Pistolet spicy champignons - Pittige champignons, omelet en ui op een knapperig broodje. Geschikt voor zowel de lunch als avondmaaltijd.

Pistolet spicy champignons

Pittige champignons, omelet en ui op een knapperig broodje. Geschikt voor zowel de lunch als avondmaaltijd.
Direct naar het recept

Op zaterdag houden we ervan gezellig ergens te gaan lunchen. Als we lekker thuis zijn is het plaatselijke grand-café restaurant onze favoriete stek. In de zomer heerlijk op het terras, in de winter gezellig binnen. Een topper is hun pistolet spicy chicken. Heerlijk! Latte macchiato erbij en ik ben helemaal tevreden.

Laatst hadden we zo’n typisch rommelige zaterdag. In feite gewoon zo’n dag waar de zaterdag voor bedoeld is, toch? Maar goed, ineens was het etenstijd en ik had niets gepland. In de koelkast gedoken en meer dan een bakje champignons, ei en wat afbakbroodjes had ik eigenlijk niet. Het idee voor een vegetarisch broodje was geboren. Wat er precies in het originele broodje zit weet ik niet, maar afgaand op de smaken en het uiterlijk kom ik met dit broodje toch een heel eind. Sindsdien staat de pistolet spicy champignons regelmatig op het menu als we snel en makkelijk willen eten.

Eisnijder-tip: Het snijden van champignons vind ik vaak een vervelend klusje. Met een stevige eisnijder heb je in een handomdraai mooie plakjes. En allemaal gelijk! Maak de champignons schoon met een doekje, snij de onderkant van het steeltje en halveer grote exemplaren. Leg met de bollekant naar boven in de eisnijder, klap ‘m dicht en je hebt perfecte plakjes. Makkelijk toch?

Pistolet spicy champignons - Pittige champignons, omelet en ui op een knapperig broodje. Geschikt voor zowel de lunch als avondmaaltijd.

Pistolet spicy champignons

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 broodjes

Ingrediënten: 

 • 2 pistolets
 • 250 gr kastanjechampignons
 • 1 grote ui
 • 4 eieren
 • lichte sojasaus
 • sweet chili sauce

Aan de slag:

 • Maak de ui schoon, halveer en snij in halve ringen/sliertjes.
 • Controleer de champignons op viezigheid en snij in plakjes.
 • Klop de eieren in een kommetje los en voeg een flinke scheut sojasaus toe.
 • Verwarm in een koekenpan een beetje boter en bak van de eieren een omelet. Snij de omelet in reepjes en vervolgens in blokjes.
 • Verwarm in een koekenpan een beetje boter en fruit de uien licht. Roer een flinke scheut Chili saus door de uien, voeg de champignons toe en warm het geheel goed door.
 • Leg intussen de pistolet klaar op de borden.
 • Zodra de champignons zijn geslonken kunnen de blokjes omelet erdoor. Verwarm alles nog even goed en verdeel het mengsel over de pistolets.
 • Garneer eventueel met wat kleingesneden lente-ui, koriander, bieslook of peterselie.
  Eet smakelijk!

Tips:

Lekker met sambal-mayonaise. Meng een beetje goede mayonaise met sambal en serveer bij de pistolet spicy.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

4 from 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
6 reacties

  1. Zeker ideaal voor het weekend. Ik maak het ook graag als we ’s avonds makkelijk moeten eten.

 1. Ik mis de kip in het recept. Wel handig als het Vega mag zijn. Verder lijkt hij me erg lekker.

  1. Hoi Mia, excuses voor de verwarring. Er hoort helemaal geen kip in, dit is een vegetarisch broodje. Het origineel is wel met kip daardoor is de verwarring ontstaan. Dit was één van mijn eerste recepten op de blog en was duidelijk nog niet zo ervaren… Heb sindsdien het recept vaak gemaakt maar blijkbaar steeds over de fout heen gelezen. Dank voor je opmerkzaamheid, heb het gelijk aangepast.

 2. Waarom wordt het spicy chicken genoemd terwijl er geen kip in zit of is het een verwijzing naar de pittige omelet? Wel grappige naam van het gerecht. Ga het ook eens inplannen in m’n weekmenu.

  1. Hoi Ria, je hebt helemaal gelijk en excuses voor de verwarring. Dit is een vegetarisch broodje zonder kip erin. Een vergelijkbaar broodje met kip inspireerde me tot dit recept. Dit was één van mijn eerste recepten op de blog en was duidelijk nog niet zo ervaren… Heb sindsdien het recept vaak gemaakt maar blijkbaar steeds over de fout heen gelezen. Dank voor je opmerkzaamheid, heb het gelijk aangepast.