Pittige pastinaaksoep - Makkelijk te maken soep die zo vol en puur van smaak is dat je bijna vergeet dat ie boordevol groente zit. Bij ons thuis een regelrechte favoriet!

Pittige pastinaaksoep

Direct naar het recept Bewaren
Makkelijk te maken soep die zo vol en puur van smaak is dat je bijna vergeet dat ie boordevol groente zit. Bij ons thuis een regelrechte favoriet!

Pastinaak: lekker en veelzijdig

Hoe vaak eet jij pastinaak? Niet zo heel vaak gok ik want pastinaak behoort tot de vergeten groente. Zonde want pastinaken zijn voedzaam, veelzijdig en erg lekker. Je kan ze rauw eten maar ook in soepen en stoofschotels zijn ze heerlijk. Of snij ze eens in frieten en rooster in de oven tot ze gaar en en mooi bruin zijn. In de wintermaanden is er volop Nederlandse oogst verkrijgbaar, de rest van het jaar komt het uit het buitenland. Volop mogelijkheden dus.

Pastinaaksoep

Het recept voor pittige pastinaaksoep las ik in The Nut Butter Cookboek van Pip & Nut. Een superleuk kookboek vol recepten waarin de nut butters of notenpasta’s van Pip & Nut worden gebruikt. De nut butters van Pip & Nut kenmerken zich door het gebruik van pure grondstoffen. Dus uitsluitend noten, een beetje zout of een zoete smaakmaker maar absoluut geen palmolie of andere ongezonde dingen. Precies zoals je zelf ook pindakaas of notenpasta maakt.

De pastinaaksoep is makkelijk te maken en zo vol en puur van smaak dat dit bij ons een nieuwe favoriet is. Het recept heb ik op een paar punten aangepast en verwerkt in onderstaande recept.

Pittige pastinaaksoep - Makkelijk te maken soep die zo vol en puur van smaak is dat je bijna vergeet dat ie boordevol groente zit. Bij ons thuis een regelrechte favoriet!

Pittige pastinaaksoep

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 2 -3 personen

Ingrediënten: 

  • 3 pastinaken
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2,5 centimeter gember
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels kokosroom
  • 15 gr vers korianderblad met stengels
  • 2 theelepels komijn
  • snuf chilipoeder
  • olijfolie

Voor de topping:

  • eetlepel geschaafde kokos
  • eetlepel pompoenzaad
  • sinaasappel rasp/zeste, naar smaak
  • vers gehakt korianderblad, naar smaak

Aan de slag:

  • Was de pastinaken, snij de boven- en onderkant eraf en snij in kleine stukjes. Schil de ui en de gember. Snij de ui in stukken, de gember in plakjes en meng met de stukjes pastinaak.
  • Leg alle groente op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, schuif in het midden van een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster gedurende 20 minuten. Schep af en toe om. Door het roosteren karamelliseren de groenten hier en daar en krijgen ze extra smaak.
  • Smeer de knoflooktenen in met olijfolie, verpak samen in een stukje aluminiumfolie en leg bij de groente in de oven.
  • Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten te mengen en zet opzij tot gebruik. Doe de bouillon, koriander, pindakaas, kokosroom, komijn en chilipoeder in een blender en pureer.
  • Haal de geroosterde groente uit de oven, verwijder het aluminiumfolie van de knoflook en knijp de teentjes uit hun schil en voeg alles bij de bouillon in de blender. Blitz alles 1-2 minuten tot je een gladde soep hebt. Verdun de soep naar smaak met extra water.
  • Schep de pastinaaksoep in kommen of borden, garneer met de topping en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Lekker met vers brood en wat rauwkost erbij.
  2. Heb je de smaak van pastinaak te pakken? Maak dan ook eens:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept