Doorgaan naar inhoud
Logo Overetengesproken.nl
  • Home
  • ReceptenUitvouwen
    • Gangen

      Ontbijt

      Lunch

      Borrelhapjes

      Voorgerechten

      Hoofdgerechten

      Bijgerechten & sauzen

      IJs & desserts

      Soorten

      Barbecue

      Brood & pizza

      Drankjes

      Koek & gebak

      Ovengerechten

      Pasta

      Quiche & hartige taarten

      Salades

      Soep

      Vegetarisch

      Vis

      Vlees

      Specials

      Basisrecepten

      Uitgelicht

      Wijn

  • RecensiesUitvouwen
    • Recensies

      Kook- & bakboeken

      Restaurants & hotels

  • Meer infoUitvouwen
    • Meer info

      Over mij

      Samenwerken

      Contact

  • Nieuwsbrief
Logo Overetengesproken.nl

Home  >  Basisrecepten

Basisrecepten

Handige basisrecepten voor iedereen. Stoofvlees, koekjes, mayonaise en nog veel meer. Met deze recepten als basis kan je volop variëren.

Ontdek of eiwitpoeder voor jou een waardevolle toevoeging is. Lees over de verschillende soorten, de voor- en nadelen en hoe je het gebruikt.

Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Ik leg het je uit

Marsepeinen aardappeltjes - Zachte marsepein omhuld door een dun laagje cacaopoeder. Een op en top traditionele Sinterklaas lekkernij.

Marsepeinen aardappeltjes

Zelf rode pesto maken - Simpel recept voor de lekkerste homemade rode pesto. Ga snel aan de slag en ontdek hoe lekker het is. Dit wil je!

Zelf rode pesto maken

Zelf lange vingers bakken - Met dit simpele recept bak je zelf de lekkerste lange vingers. Let op: ze zijn verslavend lekker...

Lange vingers, zo maak je ze

Eieren pasteuriseren

Zelf eieren pasteuriseren

Rijkgevulde havermuesli - Super simpel en zó lekker! Jij bepaalt wat erin gaat. Gebruik voor maximale smaak biologische en pure ingrediënten.

Rijkgevulde havermuesli

Plantaardige parmezaan - Duurzaam en lekker alternatief voor Parmezaanse kaas. Ideaal als je minder dierlijke producten wilt gebruiken.

Plantaardige parmezaan

Zelf tortilla's maken - Met dit recept maak je heel eenvoudig homemade tortilla’s. Maismeel, water en een koekenpan, meer heb je niet nodig.

Zelf tortilla’s maken

Gekarameliseerde uien - Makkelijk recept voor heerlijk zachte, zoete en goudbruine uien. Een echte smaakverrijker bij veel gerechten.

Gekarameliseerde uien

Gekonfijte sinaasappelschilletjes - Heerlijk om zo te eten, in chocolade te dippen of te gebruiken in brood, gebak en desserts.

Gekonfijte sinaasappelschilletjes

Gnocchi - Met dit simpele basisrecept maak je thuis de lekkerste gnocchi. Aardappels, bloem en een snuf zout, meer heb je niet nodig.

Gnocchi

Basisrecept voor soezen - Met dit basisrecept bak je de perfecte soes. Varieer met de vulling en geniet van dit lekkere gebakje.

Basisrecept voor soezen

Indonesische gebakken uitjes of bawang goreng

Indonesische gebakken uitjes of bawang goreng

Geroosterde paprika - In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.

Geroosterde paprika

Zelf kipgehakt maken - Super eenvoudig en je kan er alle kanten mee op. Maak er spiezen mee, draai er balletjes van of bak het rul.

Zelf kipgehakt maken

Zelf kaassaus maken - Ik leg je uit hoe heel eenvoudig zelf de allerlekkerste kaassaus maakt. Inclusief mijn geheime ingrediënt!

Zelf kaassaus maken

Royal icing en glazuur - Wat is het verschil, wat kan je ermee en hoe maak je het. In dit artikel leg ik het allemaal uit. Inclusief link naar een video.

Royal icing en glazuur

Ouderwets stoofvlees of draadjesvlees - Heerlijk zacht stoofvlees maak je het makkelijkst in de oven. Aanbraden, in de oven en de tijd doet het werk.

Ouderwets stoofvlees of draadjesvlees

Ras el hanout - Een rijk Marokkaans/Arabisch kruidenmengsel dat je met dit recept heel makkelijk zelf maakt. Binnen een paar minuten heb je een potje vol.

Ras el hanout

Kruidenzout - Geef zout eens een lekker smaakje èn een mooi kleurtje door het samen met kruiden of specerijen fijn te malen. Decoratief en erg lekker!

Zelf kruidenzout maken

Amandelmeel - Zelf amandelmeel maken is niet alleen makkelijk het is ook goedkoper en lekkerder dan kant en klaar. Je leest er alles over in dit artikel.

Zelf amandelmeel maken

Paginanavigatie

1 2 Volgende paginaVolgende
Instagram Pinterest Facebook YouTube TikTok

Gangen

Ontbijt

Lunch

Borrelhapjes

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Bijgerechten & sauzen

IJs & desserts

Soorten

Barbecue

Brood & pizza

Drankjes

Koek & gebak

Ovengerechten

Pasta

Quiche & hartige taarten

Salades

Soep

Vegetarisch

Vis

Vlees

Recensies

Kook- & bakboeken

Restaurants & hotels

Specials

Basisrecepten

Uitgelicht

Wijn

Meer info

Over mij

Samenwerken

Contact

© 2014-2025 Overetengesproken.nl

Content van Overetengesproken.nl mag niet zonder voorafgaande toestemming elders worden gebruikt.

Belangstelling voor een foto of recept?
Neem contact op!

Disclaimer   |   Privacy- en cookieverklaring
  • Home
  • Recepten
    • Gangen

      Ontbijt

      Lunch

      Borrelhapjes

      Voorgerechten

      Hoofdgerechten

      Bijgerechten & sauzen

      IJs & desserts

      Soorten

      Barbecue

      Brood & pizza

      Drankjes

      Koek & gebak

      Ovengerechten

      Pasta

      Quiche & hartige taarten

      Salades

      Soep

      Vegetarisch

      Vis

      Vlees

      Specials

      Basisrecepten

      Uitgelicht

      Wijn

  • Recensies
    • Recensies

      Kook- & bakboeken

      Restaurants & hotels

  • Meer info
    • Meer info

      Over mij

      Samenwerken

      Contact

  • Nieuwsbrief
Zoeken