Header Overetengesproken.nl
Quiche met prei en kip

Quiche met prei en kip

 |  Geen reacties
113 Shares

Vandaag een recept van mijn moeder dat ik vroeger thuis al graag at: kip-preitaart. Eenmaal het huis uit maakte ik hem nog vaak zelf. Als student vond ik hartige taarten handig omdat je maar 1 keer hoefde te koken en er daarna 2 of 3 dagen van kon eten. Ik maakte ze dan in een grote springvorm zodat er extra veel vulling in kon. Tegenwoordig maak ik liever quiches. Multifunctioneel. Heerlijk bij de borrel, als voorafje of met een lekkere salade als avondmaaltijd.

Voor deze quiche gebruik ik meestal een lage quiche of vlaai-vorm met anti-aanbak laag en losse bodem. Ook zonder invetten komt de quiche dan mooi uit z’n vorm.

Quiche met prei en kip - Goed gevulde hartige taart. Ideaal als avondmaaltijd.

Ingrediënten voor taartvorm 28 cm

  • 2 preien
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 kipfilet
  • 100 gr ontbijtspek
  • 100 gr ongekookte zilvervliesrijst
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • Grof geraspte Parmigiano-Reggiano
  • Lichte soja saus
  • 3 eieren
  • Beetje melk
  • Bloem
  • Peper, zout

Taartvorm 28 cm

Aan de slag

Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Maak de prei schoon en snij in ringen.

Verwijder viezigheid van de champignons en snij ze in plakjes. (tip: gebruik een eisnijder!)

Snij de ontbijtspek en kipfilet in kleine stukjes. Bestrooi de kip met wat peper en zout. Ontdooi de plakjes deeg.

Bak de spekjes even aan in een koekenpan en voeg dan de kipfilet toe. Meestal komt er al genoeg vet uit de spekjes waardoor ik geen extra boter hoef te gebruiken.

Doe na een paar minuten de prei en de champignons bij het kip-mengsel. Hussel de groente voorzichtig en laat slinken.

Roer wat bloem door de vulling om het vrijgekomen vocht te binden. De ene keer komt er meer vocht vrij dan de andere keer. Voeg dus naar behoefte bloem toe.

Meng de rijst door de vulling en breng op smaak met lichte soja saus.

Zet de vulling opzij en bekleed de taartvorm. Doe de vulling erin en bestrooi met een laag grof geraspte Parmigiano-Reggiano.

Klop de eieren los met wat melk en giet over de quiche.

Bak de quiche gedurende 25-30 minuten in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Tip: Kook een dubbele portie rijst en vries de helft in voor een volgende keer.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief