Pitabroodje gevuld met gehakt
Met z’n allen aan tafel en onder het genot van een lekker drankje je eigen maaltje samenstellen. Ik vind dat echt het summum van gezelligheid. En helemaal als dat in de zomer lekker buiten kan. Een favoriet van ons is pitabroodjes gevuld met kruidig gehakt.
Dek je tafel met schalen vol rauwkost en verschillende salades. Zet er een flinke mand brood met smeersels als baba ganoush, tapenade, knoflook bieslooksaus en kruidenboter bij. Afhankelijk van de grootte van het gezelschap vul je de tafel aan met een of meerdere vlees- en/of visgerechten. Bijvoorbeeld knoflookgarnalen, kebab burgers, kipspiezen of onderstaande gehaktvulling. Genieten maar!
Pitabroodje gevuld met gehakt
Ingrediënten:
- 400 gr mager rundergehakt
- 1/2 rode paprika
- 125 gr kastanjechampignons
- 70 gr salami, in kleine dobbelsteentjes
- gehaktkruiden
- paprikapoeder
- chilipoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 6 pitabroodjes
- fijn gesneden ijsbergsla
- knoflooksaus
- 50 gr geraspte kaas
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Rul het gehakt in een koekenpan en giet eventueel vrijgekomen vet af. Breng op smaak met de kruiden. Ik heb gehaktkruiden, paprika- en chilipoeder gebruikt maar je kan ook shoarma-, gyros- of bijvoorbeeld tacokruiden gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt en waar je trek in hebt.
- Maak de paprika en de champignons schoon en snij in kleine blokjes.
- Bak in een koekenpan de dobbelsteentjes salami uit, giet het grootste deel van het vrijgekomen vet af en voeg de paprika en champignons toe. Bak alles op een laag pitje zacht en gaar.
- Voeg het gehakt bij de salami, paprika en champignons en roer door. Voeg de tomatenpuree samen met 2 eetlepels water toe en men alles tot een mooie massa.
- Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of oven tot ze mooi bol zijn. Snij voor de helft open en beleg met sla, gehakt, kaas en een schep knoflooksaus en serveer direct.
Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Lekker 😋
Dank je wel. Toevallig laatst zelf nog gegeten. Zo gezellig om met z’n allen aan tafel te zetten en ieder maakt z’n eigen broodjes.