Header Overetengesproken.nl
Pittige maïssoep

Pittige maïssoep

met Geen reacties
182 Shares

Denk ik aan Mexico, dan denk ik gelijk aan maïs. De voorouders van de Mexicanen, de Azteken, leefden voornamelijk van het verbouwen van maïs. Ook in het huidige Mexico wordt maïs veel gebruikt. Van maïsmeel in de tortilla’s en taco’s tot maïskorrels in salades.

Vandaag als eerste gerecht van deze Mexicaanse week een pittige maïssoep. Zonder peper is een Mexicaans gerecht eigenlijk niet compleet. Dus ook in de soep veel peper. Wist je overigens dat Tabasco een deelstaat is van Mexico? De Tabasco-peper, waarvan de beroemde Tabasco-saus wordt gemaakt, groeit specifiek in deze zuid Mexicaanse deelstaat.

Pittige maïssoep - Soep leent zich perfect om groente in te verwerken. Zo ook deze pittige, gebonden soep met maïs, prei en rode peper.

Pittige maïssoep

Pittige, gebonden groentesoep van maïs, prei en rode peper. Voedzaam en erg lekker.

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje maïs (300 gr)
  • 1 aardappel
  • 1 prei
  • 1 rood pepertje
  • 1 reentje knoflook
  • blokje groentebouillon
  • tabasco-saus

Aan de slag

  1. Was de prei en schil de aardappel. Snij in stukken en doe in de pan. Snij het pepertje en de knoflook en voeg bij de groente in de pan.

  2. Hou wat maïskorrels apart voor de garnering en doe de rest in de pan. Zet alles precies onder water en breng aan de kook. Laat koken tot alles zacht is.
  3. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met het bouillonblokje en wat tabasco.

  4. Garneer de soep voor het opdienen met enkele maïskorrels en wat druppels tabasco.

    Eet smakelijk!

Tips

Niet zo’n fan van heet eten? Begin dan met een ½ pepertje in plaats van een hele en maak naar smaak pittiger met extra tabasco.

Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering