Header Overetengesproken.nl

Tex Mex gehaktspiezen

met Geen reacties

Gegrild kipgehakt op smaak gebracht met pittige tacokruiden. Lekker met brood en een Mexicaanse salade erbij.

6 recepten voor een complete barbecue

met Geen reacties

Eind mei en het eerste weekend met tropische temperaturen is aangekondigd. Dan weet je één ding zeker: komend weekend gaan er weer veel barbecues aan. En zeker bij zo’n eerste barbecue wil je natuurlijk lekker uitpakken. Om je een eind … Meer lezen

Kip cajun spiezen

met Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Meer lezen

Knoflook bieslooksaus

met Geen reacties

Terwijl ik dit schrijf is het buiten heerlijk warm en schijnt de zon volop. Gister al uitgebreid op het terras genoten van de zon, straks weer. Op dit soort dagen waan ik me even op vakantie of in elk geval … Meer lezen

Frisse aardappelsalade

met Geen reacties

Bij een barbecue hoort wat mij betreft een flinke schaal aardappelsalade. Maar ook op dagen dat een barbecue er even niet inzit zet ik graag deze frisse aardappelsalade op tafel. Bijvoorbeeld met een stukje gegrilde zalm of zoals een paar … Meer lezen

Knakworstjes met kaas en spek

met 6 reacties

Als we vroeger thuis barbecueden hadden we doorgaans een heerlijk voorafje: knakworstjes met kaas en spek. Ik kan me herinneren dat er voor de volwassenen ook weleens kippenlevertjes in spek werden gemaakt maar de kids werden getrakteerd op knakworstjes. Geen … Meer lezen

Knoflookgarnalen

met 5 reacties

In eenvoud schuilt de verfijning wordt gezegd. Het recept dat ik vandaag voor je heb doet dat gezegde volledig eer aan: knoflookgarnalen of gambas al ajillo zoals ze in Spanje zeggen. Grote garnalen gebakken in olijfolie en knoflook en bestrooid … Meer lezen

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

met 2 reacties

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan … Meer lezen

Pindasaus

met Geen reacties

Eerder deze week maakte ik Thaise kipsaté. Daarbij kon ik natuurlijk niet aankomen met een Hollandse saté- of pindasaus. Om het mezelf makkelijk te maken had ik bij de Toko speciale pindasaus-blokken kunnen kopen. Maar je weet, als ik verse … Meer lezen

1 2 3