Portobello gevuld met tomaat en feta
Puur & Lichter, het nieuwe kookboek van Pascale Naessens en William Cortvriendt, staat boordevol lekkere en gezonde recepten. Na mijn review van het kookboek afgelopen vrijdag ga ik vandaag aan de slag met één van de recepten uit het boek. Mijn oog viel direct op de portobello gevuld met tomaat en feta. 10 minuten werk, 20 minuten in de oven en genieten maar staat er in het recept. Dat wilde ik uitproberen!
En inderdaad, je hebt er amper werk aan. 10 minuten is wel heel optimistisch, ik deed er iets langer over maar dan nog is het klaarmaken van de vulling en vullen van portobello’s kinderspel. De aangegeven hoeveelheden klopten en de beschrijving was helder. Terwijl de portobello’s in de oven stonden ruimde ik de keuken op en dekte de tafel.
De warme feta en verse kruiden roken heerlijk. Ik strooide er nog wat blaadjes tijm over en zette de ovenschaal direct op tafel. En wat was het lekker!! De zilte feta, warme tomaat en vlezige portobello combineren fantastisch. Pascale schrijft bij het gerecht: ‘Ik houd ervan als verrassend, lekker, mooi en eenvoudig samenvallen’. Ik heb daar niets aan toe te voegen behalve: maken dit recept!!
Ook enthousiast? Bestel via bol.com jouw exemplaar van Puur & Lichter
Portobello gevuld met tomaat en feta
Ingrediënten:
- 6 portobello’s
- 2-3 grote tomaten
- 200 gr feta
- handje peterselie, fijngehakt
- handje bieslook, fijngehakt
- paar takjes verse tijm
- olijfolie
- versgemalen peper
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Was de tomaten, snij in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Doe de tomaatblokjes in een schaal.
- Snij de feta in kleine blokjes en doe samen met de peterselie en de bieslook bij de tomaat. Bestrooi met wat peper, giet er wat olijfolie over en schep door elkaar.
- Verwijder de steel van de portobello’s en wrijf zowel de binnen- als de buitenkant in met olijfolie. Vul de portobello’s met het tomatenmengsel en zet 20 minuten in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven.
- Bestrooi met wat verse tijmblaadjes en garneer met een takje. Serveer direct.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Als hoofdgerecht zijn 2-3 portobello’s per persoon voldoende. Als voorgerecht of bijgerecht is 1 portobello per persoon voldoende. Of serveer eens een portobello gevuld met tomaat en feta als lichte lunch.
- Lekker met een gemengde salade met verse kruiden en wat rauwkost erbij.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept bevat een affiliate link en een toegestuurd product (Puur & Lichter).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
De advertentie staat midden op de ingredienten, waardoor ik ze niet kan lezen..
Erg jammer
Dat is heel vervelend en zeker niet de bedoeling. Ik heb het doorgegeven, er wordt naar gekeken.
Wat lekker dit! Ik heb tot nu toe tomaten gevuld met champignons en portobello met 0% yoghurt maar heb nog nooit aan deze optie gedacht – super simpel en heel lekker. Ik heb het als bijlage bij drumsticks geserveerd met een frisse salade voor een licht avond eten. Super – voor herhaling vatbaar!
Ja lekker zijn ze hè! Ze staan hier nog altijd regelmatig op tafel.