Header Overetengesproken.nl

Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van 7 ingrediënten vegan kunnen lezen. Zoals gebruikelijk heb ik een recept uit dit boek geprobeerd en vandaag deel ik mijn ervaringen met je. Mijn oog viel al snel op portobellosaté met pindasaus. Het leek … Lees verder

Tabouleh

 |  4 reacties

Jaren terug tijdens een vakantie in Frankrijk kocht ik een bakje tabouleh. Ik vond het wel lekker, Michel niet. Te zuur, te papperig, hij hoefde het echt niet. Sinds die tijd roept hij gelijk, nee joh, geen tabouleh als ik … Lees verder

Geroosterde pastinaak of pastinaak frietjes

 |  Geen reacties

We weten allemaal dat we veel groente moeten eten. Het oude advies van 200 gram per dag is een tijdje geleden opgehoogd naar 250 gram per dag. En er zijn inmiddels voldoende onderzoeken die aantonen we er goed aan zouden … Lees verder

Homemade ketchup

 |  Geen reacties

Overgewaaid uit Amerika maar ook hier is ketchup inmiddels niet meer weg te denken. En dat is maar goed ook want het is een erg lekkere saus. Heerlijk bij tosti’s, een gebakken rundervink, bij een barbecue, als dipsaus en ga … Lees verder

Balsamicostroop

 |  2 reacties

Balsamicostroop, siroop of crème is niets anders dan een reductie van balsamicoazijn. Veelal is de stroop tijdens de bereiding op smaak gemaakt met wat suiker, kruiden, specerijen en/of fruit. Super lekker op bijvoorbeeld kaas, salades, vlees en paté. En vanwege … Lees verder

Waldorfsalade

 |  Geen reacties

Van oudsher is een waldorfsalade niets anders dan fijngesneden knolselderij, stukjes appel, fijngehakte walnoot en wat rozijnen aangemaakt met mayonaise. Super eenvoudig maar zó waanzinnig lekker. Zoals de naam al doet vermoeden is de waldorfsalade ontstaan in de keuken van … Lees verder

Hartige muffins

 |  Geen reacties

Soms ontstaan recepten heel spontaan. Zo had ik laatst nog wat gorgonzola over nadat ik weer eens de linzensalade van Yotam Ottolenghi had gemaakt. De volgende avond zou ik een maaltijdsoep maken maar wilde ik er ook wat anders bij … Lees verder

Kaassaus

 |  Geen reacties

Er gaan tijden voorbij dat ik geen kaassaus maak maar dan ineens heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Als sausje over de bloemkool, over prei of witlof gerold in ham, in de lasagne of moussaka. Je kan er … Lees verder

Gevulde courgette

 |  Geen reacties

Als tegenhanger voor al die feestelijke maaltijden in december eet ik de eerste dagen van januari graag lichte en gezonde gerechten. Gevulde courgette is voor mij zo’n gerecht. Helaas is manlief niet zo gek op courgette. Nu hij deze week … Lees verder

1 2 3 4 5 9