Header Overetengesproken.nl
Piña colada curd

Piña colada curd

 |  Geen reacties
27 Shares

Piña colada curd gebruikte ik laatst al eens als vulling in tartelettes. Echt een superlekkere curd en heel makkelijk te maken. Zeker als je de kant en klare cupjes Fruit Fusions van Del Monte gebruikt. Maar wat als je die niet hebt of ze worden uitgerekend in jouw supermarkt niet verkocht? Vandaag heb ik een alternatief voor je met blikjes ananas (Del Monte) en losse kokosmelk.

In het schap met de blikjes ingemaakt fruit staan altijd twee soorten: op siroop en op sap. Ik kies altijd voor op sap omdat daar geen suiker aan is toegevoegd. Het fruit is doorgaans al zoet genoeg van zichzelf. Wil ik het toch wat zoeter maken dan voeg ik dat graag zelf toe. De ene keer is dat suiker de ander keer een alternatief zoals honing of agavesiroop. Net waar ik zin in heb.

Kokosmelk, zo is mijn ervaring, is soms heel dik en soms heel waterig. Kies voor een dikke variant daar wordt de curd lekker zacht en romig van. Soms haal ik de kokosmelk bij de toko maar de laatste tijd neem ik ook graag de kartonnen 200 ml verpakkingen van Valle del Sole uit de supermarkt (Dirk) mee. Deze kokosmelk is gemaakt van kokos en water zonder verdere toevoegingen. Superlekker, dikke consistentie en ook nog eens niet duur. Ook ideaal in curries of oosterse gerechten, ik heb ze standaard op voorraad.

Piña colada curd - Heerlijk fris-zoete curd die je doet denken aan tropische eilanden. Gebruik als taartvulling, in tartelettes of op meringue.

Piña colada curd

Heerlijk fris-zoete curd die je doet denken aan tropische eilanden. Gebruik als taartvulling, in tartelettes op meringue of in Eton mess.

Hoeveelheid 1 pot

Ingrediënten

  • 150 gr uitgelekte schijven ananas (blikje op sap)
  • 120 gr dikke kokosmelk
  • 3 eieren, maat M
  • 4 eetlepels citroensap (60 ml)
  • 60 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 1 eetlepel maizena

Aan de slag

  1. Snij de ananas in blokjes en doe samen met de kokosmelk in een blender of hakmolentje van een staafmixer. Meng tot een gladde puree en schep 225 gr moes in een pannetje. De rest kan je lekker opsnoepen.

  2. Roer de maizena los met een beetje moes.

  3. Voeg de suiker samen met de eieren en het citroensap toe aan de moes in het pannetje en roer goed. Voeg de boter toe en verwarm het mengsel zachtjes zodat de boter smelt, zet de pit iets hoger en breng rustig aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken Als het mengsel enigszins gebonden is voeg je de aangemaakte maïzena al roerend toe. Laat nog even door pruttelen zodat de maïzena goed kan binden en geen droge smaak achterlaat. Giet de piña colada curd in een pot en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Voor een steviger curd kan je eventueel op het laatst een geweekt blaadje gelatine oplossen in de hete curd.
  2. Smeer eens wat piña colada curd op een stuk vers knappend stokbrood, Je weet niet wat je proeft!
  3. Voor tropische petit fours: vul een vierkante chocolade taartbodem met een royale laag piña colada curd, besmeer de bovenzijde met wat curd, snij in stukken en plaats op elke petit four een stukje ananas en een chocolaatje. 


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie