Header Overetengesproken.nl

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Knoflook bieslooksaus

 |  Geen reacties

Terwijl ik dit schrijf is het buiten heerlijk warm en schijnt de zon volop. Gister al uitgebreid op het terras genoten van de zon, straks weer. Op dit soort dagen waan ik me even op vakantie of in elk geval … Lees verder

Frisse aardappelsalade

 |  Geen reacties

Bij een barbecue hoort wat mij betreft een flinke schaal aardappelsalade. Maar ook op dagen dat een barbecue er even niet inzit zet ik graag deze frisse aardappelsalade op tafel. Bijvoorbeeld met een stukje gegrilde zalm of zoals een paar … Lees verder

Knakworstjes met kaas en spek

 |  6 reacties

Als we vroeger thuis barbecueden hadden we doorgaans een heerlijk voorafje: knakworstjes met kaas en spek. Ik kan me herinneren dat er voor de volwassenen ook weleens kippenlevertjes in spek werden gemaakt maar de kids werden getrakteerd op knakworstjes. Geen … Lees verder

Knoflookgarnalen

 |  5 reacties

In eenvoud schuilt de verfijning wordt gezegd. Het recept dat ik vandaag voor je heb doet dat gezegde volledig eer aan: knoflookgarnalen of gambas al ajillo zoals ze in Spanje zeggen. Grote garnalen gebakken in olijfolie en knoflook en bestrooid … Lees verder

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

 |  2 reacties

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan … Lees verder

Pindasaus

 |  Geen reacties

Eerder deze week maakte ik Thaise kipsaté. Daarbij kon ik natuurlijk niet aankomen met een Hollandse saté- of pindasaus. Om het mezelf makkelijk te maken had ik bij de Toko speciale pindasaus-blokken kunnen kopen. Maar je weet, als ik verse … Lees verder

Kipsaté

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke … Lees verder

Kebab burgers

 |  Geen reacties

Tijdens onze vakanties in Egypte genieten we altijd volop van de Midden-Oosterse gerechten. Het rijke gebruik van kruiden en specerijen maakt het eten onweerstaanbaar. Helaas zijn we er door alle onrust in de Arabische regio al even niet meer geweest. … Lees verder

1 2