Pittige maïssoep
Pittige, gebonden groentesoep van maïs, prei en rode peper. Voedzaam en erg lekker.
Direct naar het recept
Denk ik aan Mexico, dan denk ik gelijk aan maïs. De voorouders van de Mexicanen, de Azteken, leefden voornamelijk van het verbouwen van maïs. Ook in het huidige Mexico wordt maïs veel gebruikt. Van maïsmeel in de tortilla’s en taco’s tot maïskorrels in salades.
Vandaag als eerste gerecht van deze Mexicaanse week een pittige maïssoep. Zonder peper is een Mexicaans gerecht eigenlijk niet compleet. Dus ook in de soep veel peper. Wist je overigens dat Tabasco een deelstaat is van Mexico? De Tabasco-peper, waarvan de beroemde Tabasco-saus wordt gemaakt, groeit specifiek in deze zuid Mexicaanse deelstaat.
Pittige maïssoep
Ingrediënten:
- 1 blikje maïs (300 gr)
- 1 aardappel
- 1 prei
- 1 rood pepertje
- 1 reentje knoflook
- blokje groentebouillon
- tabasco-saus
Aan de slag:
- Was de prei en schil de aardappel. Snij in stukken en doe in de pan. Snij het pepertje en de knoflook en voeg bij de groente in de pan.
- Hou wat maïskorrels apart voor de garnering en doe de rest in de pan. Zet alles precies onder water en breng aan de kook. Laat koken tot alles zacht is.
- Pureer met een staafmixer en breng op smaak met het bouillonblokje en wat tabasco.
- Garneer de soep voor het opdienen met enkele maïskorrels en wat druppels tabasco.
Eet smakelijk!
Tips:
Niet zo’n fan van heet eten? Begin dan met een ½ pepertje in plaats van een hele en maak naar smaak pittiger met extra tabasco.
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!