Pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola - Fijne aardse smaken op een krokante bodem. Natuurlijk afgetopt met lekker veel Parmezaanse kaas.

Pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola

Fijne aardse smaken op een krokante bodem. Natuurlijk afgetopt met lekker veel Parmezaanse kaas.
Direct naar het recept

Wie mij al langer volgt weet waarschijnlijk dat ik afgelopen jaar regelmatig zelf oesterzwammen heb gekweekt in een growkit van Rotterzwam. Na een heerlijke shoarma van oesterzwammen, een omelet en een waanzinnig lekkere vegetarische kapsalon vond ik het tijd voor pizza. Bleek ik nog een stuk brie en een zak rucola in de koelkast te hebben. Tja, toen was de pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola natuurlijk snel bedacht. Wij hebben ‘m inmiddels al meerdere keren gegeten, hoogste tijd dus om het recept met jullie te delen.

Omdat ik altijd desem in de koelkast heb staan èn heel erg enthousiast ben over het pizzadeeg met desem gebruik ik dat in onderstaand recept. Heb jij geen desem of heb je liever deeg dat sneller klaar is gebruik dan gewoon pizzadeeg of koop een rol kant en klaar pizzadeeg in de supermarkt.

Misschien nog wel even goed om te vertellen: pizzadeeg met desem smaakt totaal niet zuur of zo. Door de lange rijstijd in de koelkast krijgt het deeg alle tijd om zich te ontwikkelen. Resultaat: een super knapperige bodem met een heerlijke smaak. Het is dat je zelf weet dat er desem in zit maar iemand die het niet weet proeft het echt niet terug.

Pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola - Fijne aardse smaken op een krokante bodem. Natuurlijk afgetopt met lekker veel Parmezaanse kaas.

Pizza met pesto, oesterzwammen, brie en rucola

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 pizza’s

Ingrediënten: 

Aan de slag:

  • Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen van mijn recept voor pizzabodem met desem. Naar keuze bak de bodems als dan niet voor. De pizza’s op bovenstaande foto bakte ik direct af. Kijk wat voor jou het handigst is, het kan allebei.
  • Leg de ongebakken pizzabodems op vetvrij bakpapier en besmeer rijkelijk met rucolapesto. Gebruik je voorgebakken pizzabodems dan kan je er natuurlijk altijd nog wat extra pesto op smeren. Beleg met plakjes brie, verdeel de oesterzwammen erover en bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas.
    Tip: De hoeveelheid oesterzwammen lijkt misschien veel maar tijdens het bakken slinken ze enorm.
  • Plaats de eerste pizza in het midden van een op 240ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak in ±15 minuten gaar en goudbruin.
    Tip: Warm de bakplaat mee zodat ie alvast loeiheet is en schuif de pizza met bakpapier en al -met behulp van een snijplank- op de hete bakplaat.
  • Neem de pizza uit de oven en bak de tweede af. Bestrooi de eerste pizza met rucola, snij in punten en serveer direct. Herhaal met de tweede.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept