. I love it! De eerste avond een lekker lapje draadjesvlees … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 10