Preisoep - Heerlijk zacht, romig èn vullend door de meegekookte aardappel. Extra lekker door een beetje Boursin Cuisine en een scheutje witte wijn.

Preisoep

Heerlijk zacht, romig èn vullend door de meegekookte aardappel. Extra lekker door een beetje Boursin Cuisine en een scheutje witte wijn.

Deel dit recept/artikel!

Ineens realiseerde ik mij dat het alweer even geleden is dat ik een lekkere soep heb gedeeld. En omdat ik al een tijdje rondlopen met een idee voor preisoep besloot ik er deze week mee aan de slag te gaan. En de soep is me toch lekker geworden. Heerlijk zacht en romig en door de meegekookte aardappel is het ook best een vullende soep geworden. Ik zou zeggen: wacht vooral niet te lang en maak ‘m ook eens. Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij hebben gedaan!

Preisoep - Heerlijk zacht, romig èn vullend door de meegekookte aardappel. Extra lekker door een beetje Boursin Cuisine en een scheutje witte wijn.
Preisoep - Heerlijk zacht, romig èn vullend door de meegekookte aardappel. Extra lekker door een beetje Boursin Cuisine en een scheutje witte wijn.

Preisoep

Deel jouw beoordeling
Hoeveelheid: 4 ruime porties

Ingrediënten: 

  • 2 preien, ± 650 gr
  • 150 gr geschilde iets kruimige aardappel
  • 1 ui
  • flinke teen knoflook
  • 1 bouillonblokje voor ½Lsoep
  • 1 eetlepel/scheutje witte wijn
  • eetlepel Boursin Cuisine + extra ter garnering
  • verse bieslook, fijngehakt
  • olijfolie

Aan de slag:

  • Maak de ui en knoflook schoon en snij in stukken.
  • Verwijder het buitenste blad van de prei, snij de onder- en bovenkant eraf, spoel goed om zand en viezigheid te verwijderen en snij in ringen.
  • Spoel de aardappel af en snij in kleine stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui kort aan. Voeg dan de prei toe, warm goed door en zodra de prei wat begint te slinken roer je de knoflook en aardappel erdoor. Warm al roerend nog even flink door.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de groente en schenk er zoveel kokend water op dat de groente net onder staat. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, schenk de witte wijn erbij en roer de Boursin erdoor. Proef en voeg eventueel nog wat extra bouillonblok of Boursin toe.
  • Schep de preisoep in kommen of borden, schep er een klein beetje Boursin in en bestrooi rijkelijk met bieslook. Serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Strooi ook eens wat stukjes gesneden ham over de soep.
  2. Erg lekker met wat vers brood erbij. Bijvoorbeeld kaas-uien breekbrood, uienkruier of (gevuld) platbrood.

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept