Header Overetengesproken.nl

Chimichurri-rijstsalade

met 2 reacties

Na de review van Eerlijk eten is het vandaag tijd om een recept uit het boek te maken. Hoewel er ontzettend veel lekkere recepten en aansprekende foto’s in het boek staan was de keuze dit keer niet moeilijk. Gelijk bij … Lees meer

Hete boontjes

met Geen reacties

Een rijsttafel zonder hete boontjes is niet compleet. Maar ook zonder rijsttafel smaken hete boontjes fantastisch. Bijvoorbeeld bij een lekkere gehaktbal en wat gebakken aardappeltjes. Zo zet je zonder al teveel moeite toch iets verrassends op tafel. Het makkelijkst is … Lees meer

Harissa

met 2 reacties

Veel Arabische en Aziatische gerechten hebben een basis van uien, knoflook, komijn, koriander en pepertjes. Heerlijk, je kan mij er ’s nachts voor wakker maken! Maar om iedere keer weer komijn- en korianderzaadjes te roosteren en te malen tot poeder … Lees meer

Atjar tjampoer

met Geen reacties

Een rijsttafel is niet compleet zonder een flinke schaal atjar tjampoer (ingemaakt/ingelegd zuur). De frisse, zoetzure smaak van atjar combineert mooi met de gekruide gerechten van de Indonesische keuken. Er zijn atjar’s van komkommer, paprika, taugé of bijvoorbeeld pepertjes (atjar … Lees meer

Geroosterde groenten uit de oven

met Geen reacties

Van oudsher bestaat onze maaltijd uit aardappelen, vlees en groenten. Tegenwoordig eten we graag gevarieerder en staat er bijvoorbeeld roerbak, pasta of een eenpansgerecht op tafel. Bevat het gerecht wat minder groente dan maken we er een lekkere salade bij. … Lees meer

Rode kool met appeltjes en ananas

met Geen reacties

Als kind at ik thuis heel graag rode kool. Heerlijk vond ik het. Totdat ik op kamers ging wonen en het zelf ging proberen. Het lukte me niet de smaak van vroeger te pakken te krijgen. Rode kool uit een … Lees meer

Plat brood

met 41 reacties

Traditioneel brood van bloem, yoghurt, een snuf zout en gebakken in een koekenpan. Simpel, snel en erg lekker.

Baba ganoush

met Geen reacties

Baba ganoush: geroosterde auberginepuree met kruiden en tahin (sesampasta). In Egypte maakte ik er voor het eerst kennis mee. Het is heerlijk als dip met wat rauwkost en brood bij de borrel maar ook lekker als begeleider bij een barbecue … Lees meer

Frisse komkommer-tomatensalade

met Geen reacties

Twee ons groente en 2 stuks fruit per dag. We weten het allemaal en toch blijkt het vaak moeilijk om te halen. En als je dan helemaal gezond wilt zijn is het ook nog eens aan te bevelen om binnen … Lees meer

1 7 8 9 10 11