Header Overetengesproken.nl
Pittige maïssoep

Pittige maïssoep

 |  Geen reacties
85 Shares

Denk ik aan Mexico, dan denk ik gelijk aan maïs. De voorouders van de Mexicanen, de Azteken, leefden voornamelijk van het verbouwen van maïs. Ook in het huidige Mexico wordt maïs veel gebruikt. Van maïsmeel in de tortilla’s en taco’s tot maïskorrels in salades.

Vandaag als eerste gerecht van deze Mexicaanse week een pittige maïssoep. Zonder peper is een Mexicaans gerecht eigenlijk niet compleet. Dus ook in de soep veel peper. Wist je overigens dat Tabasco een deelstaat is van Mexico? De Tabasco-peper, waarvan de beroemde Tabasco-saus wordt gemaakt, groeit specifiek in deze zuid Mexicaanse deelstaat.

Pittige maïssoep - Soep leent zich perfect om groente in te verwerken. Zo ook deze pittige, gebonden soep met maïs, prei en rode peper.

Pittige maïssoep

Soep leent zich perfect om groente in te verwerken. Zo ook deze pittige, gebonden soep met maïs, prei en rode peper.
Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje maïs (300 gr)
  • 1 aardappel
  • 1 prei
  • 1 rood pepertje
  • 1 reentje knoflook
  • blokje groentebouillon
  • tabasco-saus

Aan de slag

  1. Was de prei, snij in stukken en doe in de pan.
  2. Schil de aardappel, snij in stukjes en voeg bij de gesneden prei.
  3. Snij het pepertje en de knoflook en voeg bij de groente in de pan.

  4. Hou wat maïskorrels apart voor de garnering en doe de rest in de pan. Zet alles precies onder water en breng aan de kook. Laat koken tot alles zacht is.
  5. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met het bouillonblokje en wat tabasco.

  6. Garneer de soep voor het opdienen met enkele maïskorrels en wat druppels tabasco.

    Eet smakelijk!

Tips

Niet zo'n fan van heet eten? Begin dan met een ½ pepertje in plaats van een hele en maak naar smaak pittiger met extra tabasco.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie