Plantaardige parmezaan
Duurzaam en lekker alternatief voor Parmezaanse kaas. Ideaal als je minder dierlijke producten wilt gebruiken.
Duurzaam en lekker alternatief voor Parmezaanse kaas. Ideaal als je minder dierlijke producten wilt gebruiken.
De Costa Ricaanse picadillo de papa van laatst smaakte zo goed dat ik besloot nog wat verder rond te neuzen op de site van Visit Centro America. Mijn oog viel al snel op pupusas: maisbroodjes gevuld met een hartige vulling … Meer lezen
Gekarameliseerde uien, je moet er even wat tijd voor uittrekken maar dan heb je ook wat. Heerlijk zacht en zoet met een mooie goudbruine kleur. Lekker op hamburgers, in rijstschotels en in salades. En ach, als je de uien karameliseert … Meer lezen
Gnocchi, ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ik vind ze echt super lekker maar ze liggen me vaak zo zwaar op de maag. Het lijkt wel alsof ze in mijn maag nog uitzetten. Mijn oplossing: alleen nog … Meer lezen
Slagroomsoezen, moorkoppen, bananensoezen, eclairs of open soezen. Eigenlijk iedereen is er wel gek op. En het leuke is dat je al dit lekkers met slechts één basisrecept maakt. Daarom deel ik vandaag het basisrecept voor soezen met je. Leef je … Meer lezen
Op saté, hamburgers en Indonesische gerechten kom je ze vaak tegen: Indonesische gebakken uitjes of bawang goreng. Goudbruin, krokant en een fijne uiensmaak. Laatst had ik een flinke zak uien liggen en dacht ik, kom laat ik eens zelf Indonesische … Meer lezen
Geroosterde paprika, ik heb er inmiddels meerdere recepten mee gemaakt. Bijvoorbeeld gevulde wraps, bruschetta met oranje paprika, geitenkaasmousse met geroosterde paprika, soep of een tosti. Maar ook een stukje bij de borrel of in stukjes gesneden over de salade is heerlijk. Ik ben … Meer lezen
Gehakt, ik heb het altijd in de vriezer liggen. Rauw, rul gebakken, gekruid en ongekruid. Maar tot voor kort uitsluitend rundergehakt. Kipgehakt vind ik erg lekker maar is bij mij in de buurt niet altijd evengoed verkrijgbaar. Maar sinds ik … Meer lezen
Royal icing en glazuur lijken erg op elkaar. Beiden worden gebruikt voor decoratie van taarten, gebak en koekjes maar ze zijn beslist niet hetzelfde. In dit artikel leg ik je uit wat het verschil is, hoe je het maakt en … Meer lezen