Preisoep - Heerlijk zacht, romig èn vullend door de meegekookte aardappel. Extra lekker door een beetje Boursin Cuisine en een scheutje witte wijn.

Preisoep

Heerlijk zacht, romig èn vullend door de meegekookte aardappel. Extra lekker door een beetje Boursin Cuisine en een scheutje witte wijn.
Direct naar het recept

Ineens realiseerde ik mij dat het alweer even geleden is dat ik een lekkere soep heb gedeeld. En omdat ik al een tijdje rondlopen met een idee voor preisoep besloot ik er deze week mee aan de slag te gaan. En de soep is me toch lekker geworden. Heerlijk zacht en romig en door de meegekookte aardappel is het ook best een vullende soep geworden. Ik zou zeggen: wacht vooral niet te lang en maak ‘m ook eens. Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij hebben gedaan!

Preisoep - Heerlijk zacht, romig èn vullend door de meegekookte aardappel. Extra lekker door een beetje Boursin Cuisine en een scheutje witte wijn.

Preisoep

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 ruime porties

Ingrediënten: 

  • 2 preien, ± 650 gr
  • 150 gr geschilde iets kruimige aardappel, in blokjes
  • 1 ui
  • flinke teen knoflook
  • 1 bouillonblokje voor ½Lsoep
  • 1 eetlepel/scheutje witte wijn
  • eetlepel Boursin Cuisine + extra ter garnering
  • verse bieslook, fijngehakt
  • olijfolie
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Maak de ui en knoflook schoon en snij in stukken. Maak de prei schoon en spoel goed om zand en viezigheid te verwijderen, snij in ringen.
  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui kort aan. Voeg dan de prei toe, warm goed door en zodra de prei wat begint te slinken roer je de knoflook en aardappel erdoor. Warm al roerend nog even flink door. Verkruimel het bouillonblokje boven de groente en schenk er zoveel kokend water op dat de groente net onder staat. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, schenk de witte wijn erbij en roer de Boursin erdoor. Proef en voeg eventueel nog wat extra bouillonblok of Boursin toe.
  • Schep de preisoep in kommen of borden, schep er een klein beetje Boursin in en bestrooi rijkelijk met bieslook. Serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Strooi ook eens wat stukjes gesneden ham over de soep.
  2. Erg lekker met wat vers brood erbij, bijvoorbeeld

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept