Piña colada curd - Heerlijk fris-zoete curd die je doet denken aan tropische eilanden. Gebruik als taartvulling, in tartelettes of op meringue.

Piña colada curd

Heerlijk fris-zoete curd die je doet denken aan tropische eilanden. Gebruik als taartvulling, in tartelettes op meringue of in Eton mess.
Direct naar het recept

Piña colada card is een superlekkere fruitcurd die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Dit keer niet met vers fruit maar blikjes ananas en kokosmelk.

Ingemaakt fruit is verkrijgbaar in twee soorten: op siroop en op sap. Ik kies altijd voor op sap omdat daar geen suiker aan is toegevoegd. Het fruit is doorgaans al zoet genoeg van zichzelf. Wil ik het toch wat zoeter maken dan voeg ik dat graag zelf toe. De ene keer is dat suiker de ander keer een alternatief zoals honing of agavesiroop. Net waar ik zin in heb.

Kokosmelk, zo is mijn ervaring, is soms heel dik en soms heel waterig. Kies voor een dikke variant daar wordt de piña colada curd lekker zacht en romig van. Let er ook op dat je kokosmelk gebruikt die uitsluitend gemaakt is van kokos en water zonder verdere toevoegingen. Zo krijg je de meest pure smaak. Kokosmelk is ook ideaal in curries of oosterse gerechten, ik heb de pakjes standaard op voorraad.

Piña colada curd - Heerlijk fris-zoete curd die je doet denken aan tropische eilanden. Gebruik als taartvulling, in tartelettes of op meringue.

Piña colada curd

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 pot

Ingrediënten: 

  • 150 gr uitgelekte schijven ananas (blikje op sap)
  • 120 gr dikke kokosmelk
  • 3 eieren, maat M
  • 4 eetlepels citroensap (60 ml)
  • 60 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 1 eetlepel maizena

Aan de slag:

  • Snij de ananas in blokjes en doe samen met de kokosmelk in een blender of hakmolentje van een staafmixer. Meng tot een gladde puree en schep 225 gr moes in een pannetje. De rest kan je lekker opsnoepen.
  • Roer de maizena los met een beetje moes. Zorg dat de maizena echt volledig is opgelost en er geen klontjes in de moes zitten. Wordt het papje iets te dik, voeg dan een drupje water toe.
  • Voeg de suiker samen met de eieren en het citroensap toe aan de moes in het pannetje en roer goed. Voeg de boter toe en verwarm het mengsel zachtjes zodat de boter smelt, zet de pit iets hoger en breng rustig aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken Als het mengsel enigszins gebonden is voeg je de aangemaakte maïzena al roerend toe. Laat nog even door pruttelen zodat de maïzena goed kan binden en geen droge smaak achterlaat. Giet de piña colada curd in een pot en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Voor een steviger curd kan je eventueel op het laatst een geweekt blaadje gelatine oplossen in de hete curd.
  2. Smeer eens wat piña colada curd op een stuk vers knappend stokbrood, Je weet niet wat je proeft!
  3. Voor tropische petit fours: vul een vierkante chocolade taartbodem met een royale laag piña colada curd, besmeer de bovenzijde met wat curd, snij in stukken en plaats op elke petit four een stukje ananas en een chocolaatje. 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




4 reacties

  1. Deborah schreef:

    De Fruit Fusions zie ik alleen maar in expat winkels. Tja. Als de baas betaald kan ik ook boodschappen doen.

    Ik ga het binnenkort ff maken. Mijn laatste curd was passievruchtencurd. Ook superlekker.

    1. Hmmm, ja nu je het zegt, volgens mij heb ik ze ook niet meer gezien. Ik zal eens kijken en anders pas ik het recept aan…

  2. Sabine schreef:

    Na het toevoegen van het maizena papje veranderde de maïzena in witte vlokken. Ik heb het daarom nog een keer gezeefd, maar hoe kan ik dat voorkomen?
    Erg lekker trouwens!

    1. Hallo Sabine, witte vlokken is zeker niet de bedoeling. Als de maizena goed is opgelost en er tijdens het toevoegen aan de warme massa goed wordt geroerd zou de maïzena geen vlokken moeten geven. Kan het zijn dat de maïzena niet voldoende was opgelost in de moes? Als er nog klontjes in hebben gezeten kunnen die inderdaad witte vlokken geven. In het recept heb ik daarvoor inmiddels een extra opmerking geplaatst.