Header Overetengesproken.nl

Geroosterde bospeen met tahini-dressing en bospeensalsa

 |  Geen reacties

De zomer is aan in Nederland en hoe! Er is officieel sprake van een hittegolf en met de gemeten 39,3ºC in Eindhoven is het hitterecord uit 1944 gesneuveld. Na morgen schijnt er verkoeling aan te komen maar het blijft komende … Lees verder

Hete kipspiesjes

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik toch een heerlijk borrelhapje voor jullie: hete kipspiesjes. Makkelijk te maken, zowel warm als koud erg lekker en weer eens wat anders dan een kaasje of nootjes bij de borrel. Ook heel fijn: je hebt er geen … Lees verder

Kruidenboter

 |  Geen reacties

Kruidenboter eet ik het hele jaar door maar zeker in de zomer mag het niet ontbreken in mijn koelkast. Gelukkig is het super simpel om kruidenboter zelf te maken en heb ik de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis. Dus … Lees verder

Kipspiezen met jerk marinade

 |  Geen reacties

Afgelopen jaren heb ik al een aantal lekkere barbecue recepten gedeeld. En onlangs nog een heerlijke portobellosaté met pindasaus. Met het barbecue-seizoen in volle gang heb ik er vandaag weer eentje voor je: kipspiezen met jerk marinade. De marinade is … Lees verder

Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van 7 ingrediënten vegan kunnen lezen. Zoals gebruikelijk heb ik een recept uit dit boek geprobeerd en vandaag deel ik mijn ervaringen met je. Mijn oog viel al snel op portobellosaté met pindasaus. Het leek … Lees verder

Tex Mex gehaktspiezen

 |  Geen reacties

Afgelopen weekend was het zulk lekker weer dat ik spontaan zin kreeg om de barbecue aan te steken. Uiteindelijk niet gedaan want in het zonnetje is het lekker maar zodra de zon weg is merk je goed dat het nog … Lees verder

6 recepten voor een complete barbecue

 |  Geen reacties

Eind mei en het eerste weekend met tropische temperaturen is aangekondigd. Dan weet je één ding zeker: komend weekend gaan er weer veel barbecues aan. En zeker bij zo’n eerste barbecue wil je natuurlijk lekker uitpakken. Om je een eind … Lees verder

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Knoflook bieslooksaus

 |  Geen reacties

Terwijl ik dit schrijf is het buiten heerlijk warm en schijnt de zon volop. Gister al uitgebreid op het terras genoten van de zon, straks weer. Op dit soort dagen waan ik me even op vakantie of in elk geval … Lees verder

1 2