Header Overetengesproken.nl

Paneer pakoras met mango chutney

 |  Geen reacties

Om de paar maanden krijg ik de Foodybox met een tiental producten erin toegestuurd. Het is altijd weer leuk en verrassend om het pakket uit te pakken. Soms zijn het nieuwe producten, soms al langer bestaande producten, sommige ken ik … Lees verder

Kruidenboter

 |  Geen reacties

Kruidenboter eet ik het hele jaar door maar zeker in de zomer mag het niet ontbreken in mijn koelkast. Gelukkig is het super simpel om kruidenboter zelf te maken en heb ik de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis. Dus … Lees verder

Jerk marinade

 |  Geen reacties

Jerk marinade is een hete Jamaicaanse marinade vol kruiden en specerijen. Heerlijk om vlees en vis in te marineren. Door het vlees of de vis vervolgens op de barbecue te roosteren voeg je een licht rokerig accent toe. Je waant … Lees verder

Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van 7 ingrediënten vegan kunnen lezen. Zoals gebruikelijk heb ik een recept uit dit boek geprobeerd en vandaag deel ik mijn ervaringen met je. Mijn oog viel al snel op portobellosaté met pindasaus. Het leek … Lees verder

Tabouleh

 |  4 reacties

Jaren terug tijdens een vakantie in Frankrijk kocht ik een bakje tabouleh. Ik vond het wel lekker, Michel niet. Te zuur, te papperig, hij hoefde het echt niet. Sinds die tijd roept hij gelijk, nee joh, geen tabouleh als ik … Lees verder

Geroosterde pastinaak of pastinaak frietjes

 |  Geen reacties

We weten allemaal dat we veel groente moeten eten. Het oude advies van 200 gram per dag is een tijdje geleden opgehoogd naar 250 gram per dag. En er zijn inmiddels voldoende onderzoeken die aantonen we er goed aan zouden … Lees verder

Homemade ketchup

 |  2 reacties

Overgewaaid uit Amerika maar ook hier is ketchup inmiddels niet meer weg te denken. En dat is maar goed ook want het is een erg lekkere saus. Heerlijk bij tosti’s, een gebakken rundervink, bij een barbecue, als dipsaus en ga … Lees verder

Balsamicostroop

 |  6 reacties

Balsamicostroop, -siroop of crème di balsamico is niets anders dan een reductie van balsamicoazijn. Veelal is de stroop tijdens de bereiding op smaak gemaakt met wat suiker, kruiden, specerijen en/of fruit. Super lekker op bijvoorbeeld kaas, salades, vlees en paté. … Lees verder

Waldorfsalade

 |  Geen reacties

Van oudsher is een waldorfsalade niets anders dan fijngesneden knolselderij, stukjes appel, fijngehakte walnoot en wat rozijnen aangemaakt met mayonaise. Super eenvoudig maar zó waanzinnig lekker. Zoals de naam al doet vermoeden is de waldorfsalade ontstaan in de keuken van … Lees verder

1 2 3 4 5 6 10