Header Overetengesproken.nl
Pitabroodje gevuld met gehakt

Pitabroodje gevuld met gehakt

 |  Geen reacties
2K Shares

Gourmetten is niet zo aan mij besteed. Ik vind het heerlijk maar al dat vlees valt me vaak zwaar op de maag. Daarbij heb ik, net als met een traditionele fondue, een hekel aan de baklucht die je daarna in huis hebt hangen. Desalniettemin vind ik het met z’n allen aan tafel zitten en onder het genot van een lekker drankje je eigen maaltje samenstellen het summum van gezelligheid. En helemaal als dat in de zomer lekker buiten kan. Een favoriet van ons is pitabroodjes gevuld met kruidig gehakt.

Dek je tafel met schalen vol rauwkost en verschillende salades. Plaats er een flinke mand brood met diverse smeersels zoals baba ganoush, tapenade, knoflook bieslooksaus en kruidenboter bij en je hebt een mooie basis voor een gezellige en ongedwongen maaltijd. Afhankelijk van de grootte van het gezelschap vul je de tafel aan met een of meerdere vlees- en/of visgerechten. Bijvoorbeeld knoflookgarnalen, kebab burgers, kipspiezen of onderstaande gehaktvulling.

Pitabroodje gevuld met gehakt - Leuke variatie op het bekende broodje shoarma.

Pitabroodje gevuld met gehakt

Leuke variatie op het bekende broodje shoarma.
Hoeveelheid 6 pitabroodjes

Ingrediƫnten

  • 400 gr mager rundergehakt
  • 1/2 rode paprika
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 70 gr salami, in kleine dobbelsteentjes
  • gehaktkruiden
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 6 pitabroodjes
  • fijn gesneden ijsbergsla
  • knoflooksaus
  • 50 gr geraspte kaas

Aan de slag

  1. Rul het gehakt in een koekenpan en giet eventueel vrijgekomen vet af. Breng op smaak met de kruiden. Ik heb gehaktkruiden, paprika- en chilipoeder gebruikt maar je kan ook shoarma-, gyros- of bijvoorbeeld tacokruiden gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt en waar je trek in hebt.
  2. Maak de paprika en de champignons schoon en snij in kleine blokjes.
  3. Bak in een koekenpan de dobbelsteentjes salami uit, giet het grootste deel van het vrijgekomen vet af en voeg de paprika en champignons toe. Bak alles op een laag pitje zacht en gaar.
  4. Voeg het gehakt bij de salami, paprika en champignons en roer door. Voeg de tomatenpuree samen met 2 eetlepels water toe en men alles tot een mooie massa.
  5. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of oven tot ze mooi bol zijn. Snij voor de helft open en beleg met sla, gehakt, kaas en een schep knoflooksaus en serveer direct.

    Eet smakelijk!

Tips

Je kan natuurlijk ook alles in schalen op tafel zetten en iedereen zelf zijn broodje klaar laten maken. Vind ik altijd heel gezellig!

Geef een reactie