Header Overetengesproken.nl
Quinoa met bietjes en halloumi

Quinoa met bietjes en halloumi

met Geen reacties
86 Shares

Simpele, gezonde en lekkere maaltijden, daar kan je nooit genoeg recepten van hebben toch? Dit recept voor quinoa met bietjes en halloumi is er zo eentje. Vrolijke kleuren en een lekkere bite. Echt zo’n salade waar je nog een keer extra van opschept. Het recept is goed voor 2-3 personen. Ideaal dus om met z’n tweetjes van te eten en het restant in een schaal te bewaren voor de volgende dag. Heb je gelijk je lunch geregeld. Dat is in elk geval hoe ik het graag doe.

Bieten of kroten is echt zo’n groente die ik eigenlijk te weinig gebruik. Heerlijk in een aardappel-bietensalade en een tartaar van bietjes maak ik ook nog weleens maar verder vergeet ik ze vaak. Zonde want je kan er zoveel meer mee. Koop bietjes eens ongekookt en pof ze in de oven. Krijgen ze een heerlijke smaak van. Ik ga komende tijd proberen weer wat vaker bietjes op tafel te zetten. Te beginnen met deze frisse quinoa salade vol zoete bietjes en hartige halloumi.

Quinoa met bietjes en halloumi - Vrolijke kleuren en een lekkere bite. Echt zo'n salade waar je nog een keer extra van opschept.

Quinoa met bietjes en halloumi

Vrolijke kleuren en een lekkere bite. Echt zo'n salade waar je nog een keer extra van opschept.

Hoeveelheid 2 -3 personen

Ingrediënten

 • 150 gr drie kleuren quinoa
 • 1 pakje halloumi
 • 500 gr gekookte bietjes
 • 1 appel, Elstar
 • 3-4 augurken
 • ½ zak rucola
 • olijfolie

Voor de dressing:

 • 2 eetelepels yoghurt
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel mosterd
 • scheutje azijn
 • agavesiroop, naar smaak

Aan de slag

 1. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Meestal heeft quinoa zo'n 10 minuten nodig om gaar te worden. Giet door een zeef af en laat rustig uitdampen.

 2. Verwarm ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en snij de halloumi in blokjes. Leg de halloumi in de pan en bak rustig goudbruin en krokant. Schep op een bord en laat afkoelen.

  Tip: Laat de halloumi rustig bakken. In eerste instantie komt er veel vocht vrij. Dat is precies wat je wilt hebben. Laat het je het vocht niet rustig verdampen dan heeft de halloumi een aparte structuur en maakt het piepende geluiden als je erop kauwt. Rustig verdampen dus dat vocht en af en toe de stukjes keren. Zodra het vocht weg is zal de halloumi langzaam kleuren en krokant worden.

 3. Laat de bietjes uitlekken en snij samen met de appel en augurk in blokjes. Doe samen met de quinoa en halloumi in een schaal en hussel door elkaar.

 4. Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een schaaltje en roer tot een gladde saus. Voeg zoveel agavesiroop toe dat dressing licht zoet is met een klein zuurtje.

 5. Meng de dressing door de salade, hussel er de rucola door en maak de schaal op. Je kan ook de quinoasalade mengen met de rucola en de dressing er apart bij serveren. Net wat je lekkerder en/of mooier vindt.

  Eet smakelijk!

Tips

Quinoa en agavesiroop bestel ik bij KoRo. Gebruik de code MARIETTE5 voor 5% korting op jouw bestellingen.

Pin deze salade op pinterest!
bijvoorbeeld op je bord met salades, lunches en/of avondmaaltijden

Quinoa met bietjes en halloumi - Vrolijke kleuren en een lekkere bite. Echt zo'n salade waar je nog een keer extra van opschept.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering