Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham
Makkelijk, lekker en volop groente. Zo wil je iedere dag wel pizza eten!
Direct naar het recept
Soms kan ik instant zin hebben in pizza. Kant en klaar pizzadeeg is dan een prima oplossing. Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen en in een handomdraai zet je een heerlijke pizza op tafel. Zo is deze plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham ook ontstaan.
Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny rustiek pizzadeeg
- 1 courgette
- 1 kleine rode ui
- bakje kastanje champignons
- kleine trostomaatjes
- 125 gr ricotta
- 60 gr serranoham
- Parmezaanse kaas, geraspt
pesto - olijfolie
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Was de courgette, snij in plakjes en besmeer dun met olijfolie. Grill de plakjes in een grillpan zodat ze mooie grillstrepen krijgen. Leg op een bord met keukenpapier en laat rustig afkoelen.
- Pel de ui, snij doormidden en vervolgens in dunne ringen. Snij de champignons en tomaatjes in plakjes en roer de ricotta los met lekker wat Parmezaanse kaas.
- Rol het pizzadeeg met papier en al uit op een bakplaat. Besmeer met de ricotta en beleg royaal met de courgette, tomaat, champignons en ui. Scheur de serranoham in stukjes en verdeel over de pizza. Plaats de bakplaat in het midden van een op 190ºC hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Bak de plaatpizza in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
- Verdeel lekker wat dotten pesto over de plaatpizza, snij in stukken en serveer direct.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
In plaats van kant en klaar pizzadeeg kan je natuurlijk ook zelf je pizzabodem maken. Een standaard pizzabodem of bijvoorbeeld met desem.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!