Header Overetengesproken.nl

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Pittige bloemkool couscous

 |  4 reacties

Afgelopen week zag ik bij AH bloemkool rijst in de koeling liggen. Ik zag het, bekeek het en legde het weer netjes terug. Eenmaal thuis bleef die bloemkool rijst in mijn hoofd zitten. Het is tegenwoordig helemaal in om bloemkool … Lees verder

Gougères of kaassoesjes

 |  Geen reacties

Gougères of kaassoesjes zijn typisch van die borrelhapjes waar ik meestal niet aan denk om te maken. Zonde want ze zijn, zowel warm als koud, o zo lekker. Misschien vind ik ze koud nog wel het lekkerst want dan proef … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Rode currypasta

 |  Geen reacties

Onlangs stond er op NU.nl een artikel met als titel: ‘Pittig eten is de sleutel tot een langer leven’. Gelukkig hou ik wel van een beetje pit in mijn eten dus dat komt goed uit. En sinds kort ben ik … Lees verder

Guacamole

 |  Geen reacties

Laatst heb ik weer eens chili con carne gegeten en als extraatje serveer ik daar graag een schaal nacho’s bij. Maar een hele zak gaat dan niet één keer op. Dus maakte ik het weekend erna guacamole om de laatste … Lees verder

Zucchini fritti

 |  Geen reacties

Met simpele ingrediënten super lekker eten maken, de Italianen zijn er meesters in. Neem bijvoorbeeld zucchini fritti ofwel courgette in een krokant jasje. De eenvoud zelve. Zowel qua ingrediënten als qua bereiding maar wat zijn ze lekker. En je maakt … Lees verder

Pommes duchesse

 |  Geen reacties

Hertoginneaardappeltjes of pommes duchesse zijn feestelijk uitziende aardappelhapjes. Perfect als bijgerecht en weer eens wat anders dan een aardappelgratin. Je kan ze kant en klaar in de diepvries kopen maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. De basis … Lees verder

Appel-rozijnencompote

 |  Geen reacties

Appelmoes is echt zo’n product waarvan ik niet begrijp waarom je er een pot van zou willen kopen. Smaak: mwah, makkelijk: misschien maar zelf appelmoes maken is ook appeltje eitje. Sterker, appelmoes is denk ik misschien wel een van de … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 9