Prins Hendrik Texel - Soms ontdek je pareltjes die je het liefst voor jezelf houdt. Dit is zo'n hotel. Rustig, sfeervol, hier wil je zijn!

Prins Hendrik Texel

Soms ontdek je pareltjes die je stiekem het liefst voor jezelf houdt. Prins Hendrik Texel is zo’n hotel. Rustig gelegen aan de voet van de waddendijk temidden van de polder en de omliggende natuurgebieden. Hier hoor je uitsluitend de vogels en het ruizen van de wind door de bomen.

Loop de dijk op en geniet van prachtige vergezichten over Texel en de Waddenzee. Kom tot rust in de prachtige kamers, drink een drankje aan de gezellige bar of geniet van een uitgebreid diner in het gezellige restaurant. Genieten is hier de norm!

Ken je Prins Hendrik Texel (nog) niet? Lees snel verder want echt, hier wil je verblijven. Ken je het hotel wel? Lees dan vooral ook verder want na de recente verbouwing en restyling ken je het hotel niet meer terug.

Prins Hendrik Texel

Prins Hendrik Texel

Vaste prik tijdens onze vakanties op Texel zijn ritjes langs de vogelboulevard die langs de gehele waddendijk ligt. Steevast kwamen we dan ook langs Prins Hendrik Texel. We kunnen het karakteristieke pand zo ongeveer uittekenen maar waren nog nooit binnen geweest. Tot afgelopen weekend dus. We wisten dat het een prachtige plek is maar wow, wat heeft het hotel onze verwachtingen overtroffen.

Verbouwing en restyling

Afgelopen maanden zijn het restaurant en de keuken afgebroken en compleet nieuw opgebouwd. Ook zijn er zes nieuwe en hotelkamers en suites gerealiseerd. Afgelopen jaren waren de bestaande 24 hotelkamers al grondig gerenoveerd en gerestyled. Met de recente verbouwing zijn de punten op de i gezet. En hoe! Door de natuurlijke materialen, warme en gezellige kleuren en het overal aanwezige vogelthema voel je je direct thuis. Het resultaat is echt prachtig geworden.

Midden in de natuur

Prins Hendrik Texel ligt aan de oostkant van Texel, tussen de dorpen Oosterend en De Cocksdorp. Door de ligging is het heerlijk rustig en stil rond het hotel. Hier komen mensen die de rust en de natuur opzoeken. Achter het hotel ligt de Eierlandse polder. Langs de dijk vind je aan weerszijden natuurgebieden met tientallen vogels. Denk aan meeuwen, kieviten, steltlopers, tureluurs, grutto’s, scholeksters, smienten, plevieren, sterntjes, vele soorten ganzen en lepelaars. Van alledaags tot zeer zeldzaam, je komt ze er allemaal tegen. Wij hadden geluk en zagen gelijk de eerste middag al een paar lepelaars.

Trek er overdag op uit. Bezoek één van de 7 dorpen op Texel, wandel door de prachtige natuur en langs de eindeloze stranden, bezoek de wijngaard de Kroon van Texel, ontdek de Texelse cultuur en het bewogen (VOC) verleden in de verschillende musea. Of het nou prachtig weer is of het regent pijpenstelen, op Texel zul je je niet snel vervelen.

Restaurant Floris

Na een heerlijke dag struinen over het eiland is het goed toeven in de sfeervolle zithoekjes. Strijk neer op het zonovergoten terras of drink een cocktail aan de bar. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het gezellige restaurant Floris. De chef kookt graag met lokale producten en ook plantaardige gerechten hebben zijn aandacht. Tijdens ons bezoek stonden onder meer Texelse carpaccio, oesterzwammen sticks, zeebaars, zilte salade en Texelse asperges op de kaart. Buiten de kaart om had de chef een overheerlijk stukje lam gemarineerd in yoghurt en za’atar.

Bekijk ook zeker even de wijnkaart. Wit, rood, rosé of bubbels: variërend van fris en fruitig tot complex, krachtig en vol, er is volop keuze. Elke wijn wordt op een toegankelijke manier beschreven zodat je precies weet wat je bestelt. Tip: vraag vooral ook naar de wijnen buiten de kaart om. Zo proefden wij een hele bijzondere Kpi Rosado. In mijn blogpost over restaurant Floris lees je meer onze lunch, diner én deze wijn.

Waar komt de naam Prins Hendrik vandaan?

Prins Hendrik, de echtgenoot van koningin Wilhelmina en vader van prinses Juliana, kwam geregeld naar de Texelse polder voor de jacht. Of hij ook daadwerkelijk in het hotel is geweest is niet duidelijk. Mogelijk heeft Floris Dekker, de man die Prins Hendrik Texel in 1911 startte, een ludieke en pakkende naam willen bedenken.

Naast hotel ook bungalowpark

Naast de 30 hotelkamers heeft prins Hendrik ook een ruim opgezet bungalowpark. De stijl van de bungalows varieert van Zweedse stijl tot echt oud-Texels. In een groene oase van rust verblijf je in je eigen luxe bungalow. Wil je het jezelf makkelijk maken dan ben je welkom voor een drankje en/of een hapje in het hotel.

Echt een aanrader!

’s Ochtends werden we wakker met het zonnetje dat door de gordijnen scheen. We draaiden ons nog even om en genoten van het vrolijke gekwetter van musjes en andere vogels. We lieten de drukte en hectiek van de vaste wal achter ons en kwamen helemaal tot rust.

’s Ochtends staat in het restaurant een meer dan riant ontbijtbuffet klaar. Vers fruit, Texelse melk, yoghurt en kwark, muesli en granola, vers gebakken croissants, scrambled eggs met spek, gebakken of gekookte eieren, pancakes, kaas, hartige en zoete smeersels, verschillende soorten broodjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt op het buffet. Had ik al gezegd dat genieten hier de norm is?

Dikke pluim ook voor alle medewerkers. Iedereen was zo aardig, behulpzaam en voorkomend, niets was teveel. Van de eerste tot de laatste seconde hebben we met volle teugen genoten. Prins Hendrik Texel is wat ons betreft een dikke aanrader. Wij gaan zeker terug!


Prins Hendrik Texel
Stuifweg 13
1794 HA Texel
0222 – 363020

Ons verblijf in Prins Hendrik Texel was op uitnodiging.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *