Pasta met warm gerookte zalm - Romige wijnsaus, zilte zalm en al dente gekookte pasta. Een heerlijk maaltje dat je snel op tafel zet!

Pasta met warm gerookte zalm

Romige wijnsaus, zilte zalm en al dente gekookte pasta. Een heerlijk maaltje dat je snel op tafel zet!
Direct naar het recept

Simpel maar zo lekker. Dat is de korte samenvatting van pasta met warm gerookte zalm. Je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig en zet het snel op tafel. Extra lekker maak je het met een mooi glas wijn erbij. Ik geef je een paar tips.

Pasta met warm gerookte zalm maak je naar keuze met tagliatelle, spaghetti, penne of welke pastasoort je maar lekker vindt. Ik gebruik graag tagliatelle omdat de room er zo lekker aan blijft plakken. Welke pasta je ook kiest, zorg dat je altijd pasta van harde tarwe gebruikt. Pasta van zachte tarwe verliest in heet water zijn stevigheid en kan je niet goed al dente koken.

Welke wijn drink je bij pasta

Bij pasta’s met romige sauzen drink ik graag een frisse witte wijn. Bij pasta met warm gerookte zalm kan je ook prima voor een houtgerijpte chardonnay kiezen. De frisse en milde zuren van chardonnay zijn heerlijk bij de roomsaus, de aroma’s van hout en vanille zetten de smaken van de gerookte zalm extra aan. Bij houtgerijpte Californische wijn proef je de houttonen vaak wat nadrukkelijker doordat de wijnen worden gerijpt met houtsnippers. Een soepele Californische chardonnay is dus een fijne keuze.

Pasta’s met tomatensaus en gehakt combineren mooi met soepele en fruitige Italiaanse rode wijnen zoals montepulciano of chianti. Een Argentijnse wijn zoals een zachte en fruitige malbec is ook een fijne combinatie. Maak je pasta pesto kies dan een frisse wijn, bijvoorbeeld een Oostenrijkse grüner veltliner. Kies je liever een wijn uit het land waar het gerecht vandaan komt? Probeer dan eens een Italiaanse vermentino. Deze volle witte wijn is fris en fruitig, je proeft de zomer in je glas.

Pasta met warm gerookte zalm - Romige wijnsaus, zilte zalm en al dente gekookte pasta. Een heerlijk maaltje dat je snel op tafel zet!

Pasta met warm gerookte zalm

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 160 gr pasta, van harde tarwe
  • 125 gr warm gerookte zalm, MSC of ASC keurmerk
  • 100 ml slagroom
  • 75 ml witte wijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • schepje maizena, aangelengd met water
  • zout, peper

Voor de garnering:

  • verse dille
  • versgemalen peper

Aan de slag:

  • Neem de zalm uit de koelkast, verwijder het vel en pluk uit elkaar tot kleine stukjes. Laat op het aanrecht op temperatuur komen.
  • Fruit de gesnipperde ui in een beetje olijfolie. Gebruik hiervoor een klein sauspannetje. Als de ui glazig is voeg je de wijn en vervolgens de room toe. Breng op smaak met zout en peper en bind met een scheutje aangelengde maïzena tot een mooie saus.
  • Kook ondertussen de pasta gaar, giet af en schep de roomsaus erdoor. Voeg de zalm toe en schep op de borden. Garneer met dille en versgemalen peper.
    Eet smakelijk!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deze blogpost bevat gesponsorde links.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept