Header Overetengesproken.nl

Gekarameliseerde uien

 |  Geen reacties

Gekarameliseerde uien, je moet er even wat tijd voor uittrekken maar dan heb je ook wat. Heerlijk zacht en zoet met een mooie goudbruine kleur. Lekker op hamburgers, in rijstschotels en in salades. En ach, als je de uien karameliseert … Lees verder

Gnocchi

 |  Geen reacties

Gnocchi, ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ik vind ze echt super lekker maar ze liggen me vaak zo zwaar op de maag. Het lijkt wel alsof ze in mijn maag nog uitzetten. Mijn oplossing: alleen nog … Lees verder

Basisrecept voor soezen

 |  Geen reacties

Slagroomsoezen, moorkoppen, bananensoezen, eclairs of open soezen. Eigenlijk iedereen is er wel gek op. En het leuke is dat je al dit lekkers met slechts één basisrecept maakt. Daarom deel ik vandaag het basisrecept voor soezen met je. Leef je … Lees verder

Indonesische gebakken uitjes of bawang goreng

 |  Geen reacties

Op saté, hamburgers en Indonesische gerechten kom je ze vaak tegen: Indonesische gebakken uitjes of bawang goreng. Goudbruin, krokant en een fijne uiensmaak. Laatst had ik een flinke zak uien liggen en dacht ik, kom laat ik eens zelf Indonesische … Lees verder

Geroosterde paprika

 |  2 reacties

Geroosterde paprika, ik heb er inmiddels meerdere recepten mee gemaakt. Bijvoorbeeld gevulde wraps, bruschetta met oranje paprika, geitenkaasmousse met geroosterde paprika, soep of een tosti. Maar ook een stukje bij de borrel of in stukjes gesneden over de salade is heerlijk. Ik ben … Lees verder

Zelf kipgehakt maken

 |  Geen reacties

Gehakt, ik heb het altijd in de vriezer liggen. Rauw, rul gebakken, gekruid en ongekruid. Maar tot voor kort uitsluitend rundergehakt. Kipgehakt vind ik erg lekker maar is bij mij in de buurt niet altijd evengoed verkrijgbaar. Maar sinds ik … Lees verder

Royal icing en glazuur

 |  Geen reacties

Royal icing en glazuur lijken erg op elkaar. Beiden worden gebruikt voor decoratie van taarten, gebak en koekjes maar ze zijn beslist niet hetzelfde. In dit artikel leg ik je uit wat het verschil is, hoe je het maakt en … Lees verder

Amandelmeel

 |  Geen reacties

Laatst stond ik bij het schap met bakproducten toen een mevrouw mij aansprak en vroeg of ik wist wat amandelmeel was en waar ze dat kon vinden. Haar dochter (10 jaar) had samen met een vriendinnetje bedacht dat ze macarons … Lees verder

Cake

 |  Geen reacties

Met een lekkere plak cake bij de koffie of thee doe je iedereen wel een plezier. Althans, ik ken niemand die er niet van houdt. Natuurlijk is het makkelijk om bij de bakker een cake te kopen maar zelf maken … Lees verder