Pompoensoep met prei en linzen - Gezond, makkelijk te maken en waanzinnig lekker. Doe jezelf een plezier, maak deze soep snel en geniet!

Pompoensoep met prei en linzen

Gezond, makkelijk te maken en waanzinnig lekker. Doe jezelf een plezier, maak deze soep snel en geniet!
Direct naar het recept

Onlangs heb ik een maand lang Ekomenu geprobeerd. Wat is ons dat goed bevallen. Heerlijke maaltijden bomvol groenten, zonder uitzondering makkelijk te maken én 100% biologisch. Om jou dat ook te laten ervaren mag ik van Ekomenu hun recept voor pompoensoep met prei en linzen met je delen.

Het gemak van Ekomenu

De Ekomenu maaltijdbox werkt super simpel. Wekelijks kies je 3 of 4 maaltijden uit waarvoor de ingrediënten de week erop bij je thuis worden bezorgd. Kies uit alle beschikbare recepten of maak een voorselectie op basis van je eetwensen. Je kunt kiezen uit maar liefst 14 verschillende eetstijlen: variatie, specials, lekker snel, vegetarisch, gezin, vegan, koolhydraatbewust, seizoen, afslanken, eiwitrijk, ketogeen, glutenvrij, lactosevrij en 9 maanden. Wat je ook kiest, het is altijd 100% biologisch en bevat ruim voldoende voedingstoffen voor een gezonde maaltijd.

Ekomenu zakken
Niet alleen wij genoten van de Ekomenu maaltijdbox. Zara en Zazu vonden de papieren zakken prachtig!

De avond voor de bezorging krijg je bericht over het tijdslot van de bezorging en op de dag zelf wordt je kort tevoren door de chauffeur gebeld dat je maaltijdbox bijna wordt bezorgd. Je krijgt geen grote doos of box maar stevige kartonnen zakken. Voor elke maaltijd een eigen zak. Handig, overzichtelijk en geen grote dozen die je toch direct in de papiercontainer stopt.

Zonder uitzondering was alles steeds super vers en zorgvuldig ingepakt. En de porties? Die waren meer dan riant. En komt het even niet uit, dan pauzeer je maaltijdbox gewoon 1 of 2 weken. Kortom, de Ekomenu maaltijdbox is superflexibel en volledig aan te passen aan jouw levensstijl.

Ekomenu gerechten

Eerder heb ik al eens piadina met hummus en crsipy-chili olie, flammkuchen met raapstelen pesto en zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo van Ekomnu gemaakt. Dit keer genoten wij onder andere van aubergine met bloemkoolrijst en kiemen, aardpeer-preigratin met slavink, paddenstoelenrisotto met oude kaas, hartige stüdel met wintergroenten, pasta met tomaat en gebakken feta, bloemkoolrijst met boerenkool en pindasaus en snelle slurpnoodles met ketjap-ei. Met de foe yong hai maakte ik in het weekend een heerlijke lunch.

Verrassende en nieuwe gerechten, ik kan daar zo van genieten. Zo had ik nog niet eerder zelf aardpeer gemaakt. Ook de bloemkoolrijst met boerenkool en pindasaus is zo’n gerecht dat ik niet snel zelf zou hebben verzonnen. De receptkaarten heb ik net als de voorgaande kaarten zorgvuldig bewaard zodat ik de gerechten vaker kan maken. Zo heb ik dubbel plezier van de maaltijdbox. Doe jij dat ook met recepten uit maaltijdboxen?

Maak de pompoensoep met prei en linzen, geniet ervan en stel je voor dat je 3 of 4 keer per week wordt ontzorgd met dit soort gezonde maaltijden. Ga snel naar de website van Ekomenu en ontzorg jezelf met biologische maaltijdboxen.

Pompoensoep met prei en linzen - Gezond, makkelijk te maken en waanzinnig lekker. Doe jezelf een plezier, maak deze soep snel en geniet!

Pompoensoep met prei en linzen

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 400 gr gesneden pompoen
  • 1 blik linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 flinke prei
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1-2 eetlepels crème fraîche
  • bouillonpoeder
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • zout

Voor de garnering:

  • 25 gr hazelnoten, gehakt
  • peterselie, gehakt
  • chilivlokken

Aan de slag:

  • Doe de pompoenblokjes in een pan, schenk er zoveel kokend water op dat ze net onder staan en roer er wat kurkuma en bouillonpoeder door. Kook in een kwartiertje zacht en gaar.
  • Terwijl de soep opstaat rooster je de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht kleuren en heerlijk ruiken.
  • Snij je de prei in de lengte door, spoel schoon en snij in reepjes. Bak in een koekenpan met wat olijfolie gaar en voeg de uitgelekte linzen toe. Warm nog even goed door en breng op smaak met chilivlokken en een snuf zout.
  • Schep wat crème fraîche bij de pompoen en pureer met een staafmixer. Indien nodig voeg je wat extra water toe. Schep de pompoensoep in borden of kommen en schep het prei-linzenmengsel in het midden op. Garneer met de hazelnoten, peterselie en eventueel wat extra chilivlokken.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Schiet de crème fraîche tijdens het koken/doorwarmen in de schift? Pureer opnieuw en je zal zien dat de soep weer helemaal glad en egaal van kleur wordt.
  2. Biologische linzen en hazelnoten bestel je makkelijk en snel online bij KoRo.
  3. Afhankelijk van het soort pompoen dat je gebruikt wordt de soep meer of minder dieporanje.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat gekregen producten (maaltijdboxen).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept