Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham - Makkelijk, lekker en volop groente. Zo wil je iedere dag wel pizza eten!

Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham

Makkelijk, lekker en volop groente. Zo wil je iedere dag wel pizza eten!
Direct naar het recept

Soms kan ik ineens zin hebben in pizza maar zie ik op tegen het maken van het deeg. Geen idee waarom want laten we eerlijk zijn, pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. Het vraagt alleen even wat planning vanwege de rijstijden. Kant en klaar pizzadeeg is dan een prima oplossing. Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen om het deeg mee te beleggen en je hebt in een handomdraai een heerlijke pizza op tafel staan. Zo is deze plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham ook ontstaan.

Kant en klaar pizzadeeg, daar had ik eerlijk gezegd nog nooit mee gewerkt tot ik laatst in de Foodybox een rol Tante Fanny rustiek pizzadeeg aantrof. Mooie reden om een plaatpizza te maken toch? Ik dook de koelkast in en liet me verrassen door wat ik in huis had. Ik grillde wat courgette en verder was het een kwestie van beleggen van het pizzadeeg, bakken en aan tafel. Het smaakte ons zo goed dat ik het recept gelijk uitwerkte want echt, deze plaatpizza komt vaker bij ons op tafel.

Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham - Makkelijk, lekker en volop groente. Zo wil je iedere dag wel pizza eten!

Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 plaatpizza

Ingrediënten: 

  • 1 rol Tante Fanny rustiek pizzadeeg
  • 1 courgette
  • 1 kleine rode ui
  • bakje kastanje champignons
  • kleine trostomaatjes
  • 125 gr ricotta
  • 60 gr serranoham
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • pesto
  • olijfolie

Aan de slag:

  • Was de courgette, snij in plakjes en besmeer dun met olijfolie. Grill de plakjes in een grillpan zodat ze mooie grillstrepen krijgen. Leg op een bord met keukenpapier en laat rustig afkoelen.
  • Pel de ui, snij doormidden en vervolgens in dunne ringen. Snij de champignons en tomaatjes in plakjes en roer de ricotta los met lekker wat Parmezaanse kaas.
  • Rol het pizzadeeg met papier en al uit op een bakplaat. Besmeer met de ricotta en beleg royaal met de courgette, tomaat, champignons en ui. Scheur de serranoham in stukjes en verdeel over de pizza. Plaats de bakplaat in het midden van een op 190ºC hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Bak de plaatpizza in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • Verdeel lekker wat dotten pesto over de plaatpizza, snij in stukken en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

In plaats van kant en klaar pizzadeeg kan je natuurlijk ook zelf je pizzabodem maken. Een standaard pizzabodem of bijvoorbeeld met desem.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat een toegestuurd product (pizzadeeg).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept