Prei met chorizo en kaas - Ovenschotel van prei, chorizoworst, kaassaus en een lekkere laag geraspte kaas.

Prei met chorizo en kaas

Deel dit recept/artikel!

Eet jij regelmatig prei? Bij mij schiet het er vaak bij in. Recht toe recht aan gekookte prei, eventueel met een sausje, is lekker maar ik word er niet echt warm van. Prei gerold in ham, overgoten met kaassaus en gegratineerd in de oven vind ik echt super lekker maar het voorkoken van de preirolletjes is altijd zo’n gedoe. De enkele keer dat ik prei maak kies ik graag voor een gulden middenweg. Prei smoren in een koekenpan, uitgebakken chorizoworst erdoor en samen met wat kaassaus en geraspte kaas gratineren in de oven. Snel klaar en erg lekker. Bak er wat aardappeltjes bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Prei met chorizo en kaas - Ovenschotel van prei, chorizoworst, kaassaus en een lekkere laag geraspte kaas.

Prei met chorizo en kaas

Geef jouw waardering
Ovenschotel van prei, chorizoworst, kaassaus en een lekkere laag geraspte kaas.
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 500 gr prei schoongemaakt
  • 75 gr chorizoworst
  • 50 gr jong belegen kaas, geraspt
  • paar lepels kaassaus
  • paneermeel
Tefal 5 Second Chopper

Tefal 5 Second Chopper

Duurzame hakmolen zonder stekker.
Hakt groenten, uien, verse kruiden en noten moeiteloos fijn.
Ook dips (zoals rode pesto, whipped feta), sauzen en vinaigrettes maak je met slechts enkele handbewegingen.
Slechts € 24,99
*advertentie

Aan de slag:

  • Snij de chorizoworst in dobbelsteentjes en de prei in halve ringen.
  • Bak de chorizoworst uit in een koekenpan en giet het vrijgekomen vet af.
  • Verwarm een koekenpan en ‘roerbak’ de prei daarin tot ze gaar en zacht is. Meestal giet ik er een klein scheutje koken water bij zodat de prei niet aanbakt en ook een klein beetje stooft.
  • Schep de chorizo door de prei en doe over in een ovenschaal. Bedek met een laag kaassaus, verdeel de geraspte kaas erover en strooi er tot slot wat paneermeel over. Plaats de schaal in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  • Serveer direct, bijvoorbeeld met gebakken aardappels.
    Eet smakelijk!

Tips:

Geen kaassaus voor handen of geen zin om het te maken? Laat de kaassaus dan gewoon achterwege en gebruik wat extra geraspte kaas voor de bovenlaag.

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept