Pittige makreelsalade - Heerlijk op een geroosterde boterham of een toastje. Makkelijk en snel te maken met slechts 3 ingrediënten!

Pittige makreelsalade

Deel dit recept/artikel!

Dat lekker zo simpel kan zijn. Een geroosterde boterham met pittige makreelsalade gemaakt van slechts 3 ingrediënten. Meer is er niet nodig om ongegeneerd te kunnen genieten. En heb je tijd en zin om de makreelsalade op te leuken, leef je dan uit met hard gekookt ei, stukjes augurk, fijn gesneden bieslook of gesneden (gedroogde) tomaatjes. Laat je fantasie de vrije loop en maak er wat lekkers van.

Wist jij dat makreel rijk is aan gezonde omega-3 olie? Regelmatig een stukje makreel of makreelsalade op tafel zetten past dus prima in een gezond eetpatroon. Gebruik voor een makreelsalade dan wel het liefst homemade mayonaise. Zo weet je zeker dat je mayonaise is gemaakt van goede olie. Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan dan zijn er voldoende ambachtelijke en kwalitatief goede mayonaises te koop. Kijk op het etiket en je weet voldoende. Goede mayonaise bevat olie, eigeel, azijn, mosterd, zout en hooguit wat kruiden. Verdikkingsmiddel, emulgator, zetmeel, suiker, het hoort niet thuis in ambachtelijke mayonaise.

Pittige makreelsalade - Heerlijk op een geroosterde boterham of een toastje. Makkelijk en snel te maken met slechts 3 ingrediënten!

Pittige makreelsalade

Geef jouw waardering
Heerlijk op een geroosterde boterham of een toastje. Makkelijk en snel te maken, staat zo op tafel. Slechts 3 ingrediënten!
Hoeveelheid: 1 schaaltje pittige makreelsalade

Ingrediënten: 

 • makreelfilet uit blik
 • mayonaise
 • Tabasco srirachasaus
 • optioneel: fijngesneden bieslook
Tefal 5 Second Chopper

Tefal 5 Second Chopper

Duurzame hakmolen zonder stekker.
Hakt groenten, uien, verse kruiden en noten moeiteloos fijn.
Ook dips (zoals rode pesto, whipped feta), sauzen en vinaigrettes maak je met slechts enkele handbewegingen.
Slechts € 24,99
*advertentie

Aan de slag:

 • Giet de makreelfilet af, leg in een schaal en maak los met een vork.
 • Meng de makreel met mayonaise en flink wat srirachasaus.
  Tip: om de salade wat frisser te maken kan je een deel van de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt.
 • Serveer de makreelsalade met vers geroosterd brood of toastjes. Maak je de toastjes of boterhammen alvast klaar? Druppel er dan lekker wat Tabasco srirachasaus over en bestrooi met wat fijngesneden bieslook.
  Eet smakelijk!

Tips:

Goedkoop en toch verantwoord makreel kopen? Bij Lidl verkopen ze blikjes makreel op olie mèt MSC-keurmerk voor slechts € 1,09.

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept