Portobellosaté met pindasaus

Een heerlijke (vegan) saté die makkelijk en snel te maken is. De saté is zowel op de barbecue als in een grillpan te bereiden. Je hebt maar 7 ingrediënten nodig.
Direct naar het recept

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van 7 ingrediënten vegan kunnen lezen. Zoals gebruikelijk heb ik een recept uit dit boek geprobeerd en vandaag deel ik mijn ervaringen met je. Mijn oog viel al snel op portobellosaté met pindasaus. Het leek me een leuk gerecht als je eens wat anders wilt dan de doorsnee kip-, varkens- of ossenhaassaté.

Het recept ziet er makkelijk uit: de saus maak je in de blender of het hakmolentje van je staafmixer. En de portobellosaté kan je naar keuze grillen op de barbecue of in een grillpan. Het enige ingrediënt dat ik niet in huis had was nama shoyu. Nama shoyu is een ongepasteuriseerde sojasaus van gefermenteerde sojabonen, tarwe, water en zout. Het bevat dus geen suikers of andere toevoegingen. Ik heb het vervangen door sojasaus van Kikkoman. Let op dat je het niet vervangt door ketjap want dat is echt iets heel anders!

De pindasaus was snel gemaakt maar in eerste instantie erg dun. In het originele recept staat 360 ml water vermeld. Dat leek mij wat aan de ruime kant dus ik begon voorzichtig met 150 ml. Ook dat was nog wat veel van het goede maar na extra pindakaas te hebben toegevoegd had ik een perfecte satésaus die heerlijk smaakte. In het onderstaande recept staan de hoeveelheden pindakaas en water zoals ik ze heb gebruikt. Ook heb ik de hoeveelheid geraspte kokos verminderd, 30 gr bleek voor mij voldoende. De saus lijkt bij het proeven misschien wat pittig maar de portobello’s worden niet gekruid dus de saté kan dat best hebben. Gegrild zag de portobellosaté er al heerlijk uit en geserveerd met de pindasaus en wat geroosterde kokos erover ziet het gerecht er helemaal fantastisch uit.

Wil je eens wat anders of heb je vegetarische/vegan eters over de vloer dan is deze portobellosaté met pindasaus echt een aanrader. Staat snel op tafel, ziet er mooi uit en smaakt echt super.

Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano is een heerlijke (vegan) saté die makkelijk en snel te maken is. De saté is zowel op de barbecue als in een grillpan te bereiden en je hebt er slechts 7 ingrediënten voor nodig.

Portobellosaté met pindasaus

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 6 portobello’s
  • 180 gr pindakaas
  • ½ theelepel chilipoeder of naar smaak
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels nama shoyu of tamari
  • 30 gr geraspte kokos of kokosvlokken
  • zout
  • 150 ml heet water of meer naar smaak
  • saté-prikkers

Aan de slag:

  • Snij de portobello’s in dikke repen of flinke blokjes en rijg aan de prikkers. Bestrooi licht met zout.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de kokos goudbruin.
  • Meng in een blender de pindakaas, geraspte gember, chilipoeder, limoensap en de nama shoyu of tamari. Voeg een deel van het hete water toe en blits tot een gladde saus. Verdun de saus naar smaak met extra water. Giet de pindasaus in een pannetje en warm flink door.
  • Grill de portobellosaté op de barbecue of in een grillpan, 6-7 minuten aan iedere zijde.
  • Schenk de pindasaus over de portobellosaté en bestrooi met de geroosterde kokos.

    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Lekker met Indiaase gele rijst erbij
  2. Voor een zoetere pindasaus kan je eventueel 1 eetlepel ahornsiroop toevoegen.
  3. Heb je geen nama shoyu of tamari in huis of kan je het vinden dan kan je dit prima vervangen door Kikkoman sojasaus.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een affiliate link en een toegestuurd product (7 ingrediënten vegan).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept