Header Overetengesproken.nl
Pistolet spicy

Pistolet spicy

 |  Geen reacties
23 Shares

Op zaterdag houden we ervan gezellig ergens te gaan lunchen. Als we lekker thuis zijn is het plaatselijke grand-café restaurant onze favoriete stek. In de zomer heerlijk op het terras, in de winter gezellig binnen. Een topper is hun broodje spicy chicken. Heerlijk! Latte macchiato erbij en ik ben helemaal tevreden.

Laatst hadden we zo’n typisch rommelige zaterdag. In feite gewoon zo’n dag waar de zaterdag voor bedoeld is, toch? Maar goed, ineens was het etenstijd en ik had niets gepland. In de koelkast gedoken en meer dan een bakje champignons, ei en wat afbakbroodjes had ik eigenlijk niet. Het idee voor een vegetarisch broodje spicy chicken was geboren. Wat er precies in het originele broodje zit weet ik niet, maar afgaand op de smaken en het uiterlijk kom ik met dit broodje toch een heel eind. Sindsdien staat de pistolet spicy regelmatig op het menu als we snel en makkelijk willen eten.

Eisnijder-tip: Het snijden van champignons vind ik vaak een vervelend klusje. Met een eisnijder heb je in een handomdraai mooie plakjes. En allemaal gelijk! Maak de champignons schoon met een doekje, snij de onderkant van het steeltje en halveer grote exemplaren. Leg met de bollekant naar boven in de eisnijder, klap ‘m dicht en je hebt perfecte plakjes. Makkelijk toch?

Pistolet spicy - Warm lunchgerecht.

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 2 pistolets
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 1 grote ui
  • 4 eieren
  • Lichte sojasaus
  • Sweet Chili sauce

Aan de slag

Maak de ui schoon, halveer en snij in halve ringen/sliertjes.

Controleer de champignons op viezigheid en snij in plakjes.

Klop de eieren in een kommetje los en voeg een flinke scheut sojasaus toe.

Verwarm in een koekenpan een beetje boter en bak van de eieren een omelet. Snij de omelet in reepjes en vervolgens in blokjes.

Verwarm in een koekenpan een beetje boter en fruit de uien licht. Roer een flinke scheut Chili saus door de uien, voeg de champignons toe en warm het geheel goed door.

Leg intussen de pistolet klaar op de borden.

Zodra de champignons zijn geslonken kunnen de blokjes omelet erdoor. Verwarm alles nog even goed en verdeel het mengsel over de pistolets.

Garneer eventueel met wat kleingesneden lente-ui, koriander, bieslook of peterselie.

Eet smakelijk!

Tip: Lekker met sambal-mayonaise. Meng een beetje goede mayonaise met sambal en serveer bij de pistolet spicy.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief