Header Overetengesproken.nl

Gegratineerde tomaat

 |  Geen reacties

Ben jij ook zo gek op tomaat? Zowel warm als koud eet ik ze graag maar warm heeft denk ik toch net een streepje voor. Meestal gebruik ik tomaat als onderdeel van een gerecht maar vandaag heb ik een recept … Lees verder

Hummus

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen voor de deur is het hoogtijd het repertoire dipsauzen op de website weer eens uit te breiden. Want tussen het gegrilde vlees en de spiezen geroosterde groenten door vind ik het heerlijk om rauwkost en brood te … Lees verder

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Pittige bloemkool couscous

 |  6 reacties

Afgelopen week zag ik bij AH bloemkool rijst in de koeling liggen. Ik zag het, bekeek het en legde het weer netjes terug. Eenmaal thuis bleef die bloemkool rijst in mijn hoofd zitten. Het is tegenwoordig helemaal in om bloemkool … Lees verder

Gougères of kaassoesjes

 |  Geen reacties

Gougères of kaassoesjes zijn typisch van die borrelhapjes waar ik meestal niet aan denk om te maken. Zonde want ze zijn, zowel warm als koud, o zo lekker. Misschien vind ik ze koud nog wel het lekkerst want dan proef … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Rode currypasta

 |  Geen reacties

Onlangs stond er op NU.nl een artikel met als titel: ‘Pittig eten is de sleutel tot een langer leven’. Gelukkig hou ik wel van een beetje pit in mijn eten dus dat komt goed uit. En sinds kort ben ik … Lees verder

Guacamole

 |  Geen reacties

Laatst heb ik weer eens chili con carne gegeten en als extraatje serveer ik daar graag een schaal nacho’s bij. Maar een hele zak gaat dan niet één keer op. Dus maakte ik het weekend erna guacamole om de laatste … Lees verder

Zucchini fritti

 |  Geen reacties

Met simpele ingrediënten super lekker eten maken, de Italianen zijn er meesters in. Neem bijvoorbeeld zucchini fritti ofwel courgette in een krokant jasje. De eenvoud zelve. Zowel qua ingrediënten als qua bereiding maar wat zijn ze lekker. En je maakt … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 9