Quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes - Met deze Mexicaanse 'tosti' zet je tijdens de lunch of borrel snel een lekker en verrassend hapje op tafel.

Quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes

Met deze Mexicaanse 'tosti' zet je tijdens de lunch of borrel snel een lekker en verrassend hapje op tafel.
Direct naar het recept

In een pak tortilla’s zitten doorgaans 6-8 stuks. Grote huishoudens zullen die waarschijnlijk wel in één keer opmaken. Ik meestal niet. Voor burrito’s en wraps gebruik ik niet meer dan 4 tortilla’s per keer. De overgebleven 2-4 stuks rol ik in plasticfolie en vries ik in voor een volgende keer. Althans zo ging dat tot voor kort. Sinds ik de quesadilla heb ontdekt is er geen tortilla meer te vinden in mijn vriezer.

Quesadilla’s zijn eigenlijk niets anders dan de Mexicaanse variant van onze tosti. Letterlijk vertaalt is het een ‘kaasdingetje’: twee krokant gebakken tortilla’s met wat kaas ertussen. Maar je kan een quesadilla natuurlijk vullen met alles wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld met ham, kaas en ananas of een zoete variant met hazelnootpasta en wat gehakte hazelnoot. Eén van mijn favorieten voor tijdens de lunch is een quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes.

Quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes - Met deze Mexicaanse 'tosti' zet je tijdens de lunch of borrel snel een lekker en verrassend hapje op tafel.

Quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 quesadilla’s of 12 punten

Ingrediënten: 

 • 4 tortilla’s (ø 19 cm)
 • 75 gr zachte geitenkaas
 • 50 gr ontbijtspek
 • 25 gr fijngehakte walnoten
 • honing

Aan de slag:

 • Snij de plakjes ontbijtspek in kleine stukjes en bak in een koekenpan krokant. Schep de spekjes op een bord met keukenpapier en laat uitlekken.
 • Besmeer alle vier tortilla’s met geitenkaas. Verdeel de walnoten en spekjes over twee tortilla’s. Drizzle er vervolgens wat honing over, dek af met de overgebleven twee tortilla’s (met de besmeerde kant naar binnen) en druk lichtjes aan.
 • Verwarm een koekenpan (zonder boter of vet) en leg de eerste dubbele tortilla erin. Bak op een zacht pitje de tortilla tot een krokante en lichtbruine quesadilla. Draai de quesadilla tussentijds om zodat beide kanten krokant en bruin worden. Herhaal met de tweede dubbele tortilla.
 • Snij de quesadilla’s in punten, bestrooi met wat gehakte noten en drizzle er nog wat honing over.
  Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept